Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
25-08-2013

Δημήτρης Αυλίδης: «Η Νίκη είναι ότι αγαπήσαμε...»

Rate this item
(0 votes)

Το τμήμα βόλεϊ στο Αιγίνιο συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και η Νίκη Αιγινίου για δεύτερη σεζόν βρίσκεται στην εκκίνηση του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ. Ο ιδρυτής του τμήματος και του ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου Δημήτρης Αυλίδης μιλάει στο volleyleague.gr για την ιστορία του συλλόγου, για την πορεία μέχρι την κορυφή, την προσπάθεια καθιέρωσης αλλά και το λογότυπο με τον Ντόναλντ:

 «Το τμήμα του βόλεϊ στον ΓΑΣ Αιγινίου ιδρύθηκε το 1983 από εμένα όταν ο συγκεκριμένος σύλλογος είχε μόνο ποδόσφαιρο. Από το 1990 το τμήμα έφυγε από τον ΓΑΣ και ιδρύσαμε τον ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου. Αρχικά είχαμε γυναικείο βόλεϊ με την Κατερίνα Νικολαϊδου να είναι η μεγάλη πρέσβειρα μας. Από το 1992 αναπτύξαμε και το ανδρικό ενώ μέσα στη δεκαετία του ΄90 διοργανώσαμε στο Αιγίνιο τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα τουρνουά που έχουν γίνει ποτέ στο χώρο των υποδομών. Φέραμε μεγάλα ονόματα και αγωνίστηκαν στην πόλη μας που μετέπειτα έφτασαν στην κορυφή του Παγκοσμίου βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Λίγοι γνωρίζουν πως η Νίκη Αιγινίου είναι ο μοναδικός σύλλογος που αγωνίστηκε σε τουρνουά εφήβων που έγινε στο Σακραμέντο των ΗΠΑ. Ήταν το 2006 και μάλιστα πήρε την 5η θέση μεταξύ 8 ομάδων. Επίσης, πήγαμε σε δύο διεθνή τουρνουά στην Αγγλία το 1996 και το 1997 και πήραμε δύο ασημένια μετάλλια. Στη διοίκηση της Νίκης δεν υπάρχουν επαγγελματίες παράγοντες. Υπάρχουν επαγγελματίες που είναι παράγοντες και παράγουν αθλητισμό και ανάπτυξη στο βόλεϊ. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας».

 

Ποια ήταν η πορεία σας μέχρι την Α1;

 

 «Το 2002 κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα με την άνοδο μας τότε στη Γ΄Εθνική. Μετά από τέσσερα χρόνια ανεβήκαμε στη Β΄ Εθνική όπου μείναμε δύο σεζόν και 2008 ανεβήκαμε στην Α2. Το τέλος της σεζόν 2011-12 μας βρήκε πρωταθλητές στην Α2 και πήραμε την άνοδο για την Α1. Η 9η θέση που πήραμε τη σεζόν 2012-13 θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι η βάση».

 

Ποιοι άλλοι σας βοήθησαν για να φτάσει η ομάδα εδώ;

 

«Πολλοί παράγοντες όπως η Ισιδώρα Παραλικίδου, o Mαρίνος Κατσούκας, Κώστας Γκορίδης, ο Γιώργος Σταυρίδης, ο Βασίλης Τοπτσής, ο Ισίδωρος Ματσκίδης και άλλοι πολλοί. Φυσικά ο κόσμος, οι αθλητές, οι αθλητές και οι γονείς τους και οι προπονητές. Ξεκινήσαμε από το τοπικό πρωτάθλημα με τον Δημήτρη Λεμονίδη με τον οποίο ανεβήκαμε στη Γ΄Εθνική. Μετά ήταν ο Σπύρος Φίνος με τον οποίο ανεβήκαμε από την Γ΄Εθνική στην Α2 και με τον Θανάση Στράντζαλη ανεβήκαμε στην Α2. Τους ευχαριστώ όλους».

 

Πως μπορείτε και σηκώνετε το βάρος των ευθυνών;

 

«Μία ομάδα ανθρώπων δουλεύει νυχθημερόν για να ετοιμαστούν όλα στην εντέλεια και να μη λείψει τίποτα από την ομάδα. Το 13μελές συμβούλιο μας αλλά και ορισμένοι παράγοντες που είναι κοντά στην ομάδα τρέχουμε για να τακτοποιήσουμε οργανωτικά θέματα αλλά και να βρούμε υποστηρικτές».

 

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

 

«Κάνουμε μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις. Δεν κάνουμε υπερβολές και προσπαθούμε να αξιοποιούμε τα παιδιά που έχουν βγει από τον σύλλογο. Επίσης δεν ξεφεύγουμε από τη φιλοσοφία μας. Δεν κάνουμε ανοίγματα και δεν ξεφεύγουμε από αυτά που συμφωνούμε στον Συνεταιρισμό της Λίγκας με όποιο κόστος και να υπάρχει».

 

Ποιος είναι ο στόχος που βάλατε τη νέα αγωνιστική περίοδο;

 

«Την πρώτη μας χρονιά στην Α1 για μερικές λεπτομέρειες χάσαμε την είσοδο μας στην 8αδα αλλά τελικά μείναμε σχετικά άνετα στην κατηγορία. Ο μεγάλος στόχος που θέτουμε είναι η παραμονή και αν είναι δυνατόν να μπούμε στην 8αδα για να ζήσουμε την εμπειρία των πλέι οφ. Κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω. Αυτό είναι επιτυχία για μας και μάλιστα τηρούμενων των αναλογιών, της κρίσης και του ανταγωνισμού η Νίκη έχει πετύχει έναν άθλο».

 

Πολλοί απορούν με το λογότυπο του συλλόγου που είναι ο θρυλικός «Ντόναλντ» να κάνει άμυνα με μπάλα του βόλεϊ...

 

«Ήταν μία ιδέα της στιγμής. Μια φαντασίωση από ένα αγαπημένο καρτούν που μας θυμίζει ότι αγαπήσαμε... Αυτό θέλουμε να είναι και η Νίκη Αιγινίου...».

 

 

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Νίκη Αιγινίου Δημήτρης Αυλίδης: «Η Νίκη είναι ότι αγαπήσαμε...»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject