Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
17-04-2021

Final-4 L.C. Νίκος Σαμαράς: Έγραψε ιστορία ο Φίλιππος Βέροιας και πέρασε στον τελικό [vid]

Rate this item
(0 votes)
Ο οικοδεσπότης του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας έγραψε ιστορία.

 

Στον Α΄ημιτελικό που έγινε στο γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας η ομάδα της Βέροιας νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-1σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης και έγινε η τέταρτη ομάδα της περιφέρειας μετά τον Φοίνικα ΟΝΕΧ και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης η οποία εφέτος συμπληρώνει την 10η έκδοση της.

 

Ο Φίλιππος έκανε την εμφάνιση της χρονιάς, εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ με το σερβίς και όλοι οι παίκτες του Σωκράτη Τζιουμάκα έκαναν την εμφάνισης της χρονιάς.

 

Ο Φίλιππος στο πρώτο σετ ξεκίνησε με τον ενθουσιασμό της παρθενικής του συμμετοχής σε φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Χτυπώντας από το κέντρο στην επίθεση και έχοντας ισχυρό μπλοκ προηγήθηκε 7-4 με τον Φέρελ. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν μουδιασμένος, ο Φίλιππος πίεζε στο σερβίς και κράτησε το προβάδισμα του +3  μέχρι το 17-14. Ο ΠΑΟΚ μείωσε 18-17 με τον Εβάντο. Με τους Τζιουμάκα, Στουντζίσκι να βγάζουν φωτιά στην επίθεση και τον Φέρελ στο μπλοκ πήραν συνεχόμενους πόντους και έκλεισαν το σετ 25-19.


Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Σωκράτη Τζιουμάκη μπήκαν με το «γκάζι πατημένο» και στο δεύτερο σετ και με πέναλτι του Φέρελ προηγήθηκαν 8-5. Ο Σωτηρίου με άσσο έφερε τον δικέφαλο στο -1 (8-7) όμως οι «κόκκινοι» με τους Μαυροβουνιώτης και Τζιουμάκα πήγαν στο +4 (14-10). Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής 17-16 με μπλοκ του Κανέλλου και στη εξέλιξη του σετ ισοφάρισε 20-20 με τον Τερζή. Ο Φίλιππος έδειξε χαρακτήρα μπήκε σε θέση οδηγού και έφτασε σε διπλό σετ μπολ 24-22 με επίθεση του Τζιουμάκα. Ο ΠΑΟΚ έσβησε το πρώτο με τον Εβάντρο, όμως ο διαγώνιος του Φιλίππου τελείωσε το σετ 25-23 με κερδισμένο μπλοκ άουτ.


Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο τρίτο σετ καθώς οι παίκτες του Νικολά Ματιάσεβιτς αφυπνίστηκαν και μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο από το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι- χέρι στο σετ μέχρι το 5-5. Στη συνέχεια πέρασε στη θέση του σερβίς ο Άγκανιτς και οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν σερί 5-0 προσπερνώντας 10-5. Ο Φίλιππος βελτίωσε την υποδοχή του, και με όπλο το ισχυρό μπλοκ έφτασε σε απόσταση αναπνοής 14-13 με τον Γάτση. Μάλιστα στην εξέλιξη του σετ άουτ επίθεση του Βαν Ντε Ντρις έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα 15-15. Ο Σωτηρίου έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση για τον ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας το 19-17. Ο δικέφαλος προηγήθηκε 23-19, ο Φίλιππος με σερί 4-0 ισοφάρισε 23-23. Ο δικέφαλος με χαμένο σερβίς του Εντουάρντο έφτασε σε σετ μπολ 24-23. Ο Κουμεντάκης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με άσσο τελείωσε το σετ 25-23 και μείωσε 2-1 σετ.


Στο τέταρτο σετ του αγώνα έσπασαν καρδιές. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι- χέρι μέχρι τα μισά της διαδρομής. Ο Μαυροβουνιώτης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση έδωσε προβάδισμα στον Φίλιππο 14-12, όμως ο Τακουρίδης με επίθεση ισοφάρισε 15-15 για τον ΠΑΟΚ. Μαυροβουνιώτης και Εντουάρνο έφεραν την ομάδα της Ημαθίας στο +3 (19-16) όμως ο ΠΑΟΚ με αιχμή του δόρατος τον Βαν Ντε Ντρις προσπέρασε 23-22. Οι οικοδεσπότες όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν από τα χέρια τους την ιστορική ευκαιρία να πάνε στον τελικό. Με άσσο του Τζιουμάκα, ο οποίος εξετάστηκε από το βίντεο, έφτασε σε ματς μπολ 24-23, με τον Φέρελ στην επόμενη φάση να κάνει μπλοκ και να στέλνει την ομάδα του στον τελικό κάνοντας το 25-23.

 

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Δεληκωστίδης. Επόπτες: Σαρακινίδης, Βένος, Χάνος, Πλιάχα. Γραμματεία: Πασπάλα. Aναπληρωματικός - Video Check: Βασιλειάδης.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-14, 21-19, 25-19

2ο σετ: 8-5, 16-13, 21-20, 25-23

3ο σετ: 5-8, 15-16, 19-21, 23-25

4ο σετ: 7-8, 16-15, 21-18, 25-23

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 3 άσσους, 58 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 6 άσσους, 53 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-19, 25-23, 23-25, 25-23) σε 117'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μαυροβουνιώτης 12 (10/25 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 76% υπ. - 47% άριστες), Προύσαλης 3 (3/3 επ.), Γάτσης 10 (7/10 επ., 3 μπλοκ), Τζιουμάκας Γ. 24 (19/34 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Στουντζίνσκι 15 (15/24 επ., 61% υπ. - 42% άριστες), Φερέλ 9 (4/7 επ., 5 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 46% υπ. - 21% άριστες), Γραμμενούδης, Μιχελάκης, Τζιουμάκας Στ..

Π.Α.Ο.Κ. (Νίκολα Ματιάσεβιτς): Τερζής 6 (4/5 επ., 2 μπλοκ), Άγκανιτς 6 (6/12 επ.), Κουμεντάκης 5 (3/11 επ., 2 άσσοι, 65% υπ. - 39% άριστες), Τακουρίδης 8 (4/6 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Εβάντρο 9 (7/12 επ., 2 μπλοκ, 38% υπ. - 29% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 24 (23/45 επ., 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ, 69% υπ. - 62% άριστες), Πριγέν, Σωτηρίου 6 (5/10 επ., 1 άσσος, 53% υπ. - 32% άριστες), Κανέλλος 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Καπετανίδης.

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας τόνισε: «Πέρυσι ανεβήκαμε από την Α2 στη Volley League και στη πρώτη μας σεζόν πήγαμε στον τελικό του Λιγκ Καπ. Είμαστε ευτυχισμένοι. Για να κερδίσεις τον Π.Α.Ο.Κ. σημαίνει ότι παίξαμε καλά σε όλα τα επίπεδα. Ήμασταν καταπληκτικοί σήμερα. Βοήθησε και ότι παίζουμε στην έδρα μας. Είχαμε πάθος, ψυχή. Δεν έχω προτίμηση στον τελικό και οι δύο αντίπαλοι είναι πολύ ισχυροί. Θα παίξουμε να το χαρούμε».

Ο αρχηγός και πασαδόρος του Φίλιππου Βέροιας Κώστας Προύσαλης είπε: «Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει έμπειρη ομάδα και καλό προπονητή. Ήμασταν έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι. Ξέραμε που να χτυπήσουμε τον αντίπαλό μας, το κάναμε με επιτυχία και πήραμε τη νίκη».

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Νίκολα Ματιάσεβιτς δήλωσε: «Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα και δεν μπορέσαμε να τους πιέσουμε. Μίλησα στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι και είχαμε πει πόσο δύσκολο παιχνίδι θα ήταν. Συγχαρητήρια στη Βέροια για τη νίκη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ήττα μας, ήταν καλύτερος ο Φίλιππος Βέροιας».

Ο κεντρικός του Φιλίππου Βέροιας Τάσος Γάτσης δήλωσε: «Είναι τεράστια νίκη, η οποία είναι αφιερωμένη στον κόσμο της Βέροιας. Ήταν ομαδική δουλειά, ήμασταν συγκεντρωμένοι και τα δώσαμε όλα. Αύριο ξεκινάμε από το μηδέν, πάμε να το τελειώσουμε».

Ο πασαδόρος του Φιλίππου Βέροιας Κώστας Προύσαλης τόνισε: «Βλέπαμε ότι ήμασταν καλά στις προπονήσεις αυτό το καιρό και ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να ερχόταν λίγο κουρασμένος εδώ και θέλαμε να τον πιέσουμε στα αδύνατα σημεία του. Τον πιέσαμε στην υποδοχή του και δυσκολέψαμε τον διαγώνιό του, ο οποίος ξέραμε ότι είναι το βαρύ πυροβολικό του. Ήμασταν ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία, γιατί όταν μία ομάδα καλύτερη από εσένα στο 23-23, περιμένεις να κερδίσει. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Στη διοίκηση, στο προπονητικό τιμ και στους συμπαίκτες μου. Πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα, έχουμε τον τελικό μπροστά μας».

Ο ακραίος του Φιλίππου Βέροιας Αργύρης Mαυροβουνιώτης δήλωσε: «Πρόκειται για μια τεράστια νίκη. Είχαμε πει πριν τον αγώνα, ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος και όλες οι συζητήσεις που είχαμε κάνει, ήταν για να περάσουμε στον τελικό. Βγάλαμε πολύ πάθος, νομίζω κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Ήταν ματς για γερά νεύρα, ο ΠΑΟΚ έδειξε αντίδραση στο τρίτο σετ. Μας το πήρε αλλά καταφέραμε συνολικά, ομαδικά, να κάνουμε άψογο παιχνίδι. Είναι μια διοργάνωση που τα έχουμε όλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, οι άνθρωποι της διοίκησης μας παρέχουν κάθε διευκόλυνση. Ήταν προδιαγραμμένο για να πάει η ομάδα τελικό».

Σε ερώτηση αν ο Φίλιππος μπορεί να κάνει την υπέρβαση στον τελικό: «Σίγουρα. Είμαστε τελικό, ένα παιχνίδι είναι, ότι μας αναλογεί θα το διεκδικήσουμε. Γιατί όχι να μην σηκώσουμε και την 10η κούπα και να την αφήσουμε στην τροπαιοθήκη της Βέροιας».

Πανευτυχής ο πρόεδρος του Φιλίππου, Δημητρης Πιτούλιας, τόνισε με την σειρά του: « Δεν υπάρχουν λόγια, ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει Είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Αυτό που νιώθω μέσα μου δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Αυτό που πέτυχαν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσαν να μας κάνουν. Για όλες αυτές τις θυσίες που έχουμε κάνει, μακριά από τις οικογένειες μας, αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο για μας. Με κάλυψε απόλυτα ο Αργύρης (Μαυροβουνιώτης). Ήταν διακαής μας πόθος, αυτό το Λιγκ καπ. Θέλαμε να γίνει οπωσδήποτε το τουρνουά στη Βέροια. Πιστεύαμε πολύ σε αυτά τα παιδιά, και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για αυτό το δώρο που μας έκαναν. Αν πριν δύο χρόνια λέγαμε ότι ο Φίλιππος θα ήταν στον τελικό μιας διοργάνωσης, όλοι θα γελούσαν. Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω, φτιάξαμε την ομάδα, βήμα βήμα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και σήμερα είναι μια μέρα χαράς. Οι πανηγυρισμοί πλέον τελειώνουν εδώ και αύριο έχουμε τον τελικό. Εννοείται ότι κατεβαίνουμε να πάρουμε το κύπελλο. Δεν υπάρχει άλλος στόχος. Είναι ένα ματς 50-50».

Σε ερώτηση για ποιον αντίπαλο προτιμάει στον τελικό, ο κ. Πιτούλιας τόνισε: « Δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση. Είτε είναι ο Ολυμπιακός, είτε η Σύρος, είναι ισοδύναμες ομάδες για μένα, θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και ελπίζω αύριο ο Φίλιππος Βέροιας να είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το Λιγκ καπ και θα γράψει ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ».

Δείτε βίντεο με τον τελευταίο πόντο και τους πανηγυρισμούς...

 

Media



Βρίσκεστε εδώ: News Volley League - Champioship A1 Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας Final-4 L.C. Νίκος Σαμαράς: Έγραψε ιστορία ο Φίλιππος Βέροιας και πέρασε στον τελικό [vid]
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject