Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-06-2016

Στη φωλιά της Κούβας

Rate this item
(2 votes)
Η Κούβα του Φιντέλ, των πούρων και του βόλεϊ. Ο Στέφανος Λεμονίδης βρέθηκε στην Αβάνα για το ιστορικό φιλικό παιχνίδι με τις ΗΠΑ και μας συστήνει έναν μαγικό κόσμο με τη βοήθεια παλιόφιλων και νέων προσώπων που θα βρεθούν στα μέρη μας, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Πέρασαν  21 χρόνια από τότε που  οι Ηνωμένες Πολιτείες πήγαν στην Αβάνα για φιλικά παιχνίδια με την Κούβα, αλλά η επίσκεψη του Ομπάμπα στο νησί και η αλλαγή της πολιτικής των Αμερικανών απέναντι στον Κάστρο, έφεραν την αρμάδα του Νταγκ Μπιλ στο Coliseo de la Ciudad Deportiva και το Sport24.gr καταγράφει την ιστορική στιγμή, αλλά και τις επιδόσεις των Κουβανών παικτών που θα θαυμάσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τέσσερις προς το παρόν, ο Οσορία (Ολυμπιακός), ο Κάλβο (ΠΑΟΚ) και οι Άλμπο, Μελεγκαρέχο (Παναθηναϊκός) θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, ενώ η λίστα μπορεί να έχει και άλλες αφίξεις, καθώς ο ΠΑΟΚ ψάχνει τρόπο να πάρει τον τιμωρημένο Ουριάρτε και επί τη ευκαιρία να επισημάνουμε ότι και δυο Κουβανές της Εθνικής θα έρθουν στην Ελλάδα. Η πασαδόρος Σάντα στο Μαρκόπουλο και η Αλβάρες στον Πανναξιακό. Γίναμε αποικία της Κούβας με λίγα λόγια.

Το Sport24.gr λοιπόν πήγε στη φωλιά της Κούβας, στο Coliseo de la Ciudad Deportiva, όπου δεσπόζει η μορφή του μεγαλύτερου επαναστάτη όλων των εποχών, του Τσε Γκεβάρα (προσεχώς αφιέρωμα στο Oneman.gr, τόσο για τον Αργεντίνο αγωνιστική, όσο και για την Κούβα για την μετά Ομπάμπα εποχή).

Στον αγωνιστικό χώρο συναντήσαμε παλιούς καλούς φίλους, προπονητές και αθλητές που μεγαλούργησαν στην Ελλάδα και είχαμε την τύχη να δούμε τον πρόεδρο Άριελ Σάινθ της κουβανικής ομοσπονδίας να τιμά τα μέλη της ομάδας που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 χάρισαν στην Κούβα το χάλκινο μετάλλιο, το μοναδικό της χώρας στην ιστορία της διοργάνωσης. Παίκτες όπως οι Victor Garcia, Lorenzo Martinez, Alfredo Figueredo, Antonio Rodriguez, Victoriano Sarmientos(έπαιξε στον Μίλωνα) και Carlos Manuel Salas, πήραν τιμητικές πλακέτες από τα χέρια των τρις χρυσών ολυμπιονικών Ρέγκλα Τόρες, Μιρέγια Λουίς, με τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και τότε της Κούβας Χιλμπερτο Χερέρα να είναι πρώτος στη σειρά και να απολαμβάνει τον σεβασμό όλων , που τον αποκαλούσαν "καθηγητή".

Δείτε όλο το το ρεπορτάζ με δηλώσεις στο www.sport24.gr

 

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Στη φωλιά της Κούβας
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject