Print this page
12-03-2020

Ο Βογίν Τσάτσιτς MVP Βίκος Cola της 16ης αγωνιστικής της Volley League 2019-20

Rate this item
(0 votes)
Ο Mαυροβούνιος ακραίος του Παναθηναϊκού Βογίν Τσάτσιτς (Vojin Cacic) αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2019-20.

 

O 30χρονος Βογίν Τσάτσιτς ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκός στην εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ για την 16η αγωνιστική του πρταθλήματος Volley League. 

 

Ο Τσάτσιτς παρότι επιθετικά σημείωσε 11 πόντους ήταν ο αθλητής κλειδί στην υποδοχή και στην άμυνα στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα μετά από 5 χρόνια. Ο Τσάτσιτς ήταν κορυφαίος και στον β΄τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Στον συγκεκριμένο αγώνα σημείωσε 11 πόντους (10/20 επιθέσεις), 1 μπλοκ, 25% υποδοχή σε 28 υποδοχές και 14%αριστες.


Είναι ο τρίτος αθλητής του Παναθηναϊκού που λαμβάνει τίτλο MVP Bίκος Cola τη σεζόν 2019-20 μετά τον Δανό πασαδόρο Αξέλ Γιάκομπσεν την 5η αγωνιστική και τον Βραζιλιάνο Λούκας Ρανγκέλ την 9η και την 11η αγωνιστική. Είναι η 67η φορά στην 22χρονη ιστορία του θεσμού που παίκτης του Παναθηναϊκού Α.Ο. λαμβάνει τίτλο ΜVP Βίκος Cola.

 

«Ανήκει στην ομάδα»

 

O Βογίν Τσάτσιτς δήλωσε: «Νιώθω πολύ όμορφα που πήρα τον τίτλο του MVP ωστόσο αυτός ανήκει και στους συμπαίκτες μου καθώς κάναμε ομαδική δουλειά. Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Καταφέραμε και πήραμε τη νίκη που αντιλαμβάνομαι πόσο πολύτιμη είναι απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Σίγουρα βοηθάει στη βαθμολογία αλλά και στον ψυχολογικό τομέα ωστόσο έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να διεκδικήσουμε ακόμα σπουδαιότερα πράγματα».

 

 

Η ταυτότητα του

O Vojin Cacic γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1990, έχει ύψος 2.02μ., αγωνίζεται ως Ακραίος και έχει διαγράψει μια μεγάλη καριέρα τόσο σε εθνικό, όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο.


Είναι αρχηγός της Εθνικής oμάδας βόλεϊ του Μαυροβουνίου.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία του από την Budvanska Rivijera Budva του Μαυροβουνίου, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην τουρκική Sahinbey Belediye, τη γαλλική Rennes Volley 35, τις ιρανικές Samen Khorasan VC και Sarmayeh Bank Tehran, πριν επιστρέψει στην Τουρκία για λογαριασμό της Ziraat Bankası Ankara και της İnegol Belediyesi.

Την τρέχουσα σεζόν αγωνιζόταν στο πολωνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Aluron Virtu CMC Zawiercie, πριν πάρει την απόφαση να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

2019-20: Παναθηναϊκός Α.Ο. (από 22/1/2020)
2018-19: Inegol Belediyesi (Τουρκία)
2017-18: Ziraat Bankasi Ankara (Τουρκία)
2016-17: Sarmayeh Bank (Ιράν)
2015-16: Payam Khorasan (Ιράν)
2014-15: Şahinbey Belediye (Toυρκία)
2013-14: Rennes Volley 35 (Γαλλία)
2007-13: Budvanska Rivijera Budva (Μαυροβούνιο)

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει πέντε Πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Μαυροβουνίου, ένα Πρωτάθλημα στο Ιράν, ένα πανασιατικό πρωτάθλημα  ενώ η σπουδαιότερή του επιτυχία ήταν η κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο Men's European Volleyball League το 2014.

Από τον Παναθηναϊκό ανακοινώθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020.
 

 

 

Η DREAM TEAM 16HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2019-20
 
MVP ΒΙKOΣ COLA: Βογίν Τσάτσιτς (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
 
Πασαδόρος: Δημήτρης Νικολάκης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
 
Διαγώνιος: Σίζαρ Κάιο (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
 
Ακραίοι: Βογίν Τσάτσιτς (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Στίβεν Μάρσαλ (Π.Α.Ο.Κ.)
 
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
 
Κεντρικοί: Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Μάκης Κανέλλος (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)

 
 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-20
1η αγωνιστική: Γκαζμέντ Χουσάι (Αλβανία) (Ακραίος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2η αγωνιστική: Nίκος Μήλης (Διαγώνιος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
3η αγωνιστική: Ρόλαντ Γκέργκι (Ουγγαρία) (Ακραίος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4η αγωνιστική: Γιάννης Τακουρίδης (Κεντρικός - Π.Α.Ο.Κ.)
5η αγωνιστική: Αξέλ Γιάκομπσεν (Δανία) (Πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
6η αγωνιστική: Έρικ Μπατατζίμ (Βραζιλία) (Ακραίος - Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
7η αγωνιστική: Θεόδωρος Βουλκίδης (Κεντρικός - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
8η αγωνιστική: Αργύρης Μαυροβουνιώτης (Ακραίος - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
9η αγωνιστική: Ρανγκέλ Φερέιρα Λούκας Βίκτορ (Βραζιλία) (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
10η αγωνιστική: Ηλίας Λάππας (ακραίος - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός)
11η αγωνιστική: Ρανγκέλ Φερέιρα Λούκας Βίκτορ (Βραζιλία) (Κεντρικός - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
12η αγωνιστική: Έμι Τερβαπόρτι (Φινλανδία) (πασαδόρος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 
13η αγωνιστική: Mπραμ Βαν ντε Ντρις (Βέλγιο) (διαγώνιος - Π.Α.Ο.Κ.)
14η αγωνιστική: 
15η αγωνιστική: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ακραίος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
16η αγωνιστική: Βογίν Τσάτσιτς (Μαυροβούνιο) (ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
17η αγωνιστική:
18η αγωνιστική: 
 
Α΄φάση πλέι οφ (1-6): 
Ημιτελική φάση πλέι οφ (1-4): 

ΜVP πρωταθλήματος 2019-20:

Ολοι οι MVP στην Volley League Πάμε Στοίχημα Βίκος Cola

 

Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και της κορυφαίας 7αδας

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης καθώς και οι πρωτοβουλίες του στο fair play. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων τη σεζόν 2018-19 θα αναδεικνύει τον MVP και την καλύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής. Ο MVP δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη 7αδα και θα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης. Λόγω της μείωσης των ομάδων σε 10 δεν θα ανακοινώνεται δεύτερη καλύτερη ομάδα.

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.