Print this page
25-04-2013

Γιάννης Μέλκας: «Πήρα ένα ακόμα μάθημα»

Rate this item
(0 votes)

Για τον Γιάννη Μέλκα η σεζόν 2012-13 ήταν από τις πιο σημαντικές και πιο «γεμάτες» στην προπονητική του καριέρα. «Πήρα ένα ακόμα μάθημα», λέει με νόημα ο Μέλκας. Από το 2008 ήταν στον ΠΑΟΚ και με τον δικέφαλο ξεκίνησε τη σεζόν. Τον Φεβρουάριο του 2013 μέσα σε ένα δεκαήμερο τα πάντα άλλαξαν. Χώρισε με τον ΠΑΟΚ και ήρθε η συνεργασία με τη Νίκη Αιγινίου. «Διαφορετικοί στόχοι, άλλη νοοτροπία, άλλη ομάδα, διαφορετικά συναισθήματα», λέει ο Μέλκας που

εδώ και τρεις μήνες πηγαίνει καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη στο Αιγίνιο για να κάνει προπονήσεις μαζί με τους παίκτες που είναι από την συμπρωτεύουσα. Από αυτούς ξεκινάει ο Μέλκας το μεγάλο «ευχαριστώ» αλλά και τα συγχαρητήρια του για την επίτευξη του στόχου που ήταν η παραμονή:

«Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που μένουν στη Θεσσαλονίκη και κάθε μέρα μετά την πρωινή τους εργασία ήταν συνεπείς και με το βανάκι του συλλόγου ταξιδεύαμε για το Αιγίνιο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ήταν συνεπείς και τα έδωσαν όλα για την ομάδα. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της Νίκης, τον πρόεδρο Δημήτρη Αυλίδη αλλά και όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε άψογα».

Πως ήταν η σεζόν για τον Γιάννη Μέλκα;

«Ηταν μία περίεργη χρονιά. Με άλλη ομάδα ξεκίνησα, με άλλη τελείωσα. Εργάστηκα σε δύο ομάδες που είχαν διαφορετικούς στόχους, άλλη νοοτροπία. Νομίζω πως ότι έγινε, έγινε για καλό. Ηταν ένα μάθημα για μένα...»

Ποιο ήταν το μάθημα;

«Στη δουλειά μου ήταν ένα ακόμα μάθημα, μία ακόμα εμπειρία. Έμαθα νέα πράγματα, έζησα καλές και κακές στιγμές, έντονες στιγμές αλλά στο τέλος έμεινε γλυκιά γεύση».

Με τον ΠΑΟΚ τι ακριβώς συνέβη;

«Είχαμε κάνει τα πλάνα με τον κύριο Κατσαρή και η ομάδα μπήκε καλά στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ήρθε ο κύριος Ανδρέου και ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο. Ασχολήθηκε με το τμήμα και έγινε ο απόλυτος πρόεδρος. Με τους ανθρώπους που έφερε μαζί του άλλαξε η κατάσταση. Οταν ήρθαν τα δύσκολα το χρεώθηκα εγώ. Αυτό ήταν».

Πως ένιωσες που ο ΠΑΟΚ έφτασε στην 3η θέση;

«Νιώθω πολύ καλά. Δικαιωμένος. Ηταν μία ομάδα που την σχεδιάσαμε το καλοκαίρι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι επιτυχία που πήγε στην 3η θέση αν όσο ήμουν στην ομάδα πίστευα πως θα μπορούσαμε να παίξουμε σε έναν τελικό διότι τότε ήμασταν μέσα και στους τρεις στόχους».

Από τον ΠΑΟΚ βρέθηκες στη Νίκη Αιγινίου. Πως το διαχειρίστηκες;

«Ήταν μία μεγάλη αλλαγή. Ήμουν διαφορετικά μαθημένος και πήγα σε μία ομάδα που ήταν πιο χαμηλά βαθμολογικά αλλά ήταν γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Συνάντησα ωραίο και οικογενειακό περιβάλλον, μία διοίκηση που μου έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη. Συνάντησα μία ομάδα που ήταν σε καλή κατάσταση και κόσμο που διψούσε για την παραμονή».

Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση;

«Με έχει εντυπωσιάσει το ενδιαφέρον των παραγόντων της Νίκης, η αγάπη και το μεράκι που έχουν. Δε αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ασχολούνται με την ανδρική ομάδα και τις υποδομές. Αυτό με έχει συγκινήσει και μένα και μέρα με τη μέρα ταυτίζομαι όλο και περισσότερο με αυτή την ομάδα».

Μιλήσατε με τη διοίκηση για τη νέα σεζόν;

«Ναι, κάναμε μία πρώτη κουβέντα»

Ποιος είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν;

«Φυσικά η παραμονή, μετά η σταθεροποίηση της ομάδας μέσα στην Βόλεϊ Λιγκ και τρίτον να πάμε λίγο πιο ψηλά απ΄ ότι εφέτος που πήραμε την 9η θέση και σχετικά νωρίς εξασφαλίσαμε την παραμονή μας».

Ο Ντάμπουβιτς θα μείνει τη νέα σεζόν;

«Τον Ντάμπουβιτς τον ήθελα και στον ΠΑΟΚ πριν από 3 χρόνια και όταν μου έγινε η πρόταση από τη Νίκη Αιγινίου χάρηκα πολύ που θα τον είχα παίκτη. Φυσικά και θα ήθελα να μείνει ο Ντάμπουβιτς αλλά η μετοχή του έχει ανέβει μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε. Σίγουρα θα γίνουν προσπάθειες για να μείνει».

Μπορούμε να αποκαλύψουμε και ποιοι άλλοι παίκτες θα μείνουν;

«Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις αλλά ο κορμός της ομάδας δεν θα αλλάξει. Πρέπει να ξέρετε πως μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις που ένιωσα στη Νίκη ήταν η παρουσία των παιδιών που προέρχονται από την περιοχή. Αναφέρομαι στον Βασίλη και στον Αλέξανδρο Γεωργόπουλο, στον Γκορίδη και στα νέα παιδιά Βουλκίδη, Ντουντούδη που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Η Μαρία Αθανασιάδου που παλιά ήταν στον Φιλαθλητικό κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχει βάλει όλη της την εμπειρία για να οργανώσει τις ακαδημίες που πηγαίνουν θαυμάσια. Η Νίκη Αιγινίου δεν κάνει μόνο πρωταθλητισμό, βγάζει και δικά της παιδιά και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Είναι το παρόν και το μέλλον του συλλόγου που μπορεί να έχει μικρή παρουσία στην Α1 αλλά έχει πολύ μεγάλη βάση και τεράστια απήχηση στην τοπική κοινωνία».

Αύριο Παρασκευή έχετε την φιέστα;

«Ναι, ψάξαμε να βρούμε μία ομάδα για φιλικό αλλά δεν ήταν εφικτό. Θα κάνουμε μόνοι μας τη φιέστα για να τελειώσουμε τη χρονιά πανηγυρικά και να αρχίσουμε τον σχεδιασμό για την επόμενη».