Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
27-09-2013

«Το διεθνές τουρνουά Νοτίου Αιγαίου θα γίνει θεσμός»

Rate this item
(0 votes)

Λίγες ώρες απέμειναν πριν από την έναρξη του 1ου διεθνούς τουρνουά βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο «Δημ.Βικέλας» της Σύρου με τη συμμετοχή του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου, της γερμανικής Μπουλ, την βουλγαρική Γκάμπροβο και της αιγυπτιακής Σμούχα με τους παράγοντες της να κάνουν αναφορά στις στενές ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις και στον αείμνηστο Μιχάλη Μαστρανδρέα. Το 1ο διεθνές τουρνουά βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου είναι το πρώτο διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα, 19 ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο διεθνές τουρνουά που είχε διοργανώσει ο Έσπερος Βυζαντίου στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι πρόεδροι, οι αρχηγοί των ομάδων, προπονητές και παίκτες μίλησαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής για το κορυφαίο τουρνουά.

Γρυπάρης: «Το βόλεϊ πρώτο άθλημα στο Αιγαίο»

Ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και ουσιαστικά την υλοποίησε είναι ο υπεύθυνος Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρης Γρυπάρης:

«Εύχομαι το Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός, ασχέτως αν θα πραγματοποιείται εδώ στη Σύρο ή σε κάποιο άλλο νησί της Περιφέρειάς μας. Φέτος, διαλέξαμε τη Σύρο, γιατί ο Φοίνικας έχει γράψει ιστορία τα τελευταία χρόνια στο ανδρικό βόλεϊ, τα επόμενα χρόνια μπορούμε να πάμε σε άλλα νησιά.

Ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι η διάδοση του αθλήματος σε όλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στις Κυκλάδες, βέβαια, το βόλεϊ κατέχει ήδη την πρώτη θέση και εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, τον Φοίνικα στην Α2 ανδρών, τον Πανναξιακό στην Α1 γυναικών και τον Α.Ο. Θήρας στην Α2 γυναικών. Έχει ξεπεράσει το ποδόσφαιρο που εκπροσωπείται από δύο ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, τον ΑΟΜυκόνου και τον Πανναξιακό , που παίζουν στη Γ Εθνική. Ευχαριστώ τις φιλοξενούμενες ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και εύχομαι να γίνει ένα ωραίο τουρνουά που θα το απολαύσουν. Κλείνοντας, να ευχηθώ στην ομάδα του Φοίνικα, που έχει προσφέρει στη Σύρο πολλές χαρές και συγκινήσεις, να έχει μία καλή χρονιά φέτος, χωρίς προβλήματα και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Παλιόπορτας: «Να γίνει θεσμός»

 
Ο Δημήτρης Παλιόπορτας (Πρόεδρος Α.Ο. Φοίνικας Σύρου) δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι ομάδες αυτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν στο νησί μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πολύτιμη συνεργασία της στην διοργάνωση αυτού του τουρνουά. Ένα διεθνές τουρνουά βόλεϊ τέτοιου επιπέδου έχει πολλά χρόνια να γίνει στη χώρα μας. Χαίρομαι επίσης που βλέπω ξανά έναν παλιό αθλητή της ομάδα μας, τον Ιβάν Βλάσεφ. Εύχομαι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός».

Ανδρεόπουλος: «Η Περιφέρεια μας στηρίζει»

 
Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Φοίνικας Σύρου) τόνισε: «Μιλώντας εκ μέρους του συλλόγου, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ιδιαιτέρως όμως τον κ. Δημήτρη Γρυπάρη, ο οποίος πριν από αρκετούς μήνες είχε την ιδέα για την πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά, μια ιδέα που τελικά κάναμε πράξη. Είναι πολύ σημαντικό ότι παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε στη χώρα μας, η Περιφέρεια αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όρεξη και θέληση μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι πολύ ωραίο. Καλωσορίζω τους συνάδελφους προπονητές και τους αθλητές και πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά θα δώσει μία ιδιαίτερη ώθηση και δυναμική στις τέσσερις ομάδες ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της».

Λάππας: «Περιμένουμε τον κόσμο»

Ο Ηλίας Λάππας (αρχηγός Α.Ο. Φοίνικας Σύρου) πρόσθεσε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την διοίκηση της ομάδα μου και τον προπονητή που μας δίνουν την ευκαιρία να προετοιμαστούμε ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων με ένα τόσο δυνατό διεθνές τουρνουά. Εύχομαι ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να απολαύσει πλούσιο θέαμα».

 

Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου
18:00 TV Buhl (Γερμανία) – CVC Gabrovo (Βουλγαρία)
20:00 Φοίνικας Σύρου – Smouha Club (Αίγυπτος)
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
18:00 Smouha Club – CVC Gabrovo
19:30 Χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου – Απονομή αναμνηστικών στις ομάδες
20:00 Φοίνικας Σύρου – TV Buhl
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
18:00 TV Buhl – Smouha Club
20:00 Φοίνικας Σύρου – CVC Gabrovo
21:30 Τελετή Λήξης – Απονομή επάθλων
 
 
 

«Προερχόμαστε από ελληνική πόλη»

Φουάντ Αμπντ Σαλάμ (προπονητής αιγυπτιακής Smouha): «Προερχόμαστε από μια... ελληνική πόλη και λόγω της καταγωγής του πρώην προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας (Μιχάλη Μαστρανδρέα) έχουμε έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα για φιλικά παιχνίδια είτε με συλλόγους , είτε με τις εθνικές ομάδες. Γι αυτό δεχθήκαμε με χαρά την πρόσκληση του Φοίνικα και προτείνουμε να καθιερωθεί το τουρνουά σε ετήσια βάση και να γίνεται εναλλάξ σε Αίγυπτο, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Η κατάσταση στην Αίγπυτο έχει εξομαλυνθεί και σε δυο-τρεις μήνες θα επανέλθουμε σε ειρηνική συνύπαρξη. Μετά απο πολλά χρόνια διακυβέρνησης του Μουμπάρακ και ενός χρόνος του ισλαμιστή προέδρου, υπήρξαν αναταραχές, αλλά πάμε σε εκλογές και όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Η επιστροφή του Βλάσεφ

Νικολάι Γκριγκόροφ (πρόεδρος βουλγαρικής CVC Gabrovo): «Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση να αγωνιστούμε σε αυτό το τουρνουά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Σύρο. Όλα είναι τέλεια και πολύ οργανωμένα».

Λιούμπομιρ Γερασίμοφ (προπονητής βουλγαρικής CVC Gabrovo): «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Σύρο για αυτό το τουρνουά. Η ομάδα μου δεν είναι πλήρης αλλά ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλό. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για να δω την ετοιμότητα των αθλητών μου».

Ιβάν Βλάσεφ (αθλητής βουλγαρικής CVC Gabrovo και παίκτης Φοίνικα τη σεζόν 2009-10): «Γυρίζω σε γνώριμα λημέρια. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα σε ένα αγαπημένο μέρος και βλέπω πάλι πολλούς φίλους. Αυτή είναι η τρίτη μου χρονιά στην Gabrovo. Υπάρχει καλή οργάνωση. Ελπίζω να ευχαριστηθούμε το τουρνουά και εμείς και ο κόσμος».

«Μαγικό μέρος η Σύρος»

Ρούμπεν Βόλοχιν (Αργεντινός προπονητής γερμανικής TV Βuhl): «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε διεθνές τουρνουά στο εξωτερικό. Παράλληλα εφέτος θα έχουμε και την πρώτη μας ευρωπαϊκή εμπειρία με τη συμμετοχή μας στο CEV Cup. Οπότε, αυτό το τουρνουά αποτελεί την ιδανική προετοιμασία για εμάς. Μας λείπει ένας βασικός παίκτης».

Βάλτερ Λάγκζντις (παίκτης γερμανικής TV Βuhl): «Εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου σας δηλώνω πως αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση που είμαστε στην Ελλάδα και στη Σύρο. Ανυπομονώ για να δω το επίπεδο των αγώνων. Είναι η πρώτη μας δοκιμασία εκτός Γερμανίας και για μένα και για την ομάδα. Από τις πρώτες εικόνες που έχω η Σύρος είναι ένα μαγικό μέρος».

Φωτογραφίες στο facebook

 

 

 

 

 

Media



Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου «Το διεθνές τουρνουά Νοτίου Αιγαίου θα γίνει θεσμός»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject