Print this page
28-11-2018

Μπενφίκα - Ηρακλής Πετοσφαίριση (Φάση «32» Τσάλεντζ Καπ, 28/11, 22.30)

Rate this item
(0 votes)

Mετά από έξι χρόνια ο Ηρακλής επιστρέφει στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και θα δώσει απόψε στις 22.30 τον 113ο ευρωπαϊκό αγώνα του με αντίπαλο την Μπενφίκα στην Πορτογαλία για τη φάση των «32»του Τσάλεντζ Καπ.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ηρακλής αγωνίζεται στο Τσάλεντζ Καπ και μόλις η δεύτερη φορά στην ευρωπαϊκή του πορεία που θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Πορτογαλία. Η πρώτη ήταν την σεζόν 2008-09 όπου στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε την Βικτόρια την οποία νίκησε με 3-0 σετ στην Πορτογαλία και 3-2 σετ στην Θεσσαλονίκη.

O Hρακλής πέρασε άνευ αγώνα από τον προκριματικό γύρο του Τσάλεντζ Καπ, εκεί όπου η Μπενφίκα αντιμετώπισε τον Παφιακό Κύπρου τον οποίο και απέκλεισε με δύο νίκες 3-0 σετ.

Η Μπενφίκα μόλις την περασμένη Κυριακή γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Μετά από αγώνα θρίλερ ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μπαστάρντο με 3-2 (21-25, 23-25, 28-26, 26-24, 21-19). Στη βαθμολογία μετά από 12 αγώνες η Σπόρτινγκ έχει 34 βαθμούς, η Μπενφίκα 33 και η Μπαστάρντο 27 σε 13 αγώνες.

Εχει στη σύνθεση της τέσσερις Βραζιλιάνους. Τον ακραίο Ολιβέιρα Ραφαέλ Τιάγκο, τον διαγώνιο Λόπες Τεό Φαμπρίτσιο και τον κεντρικό Σοάρες Φλάβιο Αντόνιο Σάντος. Επίσης έχει τον κεντρικό Μαρκ Άντονι Ονόρε από τα Τρίνιταντ και Τομπάκο, τον αυστριακό κεντρικό Πίτερ Βολφρστάτερ και τον Καναδό ακραίο Φρέντερικ Γουίντερς. Αυτοί είναι και οι βασικοί μαζί με τα λίμπερο Ιβο Κάσας και Ζοάο Σιμόες.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 22.30 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 με διαιτητές τους Μίρκο Τιλ (Γερμανία), Κορέα Μπενίτεθ (Ισπανία). Θα μεταδοθεί ιντερνετικά από το laola1.tv.

Μπαμπαλιούτας: «Επιτέλους επιστροφή»

O λίμπερο του Ηρακλή Λάμπης Μπαμπαλιούτας είπε για την επιστροφή του Ηρακλή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα: «Επιτέλους ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ευρώπη. Στο παρελθόν είχαμε ζήσει πολύ ωραίες στιγμές, ευελπιστούμε να ζήσουμε το ίδιο και τώρα και σιγά-σιγά να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Η ομάδα μετά την τελευταία νίκη είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ομάδα που μέχρι πρόσφατα ήταν αήττητη. Δεν την έχουμε δει στο βίντεο, θα την παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες. Ταξιδεύουμε αύριο, εκεί θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση- προετοιμασία της ομάδας μας. Εμείς θα τα δώσουμε όλα ώστε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα γιατί ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τη ρεβάνς στην έδρα μας που είναι ένα καλό ατού. Καλό είναι να διαβάσουμε καλά την αντίπαλη ομάδα, να δούμε τις αδυναμίες και να μπορέσουμε να φέρουμε ένα αποτέλεσμα εκεί μέσα».