Print this page
24-04-2013

Η αποτίμηση από Γιορντάνοφ, Χριστοφιδέλη, Στεφάνου

Rate this item
(1 Vote)
Την αποτίμηση της χρονιάς που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησαν οι Δημήτρης Καζάζης, Κώστας Χριστοφιδέλης, Μπόγιαν Γιορντάνοφ και Γιώργος Στεφάνου προσκεκλημένοι του Παντελή Λώλη στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της Nova. Αναλυτικά οι δηλώσεις των τεσσάρων πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού έχουν ως εξής:
Δημήτρης Καζάζης: «Αυτά που είπα στη διοίκηση βγήκαν»
 
Στην αποκάλυψη ότι στην διάρκεια του ντεφορμαρίσματος του Ολυμπιακού, τον προηγούμενο Ιανουάριο είχε παραδώσει έκθεση στην διοίκηση για το πως θα κυλήσει η χρονιά, κάτι που βγήκε, προέβη ο Δημήτρης Καζάζης μιλώντας στην εκπομπή "ΣΤΟ ΦΙΛΕ".
 
Αναλυτικά είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού:  «Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν κυρίως για το πρωτάθλημα. Θέλαμε ξανά τον τίτλο, αλλά πετύχαμε τα πάντα, οπότε ήταν μια υπέροχη χρονιά με πολύ ωραίο τέλος. Ήταν εκπληκτική στιγμή ο εορτασμός στο Καραϊσκάκη. Ήταν μοναδική στιγμή και είμαστε τυχεροί που τη ζήσαμε. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είχαμε αρκετές δυσκολίες. Υπήρξε ένα προπονητικό φόρτωμα γιατί έπρεπε να προετοιμαστούμε για το τέλος της σεζόν. Ήρθαν όμως και κάποιοι τραυματισμοί που μας αποσυντόνισαν. Τότε ξεκίνησε η αμφισβήτηση, ωστόσο η ψυχραιμία της διοίκησης μας κράτησε ήρεμους. Είχαμε την υπομονή, δεν υπήρξαν εσωτερικά προβλήματα και όλα κύλησαν ομαλά. Τότε λοιπόν πήγα μια έκθεση στην διοίκηση που έλεγε τι είχε συμβεί αλλά και τι θα συμβεί. Και συνέβη. Μετά την ήττα στον πρώτο τελικό, μίλησα για λίγο με τους παίκτες στα αποδυτήρια και τόνισα πως αυτό που αξίζει σε αυτή την ομάδα είναι να τελειώσει τη σειρά με τρεις σερί νίκες. Ο Μπόμπι είναι καταπληκτικός παίκτης, αλλά και αθλητής. Είναι εξαιρετικός συμπαίκτης και αυτό είναι σημαντικό για κάθε προπονητή και ομάδα. Το έργο του είναι ακόμη καλύτερο από τη στιγμή που έχει τέτοιους ποιοτικούς συμπαίκτες. Έτσι γίνεται και εκείνος καλύτερος. Για την ομάδα θα έχω τις επόμενες μέρες μια συνάντηση με τον κύριο Κουντούρη για να μιλήσουμε. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και νομίζω ότι δεν έχω να αλλάξω πολλά πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τη NOVA για την καλοπροαίρετη κριτική, πολλές φορές γενικά υπάρχει γκρίνια και μιζέρια, η δική σας κριτική είναι καλοπροαίρετη και σημαντική. Καταλαβαίνεται την προσπάθειά μας και αυτό είναι σημαντικό».
 
Κώστας Χριστοφιδέλης: «Ο κόουτς διαχειρίστηκε την κρίση"
 
Τα εύσημα στον Δημήτρη Καζάζη και στον Μπόγιαν Γιορντάνοφ απέδωσε ο Κώστας Χριστοφιδέλης στην εκπομπή ΣΤΟ ΦΙΛΕ. Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού έχουν ως εξής:
 
«Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά με πίεση και δυνατό ανταγωνισμό. Δεν επαναπαυτήκαμε και αυτό φάνηκε. Μετά από μια αποχή από τους τίτλους φέραμε και πάλι στην κορυφή την ομάδα και ήταν συγκλονιστική εμπειρία όσα ζήσαμε στο Καραϊσκάκη. Δεν υπάρχει σεζόν χωρίς σκαμπανεβάσματα. Περάσαμε ένα δύσκολο δίμηνο, το οποίο όμως το διαχειριστήκαμε σωστά. Ο προπονητής διαχειρίστηκε σωστά την κρίση τόσο εξωαγωνιστικά, όσο και εντός αγωνιστικού χώρου. Ο "Μπόμπι" είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, χαιρόμαστε που είναι συμπαίκτης και όχι αντίπαλος και εύχομαι να παραμείνει στην ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριζε, αλλά η προσέλευση σε αυτό το γήπεδο δεν ήταν η αναμενόμενη. Παλιότερα υπήρχε περισσότερος κόσμος που στήριζε την ομάδα, εμείς με τη δουλειά μας θέλουμε να φέρουμε και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο».
 
Γιώργος Στεφάνου: «Ο Ολυμπιακός έχει οικογενειακό κλίμα»
 
Με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό σήκωσε τρεις κούπες και έγραψε και πάλι ιστορία. Ο Γιώργος Στεφάνου μίλησε στην εκπομπή ΣΤΟ ΦΙΛΕ για τους τελικούς με τον Παμβοχαϊκό, για την απουσία του Γιοβάνοβιτς και για τη στήριξη της ΘΥΡΑΣ 7. Αναλυτικά: 
 
«Η ήττα στον πρώτο τελικό με τον Παμβοχαϊκό ήταν μια αφύπνιση, ένα καμπανάκι για όλους μας. Στη συνέχεια κάναμε το 9-0 στα σετ σε τρία ματς και πήραμε τον πρωτάθλημα. Η απουσία του Γιοβάνοβιτς ήταν πλήγμα για τον Παμβοχαϊκό, αλλά ταυτόχρονα ήταν μια παγίδα, μια μπανανόφλουδα που αποφύγαμε. Εμείς ήμασταν σοβαροί και πιστεύω πως θα είχαμε το ίδιο πρόσωπο ανεξάρτητα από τη συμμετοχή ή όχι του Γιοβάνοβιτς. Ο Ολυμπιακός έχει οικογενειακό κλίμα κι αυτό έχει αποδειχτεί με τη στήριξη της Θύρας 7. Νομίζω ότι η ομάδα προσπαθεί, εκτιμά τους οπαδούς που τη στηρίζουν και ελπίζουμε να είναι ακόμη μεγαλύτερη η προσέλευση την επόμενη σεζόν».
 
Μπόγιαν Γιορντάνοφ: «Δεν είμαι επαγγελματίας για τον Ολυμπιακό»
 
Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ ήταν "σφίγγα" στο αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αναλυτικά τα λόγια του Βούλγαρου έχουν ως εξής:
 
«Δεν είχα κάποιον τίτλο με τον Ολυμπιακό, οπότε όλοι οι τίτλοι που κατακτήσαμε ήταν σημαντικοί για μένα και θέλω να συγχαρώ όσους είχαν συμβολή σε αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι η αγαπημένη μου ομάδα. Ήταν φανταστικό που πήγαμε στο Καραϊσκάκη. Οι νίκες με τον Παμβοχαϊκό δεν ήρθαν εύκολα, ακόμα και τα ματς που πήγαν στο 3-0. Ξέρουμε τι περάσαμε όμως αυτή τη σεζόν, γι' αυτό και γνωρίζουμε πόσο πολύ αξίζουν αυτοί οι τίτλοι. Είναι υπέροχο να παίζεις μπροστά σε πολύ κόσμο, αποδίδουμε πολύ καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες. Τόσο στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όσο και στους αγώνες στο Βραχάτι είχαμε πολύ κόσμο δίπλα μας.  Σίγουρα είναι στο μυαλό μου το αν θα παραμείνω ή όχι. Θα δώσω την απάντηση μου πολύ σύντομα. Κάθε φορά λέω ότι εδώ δεν είμαι σαν επαγγελματίας γιατί αγαπώ την ομάδα και αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Μου αρέσει να παίζω με τα παιδιά (Χριστοφιδέλη-Στεφάνου) και αυτό από τη μια μεριά είναι καλό και από την άλλη όχι. Αλλά αυτό το όχι τόσο επαγγελματικό κάνει την διαφορά. Εγώ εδώ δεν είμαι για να τελειώσω τη δουλειά και να πάω σπίτι μου. Δίνω πολύ συναίσθημα στην ομάδα και είναι διαφορετικό. Οπότε όλα είναι ανοικτά. Πριν από λίγες μέρες είπα "όχι" στην κλήση μου στην Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας. Τον λόγο θα τον πω από κοντά στον προπονητή μου. Θέλω να ξεκουραστώ λίγο...».