Print this page
17-11-2019

Σαρρωτικός ο Ηρακλής νίκησε 3-0 την Κηφισιά

Rate this item
(2 votes)
Ο Ηρακλής τρίτωσε τις νίκες του στο πρωτάθλημα της Volley League και μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι δύο ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την 3η αγωνιστική.

 

Με μία εξάδα, ηγέτη τον Κώστα Προύσαλη και εκτελεστές τους Τζιουμάκα, Χήρα ο Ηρακλής έκανε εξαιρετική εμφάνιση με λίγα λάθη και σταθερό ρυθμό.

 

Αντίθετα, η Κηφισιά είχε μόλις 23% ομαδική υποδοχή, δεν ήταν ανταγωνιστική και δε μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων σε κανένα σημείο του αγώνα.

 

Με το σερβίς του Πεντίδη ο Ηρακλής έκανε σερί 5-0 και προηγήθηκε 8-4, ενώ Χήρας και Τζιουμάκας ανέβασαν τη διαφορά στο 16-10. Η Κηφισά μάζεψε τη διαφορά στο -3 όταν μείωσε 20-17 αλλά ο Μαυροβουνιώτης και δύο καλές άμυνες για τον Ηρακλή συντήρησαν το +3 (23-20) και το σετ έκλεισε 25-20 με δύο λάθη των φιλοξενουμένων.

 

Στο 2ο σετ μετά το 4-4 ο Ηρακλής κατάφερε να κυριαρχήσει με το σερβίς και τις κόντρα επιθέσεις του απέναντι στην Κηφισιά που έκανε εύκολα το λάθος, δεν είχε μπλοκ και η υποδοχή έβαζε... νερά. Με το σερί του Τζιουμάκα το σκορ έγινε 14-8 και αργότερα 20-10 με τον Πεντίδη και τον Τζιουμάκα να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες. Το σετ έκλεισε 25-13 με διαδοχικά λάθη των φιλοξενουμένων.

 

Η Κηφισιά προηγήθηκε 6-4 αλλά ο Ηρακλής με σερί 3-0 προσπέρασε γρήγορα 7-6. Ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Ρούσση αλλά με τον Προύσαλη στο σερβίς ο Ηρακλής «απογειώθηκε» και έκανε σερί 6-0 για το 14-8. Εκεί κρίθηκε και ο αγώνας καθώς η διαφορά συντηρήθηκε και το ματς τελείωσε με επίθεση του Τζιουμάκα για το 25-19.

Διαιτητές: Θεμελής, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

Διακύμανση
1ο σετ: 8-4, 16-10, 21-17, 25-20
2ο σετ: 8-5, 16-09, 21-12, 25-13
3ο σετ: 8-7, 16-09, 21-13, 25-19

* Οι πόντοι του Ηρακλή προήλθαν: 3 άσσοι, 39 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς οι πόντοι προήλθαν: 4 άσσοι, 30 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-13, 25-20) σε 79΄.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015 (Γιάννης Ορφανός): Χήρας 10 (7/8 επ., 3 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 8 (8/18 επ., 64% υπ.-36% άριστες), Προύσαλης 1 (2/2 επ.), Στουντζίνσκι 6 (5/10 επ., 1 άσο, 39% υπ.-33% άριστες), Πεντίδης 5 (1/3 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Τζιουμάκας 19 (16/33 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ.-62% υπ.-50% άριστες).

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Νικολάκης, Χαντ 2 (1/9 επ., 1 άσο),  Μπάσης 1 (1/5 επ.),  Σπυριούνης 5 (5/14 επ., 39% υπ.-13% άριστες), Μπατατζίμ 11 (9/20 επ., 2 άσοι, 65% υπ.-35% άριστες), Μπάιερς 7 (5/7 επ., 2 μπλοκ) / Κάπελας (λ.-64% υπ.-36% άριστες), Συναδινός (λ), Κολτσιάκης, Ρούσσης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Κάιο 8 (7/18 επ., 1 άσο), Μελλές.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

 

 

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Καταρχάς θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Έχουν περάσει πολλά όλο αυτό τον καιρό. Η φετινή χρονιά δεν είναι εύκολη κι όμως αυτό το πράγμα δεν φάνηκε και δεν φαίνεται καθόλου μέσα στο γήπεδο και πραγματικά αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεν ξέρω στη συνέχεια τι θα γίνει αλλά πιστεύω ότι είναι μια ομάδα οι οποίοι όλοι τους είναι μαχητές και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Όσο αφορά το παιχνίδι σήμερα νομίζω πως ήμασταν πολύ ανώτεροι από την Κηφισιά. Παρουσιαστήκαμε σε όλους τους τομείς καλύτεροι, δουλέψαμε θεωρώ πάρα πολύ καλά στο μπλοκ- άμυνα, πήραμε πολύ δυνατούς πόντους που δίνουν τρομερή αυτοπεποίθηση στην ομάδα από δύσκολες άμυνες και φυσικά με την βοήθεια του κόσμου κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Ο Γιώργος Τζιουμάκας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: : Μια πάρα πολύ καλή νίκη για μας, η πρώτη εντός έδρας. Ήταν κάτι που δεν περίμενα να γίνει τόσο εύκολα, αλλά παρουσιαστήκαμε στο γήπεδο έτοιμοι και ήμασταν πολύ καλοί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η ομάδα έχει πολύ καλά ατομικά στοιχεία, πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποια ομαδικά σημεία που αυτό θα γίνει στην πορεία. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας μέσα στο γήπεδο και ζητάμε απ' τον κόσμο να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι, να γίνει η Μίκρα καζάνι γιατί αυτό μας δίνει ώθηση, δίνει μια έξτρα ενέργεια όταν βλέπουμε τους φιλάθλους της ομάδας μας να γεμίζουν το γήπεδο μας. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μια ακόμα κακή εμφάνιση, θεωρώ πως η ομάδα μου αυτή την περίοδο βρίσκεται πραγματικά σε μια πάρα πολύ κακή συγκυρία. Κυρίως γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέσα στην προετοιμασία με μεγάλα προβλήματα τραυματισμών και ακόμα δεν έχουμε επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο αρκετοί από τους παίκτες. Οπότε καταλαβαίνετε οποιαδήποτε προετοιμασία για έναν τέτοιο αγώνα ή απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας δημιουργεί προβλήματα. Παρόλα αυτά υπάρχουν σίγουρα κομμάτια στα οποία σαφέστατα θα έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι. Μία αιτιολογία είναι ότι δεν δουλεύουν όλοι μαζί στην προπόνηση οπότε περνάει ο χρόνος περνάνε οι μέρες, δεν είμαστε όλοι μαζί αλλά υπάρχουν και κομμάτια που σίγουρα έχουν δουλευτεί και θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι απέναντι στον Ηρακλή η τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο κάποιοι παίκτες. Εγώ έχω μία υπομονή και πιστεύω πως αυτό θα αλλάξει, φυσικά δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα μας πάρει για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο για να γίνουμε καλύτεροι. Εξάλλου η Κηφισιά μια τέτοια περίοδο την πέρασε και πέρυσι και ανέκαμψε μετά τα Χριστούγεννα κάνοντας μία πολύ καλή πορεία στο δεύτερο γύρο. Έχω παιδιά τα οποία είναι έμπειροι αθλητές και ξέρουν καλά τι πρέπει να γίνει μέσα στο γήπεδο θεωρώ πραγματικά ότι βρισκόμαστε σε μία άσχημη συγκυρία για την ομάδα με πάρα πολλά προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει στο μέγιστο βαθμό. Ο Ηρακλής έπαιξε πάρα πολύ καλά ήταν πολύ καλύτερος σε όλους τους τομείς οπότε μοιραία ήρθε αυτό το 3-0».

Ο παίκτης της Κηφισιάς Λυκούργος Ρούσσης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ηταν μία κακή μέρα για εμάς, ήταν ένα ματς το οποίο το θέλαμε δυστυχώς όμως παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των προσδοκιών. Ο Ηρακλής μπήκε με τσαγανό, σε σχέση με εμάς πέρα από όλα τα τεχνικά σημεία είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ο Ηρακλής ήξερε τι ζήταγε μέσα στο γήπεδο, μας αντιμετώπισε πάρα πολύ καλά, βέβαια και εμείς δεν κάναμε αυτό που έπρεπε ώστε να τον πιέσουμε και να τον φέρουμε σε μία δύσκολη θέση για να καταφέρουμε να πάρουμε και εμείς κάτι από αυτό το ματς. Από κει και πέρα συγχαρητήρια στον Ηρακλή, εμείς θα παλέψουμε όσο μπορούμε, παρόλο τα προβλήματα που έχουμε θα δουλέψουμε καθημερινά και ελπίζω να έρθει σύντομα η καλή εικόνα τα οποία έχει Κηφισιά όλα αυτά τα χρόνια για να μπορούμε και εμείς να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό».

 

 

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής Πρόδρομος Καλαϊτζίδης δήλωσε : «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους κοουτς και το προπονητικό τιμ για την εμφάνιση. Αυτή η ομάδα πέρασε πάρα πολλά κι όμως παραμένει όρθια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη. Συνεχίζουμε! Η νίκη είναι αφιερωμένη στην Βίκυ Στεργιάδου, τη γυναίκα του Αποστόλου Βαμβακίδη που μπορεί να έφυγε αλλά δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ, θα είναι πάντα μαζί μας και θα τραγουδάει μαζί μας».

 


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.