Print this page
15-11-2013

Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ (6η αγωνιστική, 16/11, 18.00 - Novasports-1)

Rate this item
(0 votes)
 Στη Σύρο και στο «Δ.Βικέλας» θα γίνει ένα από τα μεγάλα ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής που θα μεταδοθεί από το Novasports-1 το Σάββατο (16/11 στις 18.00) μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και της ΑΕΚ. Ο Φοίνικας μετά και την νίκη του με 3-0 στο Βραχάτι επί του Παμβοχαϊκού πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά από περίπου ένα χρόνο και θέλει να συνεχίσει την αναρρίχηση του προς την κορυφή.

Αντίθετα, η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες από τον Εθνικό και τη Λαμία με 3-1 και 3-2 σετ που την απομάκρυναν από τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, η καλή εμφάνιση που έκανε την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό στο Λιγκ Καπ άφησε υποσχέσεις για μία «νέα αρχή».

Οι δύο ομάδες πριν το πρωτάθλημα έδωσαν φιλικά προετοιμασίας στη Σύρο. Στο ένα νίκησε ο Φοίνικας 3-2 σετ και στο δεύτερο η ΑΕΚ 3-0 σετ.

O Κλαρούδας πασαδόρος του Φοίνικα!

Τρεις παίκτες του Φοίνικα, ο Λάππας, ο Τσέργας και ο Σφενδυλάκης αλλά και ο προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος στο παρελθόν έχουν φορέσει τη φανέλα της «Ενωσης».

Από την ΑΕΚ ο Τάσος Παπακυριακού ήταν στον Φοίνικα την σεζον 2010-11 που η ομάδα επέστρεψε στην Βόλεϊ Λιγκ ως πρωταθλήτρια της Α2.

Αυτό όμως που θυμούνται ελάχιστοι είναι ότι και ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας αγωνίστηκε πασαδόρος στον Φοίνικα για δύο σεζόν 1999-01 και η ομάδα ανέβηκε από το τοπικό στη Γ΄ και τη Β΄Εθνική.

«Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις»

O Φοίνικας είναι πανέτοιμος αγωνιστικά για να υποδεχτεί την ΑΕΚ. Ο ακραίος του Φοίνικα Ηλίας Λάππας είπε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως τα περισσότερα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι από τις πιο δυνατές ομάδες, κάτι που γνωρίζουμε πολύ καλά από τα φιλικά που δώσαμε εναντίον τους, αλλά και την μέχρι στιγμής πορεία της στο πρωτάθλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούμε το τελευταίο διάστημα και αν είναι δυνατόν να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για μας ότι προερχόμαστε από τέσσερις σερί νίκες, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα είναι κουρασμένη από το παιχνίδι που έδωσε για το Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα. Άλλωστε οι παίκτες αυτού του επιπέδου είναι συνηθισμένοι σε τέτοιος ρυθμούς».

«Μοιάζουν οι δύο ομάδες»

Ο προποντής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας μιλώντας για τον αγώνα με το Φοίνικα αλλά και την επιστροφή του στη Σύρο δήλωσε:

«Αγωνίστηκα πριν 14 χρόνια στον Φοίνικα. Ήταν δύο ωραίες χρονιές που θα μου μείνουν αξέχαστες. Από τότε έχω παίξει πάλι αντίπαλος του Φοίνικα ως προπονητής του Πανελληνίου. Το αυριανό παιχνίδι είναι σημαντικό και για τις δυο ομάδες. Και οι δυο έχουν κάνει καλή πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και θέλουν να τη συνεχίσουν. Νομίζω ότι περισσότερο άγχος θα έχει ο Φοίνικας , που παίζει στην έδρα του. Η ΑΕΚ, όπως συμβαίνει παντού, θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της, που θα την βοηθήσει στην προσπάθεια για να πάρει τη νίκη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, πιστεύω ότι θα γίνει ωραίο παιχνίδι και θα ευχαριστηθεί ο κόσμος.

Εμείς, αυτό το διάστημα παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Είναι ένα μειονέκτημα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία που κάνουν οι άλλες ομάδες. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε μέσα από την κατάλληλη προπόνηση, έτσι ώστε να αντέξουμε στο δύσκολο πρόγραμμα και να παρουσιαζόμαστε φρέσκοι στους αγώνες.

Ο Φοίνικας είναι δυνατή ομάδα, παίζει καλό βόλεϊ, έχει 3 καλούς ξένους κι έχει χτιστεί για να πάει ψηλά. Οι δυο ομάδες θεωρώ ότι μοιάζουν αγωνιστικά. Όπως κι εμείς, ο αντίπαλός μας παίζει κι αυτός δυνατό βόλεϊ, με επιθετικά σέρβις και καλά μπλοκ. Το ματς θα κριθεί σε λεπτομέρειες και από τη διάθεση των αθλητών».

* O πρόεδρος της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Κοτσάτος είναι επικεφαλής της αποστολής της ΑΕΚ στο ταξίδι για την Σύρο, όπου αύριο (18.00) θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα για

Από μία νίκη

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές αντίπαλοι στην Βόλεϊ Λιγκ. Ήταν για την περίοδο 2009-10 όπου η κάθε μία είχε σημειώσει νίκη στην έδρα της με 3-0 σετ.

 

 

* Στη φωτογραφία φάση από τον αγώνα του 2009 μεταξύ του Σκοτ (Φοίνικας) και των Αγγελίδη, Γκιρτζίκη (ΑΕΚ)

 

Σαβ.16/11/2013 Σύρου 18.00 (Νovasports-1): ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά

 

 

Η ιστορία των αναμετρήσεων Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ
2013-14
Volleyleague 17η ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου
16/11/2013 Volleyleague Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ
2009-10
27/02/2010 Volleyleague 21η Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ 3-0 (25-22, 25-21, 29-27)
12/12/2009 Volleyleague 10η ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-15, 25-13, 30-28)