Print this page
15-12-2015

Ο Φοίνικας αναζητά την «χρυσή» πρόκριση με την Σασταμάλα

Rate this item
(0 votes)
Έτοιμος για ένα ακόμα ευρωπαϊκό... θαύμα είναι ο Φοίνικας Σύρου. Η ομάδα των Κυκλάδων υποδέχεται την Τετάρτη (16/12, 18.00) την φινλανδική VaLePa Σασταμάλα στη ρεβάνς της φάσης των «16» του CEV Cup. Στον πρώτο αγώνα η φινλανδική ομάδα νίκησε με 3-0 σετ και ο Φοίνικας για να προκριθεί χρειάζεται νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ στην κανονική διάρκεια ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στην 8αδα μέσω του «χρυσού» σετ των 15 πόντων.
Ο Σέρβος προπονητής του Φοίνικα Ντούσκο Νίκολιτς έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες του. Οι συριανοί δηλώνουν αισιόδοξοι για μία ακόμα μεγάλη ανατροπή που θα τους δώσει την πρόκριση.
 
Ο Σέρβος διαγώνιος του Φοίνικα Τόμισλαβ Ντόκιτς δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Μας περιμένει δύσκολος αγώνας γιατί η αντίπαλος μας είναι πολύ δυνατή ομάδα με καλή υποδοχή και άμυνα. Μας περιμένει πολύ δουλειά. Δεν έχουμε πίεση και άγχος. Τους αγώνες της Ευρώπης τους ευχαριστιόμαστε μαζί με τον κόσμο. Πρέπει να έχεις καλή ψυχολογία για να κάνεις τη διαφορά και εμείς είμαστε καλά ψυχολογικά. Περιμένουμε τον κόσμο να μας υποστηρίξει. Μπορούμε να επαναλάβουμε μία επιτυχία ανάλλογη με αυτή κόντρα στην Αντβέρπ. Και οι Βέλγοι δεν περίμεναν πως θα τους κερδίζαμε και εύχομαι να αιφνιδιάσουμε και τους Φινλανδούς».
 
Στην Σασταμάλα αγωνίζεται ο Όλι Κουνάρι ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 18.00 με διαιτητές τον Γερμανό Μουνίρ Φατάχ και την Ιταλίδα Ροσέλα Πιάνα. Σε περίπτωση που προκριθεί ο Φοίνικας θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ζαλάου (Ρουμανία) - UC Λοζάνη (Ελβετία) που θα παίξουν την Τετάρτη 16/12, 19.00 και μάλιστα πρώτος διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Μυλωνάκης. Στον πρώτο αγώνα στην Ελβετίδα οι ρουμάνοι νίκησαν 3-1 σετ.