Print this page
31-10-2019

Αντίστροφη μέτρηση για το 52ο σερβίς της Volley League

Rate this item
(1 Vote)
To 52o πρωτάθλημα της Volley League είναι έτοιμο για το εναρκτήριο σερβίς το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ενώ η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει και το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο φιναλίστ του πρωταθλήματος 2018-19 Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο γυμναστήριο PAOK Sports Arena.

 

Δέκα ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι έτοιμες να δικεδικήσουν το τρόπαιο που από την ημέρα της κλήρωσης του πρωταθλήματος στις 21 Οκτωβρίου βρίσκεται στα γραφεία της ΕΣΑΠ και περιμένει τον κάτοχο του. To ντεμπούτο τους στην επαγγελματική κατηγορία θα κάνουν ο Ο.Φ.Η. και η Ελπίδα Αμπελοκήπων που στέφθηκαν πρωταθλητές στους δύο ομίλους της Α2 ανδρών.

Με 18 συνολικά αγωνιστικές στην κανονική περίοδο και με τη συμμετοχή των πλέι οφ για τις έξι πρώτες ομάδες το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό για όλες τις θέσεις της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Στο τέλος της σεζόν θα υποβιβαστούν δύο ομάδες στην υπό δημιουργία Pre League και θα ανέβουν δύο ομάδες από την Α2 ανδρών.

Ο σημαντικότερος αγώνας κάθε αγωνιστικής θα μεταδίδεται τηλεοπτικά κάθε Δευτέρα από την Δημόσια τηλεόραση.

Στο νέο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν 28 ξένοι μεταξύ των οποίων και ο δευτεραθλητής Ευρώπης Σλοβένος Ζίγκα Στερν που θα αγωνιστεί στον Φοίνικα.

Από τέσσερις ξένους έχουν οι μισές ομάδες και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Φοίνικας Σύρου, ο ΑΟΠ Κηφισιάς και ο ΟΦΗ.

Τρεις ξένους έχει ο Παναθηναϊκός και δύο ξένους η νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων. Από έναν ξένο θα μπουν στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής, ο Παμβοχαϊκός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Το πρωτάθλημα 2019-20 θα είναι το πρώτο που θα καθιερωθεί από την αρχή σε όλους τους τηλεοπτικούς αγώνες αλλά και στους αξιολογημένους αγώνες των υπολοίπων αγωνιστικών το Video Check Referee. Δώδεκα κάμερες υψηλής ανάλυσης θα είναι στην υπηρεσία των διαιτητών και των ομάδων για την δίκαιη λήψη αποφάσεων στις αμφισβητούμενες φάσεις.

Μία από τις βασικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα είναι το σύστημα των πλέι οφ. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου οι ομάδες που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα θα πάρουν απ΄ευθείας θέση στα ημιτελικά των πλέι οφ. Στην Α΄φάση των πλέι οφ θα παίξουν ο 3ος με τον 6ο και ο 4ος με τον 5ο. Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στις δύο νίκες.

Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι 3-6 θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό την ομάδα που θα πάρει την 2η θέση στην κανονική περίοδο. Η ομάδα που θα περάσει από το 4-5 θα αντιμετωπίσει στον β΄ημιτελικό την πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου. Οι ημιτελικοί θα είναι στις τρεις νίκες όπως και οι τελικοί για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Αλλαγή θα έχουμε και στο σύστημα των πλέι άουτ. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου η 7η ομάδα της βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει την 10η ομάδα και η 8η ομάδα την 9η ομάδα. Στις 3 νίκες για κάθε ζευγάρι θα κριθεί η παραμονή στην κατηγορία.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ VOLLEY LEAGUE 2019-20

Οι διαιτητές και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Γυμναστήριο Βαρδινογιάνειο Α.Κ. 17.00: Ο.Φ.Η. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Βουδούρης, Αγγελίδης. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Κανδηλιεράκης, Κόκκας Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Γυμναστήριο Βόχας, Γ.Τριαντάφυλλος 18.00: Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός - Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεράνιος. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Σπίνας, Μαυρικίδου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Γυμναστήριο Μ.Παρασκευόπουλος 18.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Σταματόπουλος, Βασιλάκης, Γραμματεία: Σκαρλατούδη.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Γυμναστήριο Δ.Βικέλας 16.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Διαιτητές: Ονόπας, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena Πυλαία 19.00 (*): Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Θεμελής, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Κομισάριος: Δεληκωστίδης. Επόπτες: Δρανίτσας, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

*Ο αγώνας Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Δημόσια Τηλεόραση.