Print this page
21-11-2013

Ανακοίνωση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός

Rate this item
(3 votes)
Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή και εμείς την ΕΝΤΙΜΗ μάχη για το Σύλλογο είμαστε αποφασισμένοι να τη δώσουμε σε όλα τα επίπεδα.

Κάναμε υπομονή ως την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος volleyleague χωρίς να μιλήσουμε για τα διαιτητικά λάθη (ή «λάθη») εις βάρος μας, αλλά ως εδώ και μη παρέκει. Ίσως, τελικά, ήταν αφέλεια που σε ένδειξη καλής θέλησης δεν βγάλαμε ανακοίνωση από την 1η κιόλας αγωνιστική, όταν το παιχνίδι μας στην Πάτρα κρίθηκε από σειρά εσφαλμένων διαιτητικών αποφάσεων, με αποκορύφωμα την τελευταία φάση στην οποία καταδικαστήκαμε σε ήττα από «φιλέ» που δεν είδε κανείς, ούτε στο γήπεδο ούτε στο βίντεο, παρά μόνο οι δυο διαιτητές.
 
Κι έτσι το κακό συνεχίστηκε, από αγωνιστική σε αγωνιστική, και φτάσαμε ως το παιχνίδι στη Λαμία, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε εκτός από την τοπική ομάδα και τους… τοπικούς επόπτες, οι οποίοι έδιναν κυριολεκτικά ό,τι ήθελαν προφανώς για να μην δυσαρεστήσουν τους συντοπίτες τους!
 
Επί τη ευκαιρία, να εξηγήσουμε στους φιλάθλους τι συμβαίνει με τους επόπτες στα εκτός έδρας παιχνίδια: Σε κάθε πόλη, ορίζονται επόπτες που κατοικούν εκεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αντικειμενικότητά τους και την ισονομία στο πρωτάθλημα. Προφανώς, βέβαια, στους εντός έδρας αγώνες μας, οι επόπτες ανήκουν στον σύνδεσμο Αθηνών όπου κατά τα λεγόμενά τους θέλουν κι επιδιώκουν την αμεροληψία, η οποία πάντως αποβαίνει εις βάρος μας.
 
Ως εδώ λοιπόν. Δεν θα ανεχτούμε ούτε άλλους διαιτητές με ζωηρή φαντασία, ούτε άλλους επόπτες που θέλουν να γίνουν τοπικοί ήρωες. Και μην βιαστεί κανείς να πει την ανοησία «είναι τελευταίοι και τα ρίχνουν στη διαιτησία».
 
Προφανώς η ομάδα μας έχει κι άλλα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε, μέσα στην οικογένειά μας. Αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να μην τον σέβεται και να τον αδικεί. Όταν έχουμε χάσει ήδη 9 σετ με οριακή διαφορά, είναι προφανές ότι το κάθε λάθος (ή «λάθος») της διαιτησίας μετράει. Ένα λάθος (ή «λάθος») μπορεί να κρίνει τον νικητή χωρίς να αφήνει περιθώριο αντίδρασης, αναφέραμε παραδείγματα και στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων τα βίντεο των αγώνων.
 
Για να μην μακρηγορούμε, τα πράγματα είναι απλά: Από εδώ κι εμπρός, όπως απαιτούμε από την ομάδα μας σε όλους τους αγώνες να δώσει μάχη για κάθε πόντο, έτσι απαιτούμε κι από τη διαιτησία να μην μας αδικήσει σε ούτε έναν πόντο.