Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-03-2023

Ευρωπαϊκή νίκη του Α.Ο.Π. Κηφισιάς με 3-0 τον Φοίνικα ΟΝΕΧ και 5η θέση στην κατάταξη

Rate this item
(2 votes)
Ευρωπαϊκή νίκη του Α.Ο.Π. Κηφισιάς με 3-0 τον Φοίνικα ΟΝΕΧ και 5η θέση στην κατάταξη
Download attachments:

Ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς για τρίτη φορά μέσα στην εφετινή σεζόν (μία στην κανονική περίοδο και δύο στα πλέι οφ) νίκησε στη Σύρο τον Φοίνικα ΟΝΕΧ και κατέκτησε την 5η θέση στην τελική κατάταξη της Volley League εξασφαλίζοντας και εισιτήριο για τα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Η ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη επιβλήθηκε με 3-0 σετ και με νίκες 2-1 πήρε την 5η θέση στην τελική κατάταξη, αφήνοντας την 6η για τον Φοίνικα ΟΝΕΧ.

 

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία που ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς εξασφαλίζει την έξοδο του στην Ευρώπη αλλά η πρώτη - εκτός απροόπτου - που θα κάνει χρήση του δικαιώματος του να αγωνιστεί. Οι Οκοσάνοβιτς, Ρικάρντο, Τσέιβνερς ήταν κορυφαίοι της Κηφιαιάς.

 

Αντίθετα, ο Φοίνικας ΟΝΕΧ πήρε την 6η θέση που είναι η χειρότερη από το 2017 όπου και πάλι είχε πάρει την 6η θέση. Από το 2010 μέχρι και το 2023 ο Φοίνικας ΟΝΕΧ είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι δύο μοναδικές ομάδες που είναι μόνιμα εντός της πρώτης 6αδας.

 

Στο 1ο σετ η Κηφισιάς προηγήθηκε 23-16 και ο Φοίνικας ισοφάρισε 25-25. Το σετ κρίθηκε με επίθεση του Ρικάρντο και μπλοκ του Σπηλιώτη.

 

Στο 2ο σετ ο Φοίνικας προηγήθηκε 20-17 και 22-20 και η Κηφισιάς έκανε ανατροπή με σερί 3-0 που της έδωσε προβάδισμα 22-23 αλλά και δύο πόντους από Τσέιβερς (επίθεση) και Μορέιρα (μπλοκ) κάνοντας το 28-26 και το 2-0.

 

Στο σετ το 16-20 για την Κηφισιά έγινε 22-20 για τον Φοίνικα με σερί 6-0 αλλά η Κηφισιά πάλι έκανε την ανατροπή και τελείωσε το 3ο σετ και τον αγώνα όπως και στο 2ο σετ με Τσέιβερς (επίθεση) και Μορέιρα (μπλοκ) κάνοντας το 26-24 και το 3-0.

 

Στο 1ο σετ του αγώνα ο Φοίνικας με πιεστικό σερβίς και τελειωμένες μπάλες από τους Ιερεζουέλο και Φρουτάδο μετέτρεψε το αρχικό 5-5 σε 9-5. Η Κηφισιά ανέβασε την απόδοση «σπάζοντας» μπάλες στο φιλέ και «χτυπώντας» με τους Μαικόν και Οκοσάνοβιτς ισοφάρισε 9-9.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και μετά από φάσεις διαρκείας και επιτυχημένες επιθέσεις του Μιχάλοβιτς ανέκτησαν το προβάδισμα φτάνοντας στο 13-10. Η αθηναϊκή ομάδα όμως έχοντας στα 9 μέτρα τον Ρικάρντο, τρομερή διάθεση στην άμυνα και καλές επιλογές στην κόντρα έτρεξε εντυπωσιακό σερί 9-0 φτάνοντας μέχρι το 14-21.

Οι γηπεδούχοι με τις αλλαγές του κόουτς Σενισιτς και τρεις συνεχόμενους άσσους του Παναγιώτη Παπαδόπουλουα «ροκάνισαν» τη διαφορά 20-23. Η Κηφισιά έφτασε σε τετραπλό σετ μπολ 20-24 με τον Μαικόν, όμως ο Φοίνικας έμεινε «ζωντανός» ισοφαρίζοντας 24-24 έχοντας τον Τζούριτς στο σερβίς. Τελικά η Κηφισιά και αφού δεν εκμεταλλεύτηκε ακόμα τρία σετ μπολ, με «νύχια και με δόντια» το κατέκτησε 26-28 μετά από εντυπωσιακό μπλοκ του Σπηλιώτη πάνω στον Φουρτάδο.

Αμφίρροπο ήταν και το 2ο σετ του αγώνα με τον Φοίνικα να μπαίνει σε «θέση οδηγού» 6-4 με μπλοκ του Ρουμελιωτάκη και την Κηφισιά να ισοφαρίζει 8-8 με άσσο του Ρικάρντο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά στο +2, 10-8 μετά από λάθος του Βραζιλιάνου ακραίου, όμως στην εξέλιξη του σετ η Κηφισιά με άσσο του Σπηλιώτη προσπέρασε 10-11.

Οι συγκινήσεις συνεχίστηκαν στο σετ με τον Φοίνικα να μπαίνει ξανά μπροστά 18-15 εκμεταλλευόμενος τα λάθη των φιλοξενούμενων, αλλά και τον άσσο του Φουρτάδο. Οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να φέρουν το σετ στα ίσα 22-22 μετά από άουτ επίθεση του Φουρτάδο σε φάση διαρκείας.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ανατροπή 22-23 με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Ρικάρντο και έφτασαν σε σετ μπολ 23-24 μετά από επίθεση του Οκοσάνοβιτς. Το φινάλε ήταν δραματικό με τον Φοίνικα να φτάνει με τη σειρά του σε σετ μπολ (25-24 και 26-25) με την Κηφισιά να αντέχει και τελικά να κάνει το 0-2 με 26-28 με επίθεση του Τσέιβερς και μπλοκ του Μαϊκόν.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Κώστα Χριστοφιδέλη μπήκαν εντυπωσιακά στο 3ο σετ και προηγήθηκαν 1-5 βάζοντας δύσκολα στην υποδοχή των γηπεδούχων. Ο Φοίνικας μετά από φάση διαρκείας και έξυπνο τελείωμα του Μιχάλοβιτς και άουτ του Οκοσάνοβιτς «ροκάνισε» τη διαφορά φτάνοντας στο 7-8.

Η εκπληκτική άμυνα της Κηφισιά και το μπλοκ του Ρικάρντο έδωσαν ξανά «αέρα» τριών πόντων στους φιλοξενούμενους 7-10. Η ομάδα των Κυκλάδων «ανέβασε στροφές» και με «πέναλτι» του Τζούριτς ισοφάρισε 12-12 στα μισά της διαδρομής. Οι φιλοξενούμενοι με άσσο του Οκοσάνοβιτς και στη συνέχεια κόντρα επίθεση από τον Σέρβο διαγώνιο έφτασαν στο 14-17. Ο Φοίνικας «απάντησε» με άσσο του Τζούριτς μειώνοντας 16-17, όμως ο Σπηλιώτης με μπλοκ και ο Μαϊκόν με άσσο διαμόρφωσαν το 16-20.

Οι γηπεδούχοι βγάζοντας πείσμα έτρεξαν σερί 6-0 και ανέκτησαν το προβάδισμα 22-20 με τους Ρουμελιωτάκη και Μιχάλοβιτς να παίρνουν κρίσιμους πόντους. Η Κηφισιά με φοβερό μπλοκ του Σπηλιώτη ισοφάρισε 22-22, ενώ προσπέρασε ξανά 22-23 μετά από άουτ επίθεση του Μιχάλοβιτς. Η Κηφισιά μετά από πραγματικό θρίλερ έκλεισε το σετ 24-26 με μπλοκ του Μαϊκό «τσεκάροντας» το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Διαιτητές: Φραγκάκης, Πρέντζας. Παρατηρητής: Μαυρικίδης. Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης. Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 14-16, 12-21, 26-28

2ο σετ: 8-6, 16-14, 21-18, 26-28

3ο σετ: 4-8, 14-16, 21-20, 24-26

* Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 7 άσσοι, 40 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 5 άσσοι, 42 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (26-28, 26-28, 24-26) σε 98΄.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Αλεξάντερ Σένσιτς): Μιχάλοβιτς 18π. (18/37επ.), Ιερεζουέλο 3 (1/3επ., 2 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 8 (6/14επ., 2 μπλοκ, 46%υπ., 25%αρ.), Τζούριτς 7 (4/7επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Φρομμ 8 (6/18επ., 2 άσσοι, 54%υπ., 25%αρ.), Φρουτάδο 6 (4/14επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Κωνσταντινίδης (λ. - 79%υπ.΄, 68%αρ.), Χαραλαμπίδης, Γαλιώτος 1 (1 μπλοκ), Παπαδόπουλος Π. 3 (3 άσσοι, 0/1επ.), Παλαιολόγος 1 (1/1επ.).

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 17 (16/25επ., 1 άσσος), Στιβαχτής, Ρέγκο Ρικάρ ντο 12 (10/21επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 42%υπ., 26%αρ.), Σπηλιώτης 8 (2/5επ., 4 μπλοκ, 2 άσσοι), Μορέιρα 6 (2/5επ., 3 μπλοκ), Τσέιβερς 13 (12/20επ., 1 μπλοκ) / Κοντοστάθης λ. (61%υπ., 50%αρ.), Κοσμάς (λ).

 

O προπονητής του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ Αλεξάνταρ Σένισιτς δήλωσε: «Τώρα που τελείωσε η σεζόν μπορώ να πω ότι δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Εγώ θεωρώ ότι η ομάδα έχει πολύ καλές πιθανότητες και δυνατότητες στο οργανωτικό κομμάτι, ώστε την επόμενη σεζόν να είναι εντός στόχων, με λίγο διαφορετικό concept και προσέγγιση. Σχετικά με το σημερινό παιχνίδι, και στα τρία σετ μετά το 20, εμείς κάναμε αρκετά λάθη και δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουμε το σετ. Αναφορικά με το ενδεχόμενο παραμονής ή όχι, είναι νωρίς να πάρουμε αποφάσεις ή να βγάλουμε συμπεράσματα. Πρέπει πρώτα να γίνουν κάποιες αξιολογήσεις και στο προπονητικό team και στους παίκτες. Υπήρχαν κάποιες επαφές και συνομιλίες, αλλά είναι ακόμα νωρίς. Πρέπει να περάσει ένας μήνας για να μπούμε σε πιο σοβαρές συζητήσεις. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο σήμερα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν για να μας στηρίξει. Ζητάω συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σήμερα και να νικήσουμε. Και επίσης ευχαριστώ τον Τσέντομιρ Ίλιτς για τη βοήθεια στη μετάφραση αλλά και σε οτιδήποτε χρειαζόμουν».

 

Ο ακραίος του Φοίνικα Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Ενώ στη μέση της περιόδου βρεθήκαμε σε μία βελτιωμένη κατάσταση και θεώρησα ότι ουσιαστικά πηγαίνοντας προς το τέλος, θα γινόμασταν καλύτεροι, όπως ήταν φυσιολογικό. Οπότε περίπου τον Φλεβάρη ένα σερί νικών που κάναμε ήταν αισιόδοξο και ήμασταν μέσα και σε όλους τους στόχους. Είχαμε την ατυχία τότε, να σωθεί η χρονιά, ακόμα κι αν παίρναμε την 5η θέση, να είχαμε μπροστά μας δύο καλούς στόχους, οι οποίοι χάθηκαν σε καλά ματς. Με τον Ολυμπιακό μεν, αλλά με πολύ καλές εμφανίσεις δε και νομίζω ότι εκεί θα είχε τουμπάρει όλο υπέρ μας. Κρατάμε στο κεφάλι μας το τι μπορούμε να βελτιώσουμε, νομίζω ήταν μία χρονιά που μας προκάλεσε πολλές απορίες καθ' όλη τη διάρκεια, όμως εγώ ως παίκτης του Φοίνικα, οφείλω να σημειώσω ότι η προσπάθεια της Διοίκησης, του κοσμου, των δημοσιογράφων, δεν ήταν ανάλογη του αποτελέσματος. Η ομάδα έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς, ξεκινώντας από την ποιότητα που παρέχει στους αθλητές στην καθημερινότητα. Από πίσω υπάρχουν κάποιες γνώσεις, κάποιος χρόνος, που καθημερινά δίνουν πολλοί άνθρωποι. Αυτό είναι ένα κέρδος της ομάδας, η οποία λειτουργεί σε άλλα επίπεδα, όμως φέτος έτυχε να μη συνδυαστεί με ιδανικά αποτελέσματα ή να δώσουμε τις χαρές που αναλογούν σε όλη αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, όλοι, από τους αθλητές μέχρι τη Διοίκηση και ελπίζω να βρει η ομάδα τα βήματά της και να προχωρήσει από αύριο, κάνοντας μία ανταγωνιστική ομάδα, όπως της αρμόζει ή όπως προσπαθεί διαχρονικά. Σχετικά με τη δική μου περίπτωση, ο Φοίνικας εμένα με βελτίωσε και με άνδρωσε και μου προσέφερε κάποια ποιότητα στη ζωή μου. Πάντα είμαι χαρούμενος να έρχομαι και να αγωνίζομαι εδώ. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για παραμονή ή όχι».

 

O προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Είναι μία τεράστια επιτυχία για την Κηφισιά η κατάκτηση της 5η θέσης που της εξασφαλίζει συμμετοχή στην Ευρώπη την επόμενη περίοδο. Ξαναλέω είναι μία τεράστια επιτυχία η οποία ήρθε μέσα από μία σειρά δύσκολων αγώνων με τον Φοίνικα. Αν και η ομάδα της Σύρου δεν έκανε τη χρονιά που επιθυμούσε, διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου και με μεγάλη εμπειρία.
Η επιτυχία αυτή είναι και ένα παράσημο για την ομάδα και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά όπως ο Σπηλιώτης, ο Κοσμάς και ο Φιλιππακόπουλος. Αυτοί οι αγώνες είναι ένα τεράστιο κέρδος για όλους. Συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν μία απίστευτη χρονιά. Εξασφαλίσαμε από νωρίς την παραμονή μας, που ήταν και ο αρχικός στόχος, και τώρα η 5η θέση είναι το… κερασάκι στην τούρτα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Συγχαρητήρια σε όλους! Τη διοίκηση, το επιτελείο και τους αθλητές μου για τη συνεργασία που είχαμε».

Ο πασαδόρος του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Κώστας Στιβαχτής δήλωσε: «Αποδείξαμε ότι φέτος είμασταν καλύτεροι από τον Φοίνικα παίρνοντας σημαντικές νίκες τόσο στα play off όσο και κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Η χρονιά μας είναι πετυχημένη αλλά ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Όλοι δουλέψαμε σκληρά μέσα στη χρονιά και τελικά ήρθε η 5η θέση. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα χρονιά δήλωσε: Τώρα θέλω να ξεκουραστώ λίγο. Δεν σας κρύβω ότι σκέφτομαι να αγωνιστώ και τη νέα περίοδο. Στην ηλικία τη δική μου πάντα κοιτάς και τι προτάσεις θα έχεις. Πιστεύω ότι φέτος δεν ήμουν στο εκατό τοις εκατό. Άφησα λίγο χρόνο το καλοκαίρι που δεν δούλεψα πολύ και αυτό φάνηκε μέσα στη χρονιά. Αν οριστικοποιήσω την απόφαση μου να παίξω και του χρόνου θα προσπαθήσω να είμαι πολύ καλύτερος από φέτος».

 

Ο λίμπερο της Κηφισιάς Γρηγόρης Κοντοστάθης μετά το τέλος του αγώνα με τον Φοίνικα δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση της 5ης θέσης που δίνει συμμετοχή και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ήταν μία απαιτητική χρονιά και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι "ανεβήκαμε ένα βουνό" για να καταλήξουμε στο σημείο που βρεθήκαμε σήμερα. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες ομάδες διέθεταν μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά και του υλικού που είχαμε θεωρώ ότι κάναμε μία υπέρβαση. Παίξαμε μία δύσκολη σειρά παιχνιδιών με τον Φοίνικα και καταφέραμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που είχαμε αλλά να πάρουμε και τη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους για τη φετινή επιτυχία».

















Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας, Ερμούπολη, 17:30 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ - Α.Ο.Π.Κηφισιά 0-3 (19-25, 23-25, 26-28) (νίκες: 0-1)

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Γυμναστήριο Ζηρίνειο, Κηφισιά, 18:00 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Π.Κηφισιά - Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ 1-3 (25-18, 13-25, 27-25, 14-25) (νίκες: 1-1)

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας, Ερμούπολη, 17:30 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ - Α.Ο.Π.Κηφισιά 0-3 (26-28, 26-28, 24-26) (νίκες: 1-2)


*Η κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης θα κριθεί στις 2 νίκες.

 

Media









Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject