Print this page
24-09-2021

Π.Α.Ο.Κ.: Κρατάει το πρώτο σετ και συνεχίζει...

Rate this item
(1 Vote)
Για την πρώτη αγωνιστική του τουρνουά «Memorial Velikana», ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ως τυπικά γηπεδούχος την γερμανική VFB Friedrichshafen, γνωρίζοντας την ήττα με 1-3 σετ.


Στο πρώτο σετ, ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, παίρνοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας, 8-6. Με τον Γιούντρις σε μεγάλα «κέφια», ο ΠΑΟΚ αύξησε το προβάδισμα του, 21-16. Στους τελευταίους πόντους, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν μία μίνι αντεπίθεση, μειώνοντας στον πόντο, 24-23, ωστόσο με ένα λάθος σερβίς τους, οι «ασπρόμαυροι» με 25-23 έκαναν το 1-0. 

Ισορροπημένη ήταν η εικόνα του δεύτερου σετ, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ με όπλο του το μπλοκ και τις καλές επιλογές στην επίθεση, ήταν μπροστά στο σκορ, 21-20. Στη συνέχεια, οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεσαν την υποδοχή του Δικεφάλου, πήραν κεφάλι στο σκορ, και στο τέλος με 22-25 έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, 1-1. 

Στο τρίτο σετ, οι «ασπρόμαυροι» δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιτρέποντας στη γερμανική ομάδα να ανοίξει διαφορά «ασφαλείας», 10-16. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος με σύμμαχο την σταθερή του υποδοχή προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με την VFB με 20-25, να κάνει την ανατροπή στα σετ, 1-2. 

Στο τέταρτο σετ, η γερμανική ομάδα πήρε από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ, ανοίγοντας την διαφορά στους οκτώ, 7-16. Ο Δικέφαλος σε εκείνο το σημείο απάντησε και προσπάθησε να ψαλιδίσει την διαφορά, 16-21. Το σετ ωστόσο με 21-25 κατέληξε στην VFB, η οποία πήρε και τη νίκη.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 απέναντι στους διοργανωτές του τουρνουά, την σερβική OK Vojvodina.

Η διακύμανση: 

1ο σετ: 8-6, 16-14, 21-16, 25-23

2ο σετ: 8-7, 16-15, 21-20, 22-25

3ο σετ: 5-8, 10-16, 16-21, 20-25

4ο σετ: 1-8, 7-16, 16-21, 21-25

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Μπράουν 11, Τερζής, Πετρέας 8, Ουόλς 6, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης 9, Σωτηρίου 1, Γάτσης, Τακουρίδης, Κουκλίνσκι 8, Γιούντρις 14, Αντωνίου, Μπούτος, Τζιουμάκας 1.

Για το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην VFB Friedrichshafen, μίλησε στο acpaok.gr, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Γιάννης Καλμαζίδης.

«Η υποδοχή μας ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους. Η επίθεση μας ενώ ήταν καλύτερη για ενάμιση σετ, μετά έπεσε η απόδοση μας. Αυτό το θεωρώ αρκετά φυσιολογικό, διότι είμαστε η πιο ανέτοιμη ομάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τρεις. Οι αντίπαλοι μας σε αυτό το τουρνουά ξεκινούν τα πρωταθλήματα τους πιο νωρίς, και για αυτό το λόγο είμαστε δύο εβδομάδες πίσω, και το αποδίδω εκεί, στο ότι είναι στην ουσία το πρώτο μας φιλικό. Η VFB παίζει Σούπερ Καπ σε μία εβδομάδα, και είναι αγωνιστικά πιο έτοιμη. Τα δείγματα είναι θετικά, η υποδοχή μας ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρους του παιχνιδιού, αλλά σίγουρα έχουμε πολλά κομμάτια τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε. Τα νούμερα μας είναι λίγο αλλοπρόσαλλα λόγω των συνεργασιών σε συνθήκες αγώνα, αλλά πιστεύω ότι με τον καιρό θα το βελτιώσουμε».

Για τον φιλικό αγώνα κόντρα στην OK Vojvodina, είπε:

«Το σημερινό παιχνίδι ήταν σαφώς καλύτερο. Η απόδοσή μας ήταν βελτιωμένη, κάτι που περιμέναμε. Ήταν το δεύτερο φιλικό παιχνίδι για την καινούργια ομάδα μας. Τα δείγματα ήταν θετικά. Τα παιδιά είχαν οδηγίες να αποδώσουν σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού διαφορετικά και έφεραν εις πέρας τις εντολές μου. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Σερβίας που παίζεις στους ομίλους του Champions League. Όλες οι ομάδες του τουρνουά είναι πιο έτοιμες από εμάς. Έχουν παίξει αρκετά φιλικά και τα πρωταθλήματά τους ξεκινάνε νωρίτερα από το δικό μας.

Εμείς κάναμε κάποιες δοκιμές με δύο διαφορετικούς παίκτες στην αρχική εξάδα, τον Τακουρίδη και τον Σωτηρίου αντί του Κουμεντάκη και του Πετρέα. Το δείγμα ήταν θετικό. Αρχίζουμε δειλά δειλά να αποκτούμε αυτοματισμούς, που είναι ο κύριος στόχος μας σ' αυτό το τουρνουά, να μάθουμε ο ένας τον άλλο και πως λειτουργεί ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω και αύριο που παίζουμε με την Παρί να είναι ακόμα καλύτερο το δείγμα. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε αλλά αυτή την περίοδο δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος».
 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Τ.Α.Α. Π.Α.Ο.Κ.