Print this page
17-02-2014

Μίκαελ Όλιεμαν: «Θα μπορέσουμε να κρατηθούμε μέσα στην 6αδα».

Rate this item
(3 votes)
Ο Μίκαελ Όλιεμαν απολάμβανε το διήμερο ρεπό που έχει δώσει στην ομάδα της Λαμίας ο προπονητής Κώστας Δεληκώστας όταν πληροφορήθηκε πως είναι ο MVP της 16ης αγωνιστικής. Παραδέχτηκε πως δεν το περίμενε και αφιέρωσε τον τίτλο στους συμπαίκτες του και στην οικογένεια του.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που τιμήθηκα με αυτό το βραβείο. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Είναι ένα σημάδι ότι η ομάδα μου παίζει και πάλι καλό βόλεϊ μετά από αρκετές εβδομάδες λόγω των προβλημάτων και των ατυχιών που είχε να αντιμετωπίσει. Θα κάνω ότι μπορώ για να κρατήσω υψηλό επίπεδο απόδοσης ώστε να έχουμε κι άλλα θετικά αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για τη συνεργασία και τη βοήθεια. Ευχαριστώ και τους οπαδούς της Λαμίας για τη βοήθεια και την υποστήριξη προς την ομάδα. Την έχουμε πολύ ανάγκη».
 
Νικήσατε την ΑΕΚ που διανύει περίοδο φόρμας και προέρχονταν από την κατάκτηση του Λιγκ Καπ...
 
«Νικήσαμε πιο εύκολα απ΄ότι περιμέναμε. Ίσως να μας υποτίμησε λίγο η ΑΕΚ. Είχαμε σχεδιάσει καλά την τακτική μας. Χτυπήσαμε τις αδυναμίες τους και δεν της δώσαμε την ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι ακόμα κι όταν είχαμε πάρει μεγάλη διαφορά στο σκορ».
 
Πόσο εφικτό είναι να μείνει η Λαμία εντός της πρώτης 6αδας;
 
«Δεν θα είναι εύκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Η νίκη επί της ΑΕΚ θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μας. Το έχουμε αποδείξει. Πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Πολλά αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα αλλά στο τέλος πιστεύω πως θα μπορέσουμε να κρατηθούμε μέσα στην 6αδα».
 
Έρχεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που επίσης είναι φορμαρισμένος...
 
«Πράγματι θα είναι πολύ δύσκολη δοκιμασία στην έδρα του Παναθηναϊκού. Έχουμε δει πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εκπληκτικό Β΄ γύρο αλλά εμείς κοιτάμε τη δική μας απόδοση. Μπορούμε να πάρουμε νίκη και στην έδρα του Παναθηναϊκού».
 
Πώς βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;
 
«Είναι αρκετά υψηλό. Όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες για κανέναν. Είδαμε επίσης τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό και τον ΠΑΟΚ να έχουν πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία. Όλα αυτά δείχνουν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ισχυρό».
 
Πως είναι η ζωή στην Λαμία;
 
«Είναι η πρώτη μου φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Η προσαρμογή ήταν λίγο δύσκολη στην αρχή επειδή ήμουν μακριά από την οικογένεια μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί και η διοίκηση και οι συμπαίκτες μου αλλά και ο κόσμος με βοήθησε πολύ να νιώσω σαν το σπίτι μου».
 
Που αφιερώνεις τον τίτλο του MVP;
 
«Στους συμπαίκτες μου, στη σύζυγο μου Μαριέκε και στα παιδιά μου Σαμ (σ.σ.5 ετών) και Εύη (σ.σ.2 ετών)».