Print this page
17-12-2013

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με Οστράβα για το θαύμα του CEV Cup

Rate this item
(1 Vote)
Τον τελευταίο του αγώνα στον Β΄όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14 θα δώσει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (18/12, 18.00) στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη με αντίπαλο την Οστράβα από την Τσεχία. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να σημειώσουν την 3η νίκη τους στον όμιλο που υπό προϋποθέσεις θα τους δώσει δεύτερη ευκαιρία στα κύπελλα Ευρώπης και συγκεκριμένα στο CEV Cup.

Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι περιορισμένες μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής σε όλους τους ομίλους και η αυριανή βραδιά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς πολλές θέσεις θα κριθούν με διαφορές πόντων και σετ.

Υπενθυμίζεται πως στην 12αδα του Τσάμπιονς Λιγκ θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες των 7 ομίλων και οι 5 καλύτερες δεύτερες και ίσως και μία ακόμα ως διοργανώτρια του φάιναλ-4 και αυτό το σενάριο θα είναι προς όφελος του Ολυμπιακού καθώς θα δοθεί ευκαιρία για πρόκριση και στην τρίτη καλύτερη τρίτη ομάδα των επτά ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ελπίδα πρόκρισης στην 12αδα του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς σε ισοβαθμία με την βελγική Νόλικο Μαασέικ έχει μειονέκτημα.

Τα σενάρια πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στο CEVCup χρειάζεται συνδυασμό τεσσάρων αποτελεσμάτων:

1.Ο Ολυμπιακός να νικήσει 3-0 την Οστράβα στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

2.Να χάσει με οποιοδήποτε σκορ η ρωσική Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ στην Αυστρία από την Ποζογίλνιτσα στον Ε΄όμιλο.

3.Να χάσει έστω και έναν βαθμό η ρουμανική Τόμις Κονστάντα στην έδρα της από την αυστριακή Ινσμπρουκ για τον F΄όμιλο.

4.Να χάσει με οποιοδήποτε σκορ η πολωνική Κέντιζερζιν στην Τουρκία από την Γαλατασαράι για τον G΄όμιλο.

 

 

«Να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης στο Cev Cup αλλά και για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας για την στήριξη. Την Οστράβα την κερδίσαμε στην έδρα της αλλά αυτό το ματς θα είναι διαφορετικό. Οι Τσέχοι θα παίξουν χωρίς άγχος αφού δεν έχουν να ελπίζουν σε κάτι από το ματς. Εμείς θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε την 3η μας νίκη στη διοργάνωση. Δώσαμε τα πάντα, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια αλλά μας κόστισε η ήττα στο Βέλγιο από τη Νόλικο. Ελπίζουμε ο κόσμος να έρθει να δει την ομάδα και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας».


Β΄ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ. Ομάδα Αγ. Β. Σετ
1. Μπελογκόριε 5 15 (15-0)
2. Nόλικο Μαασέικ 5 9 (10-6)
3. Ολυμπιακός 5 6 (6-11)
4. Οστράβα 5 0 (1-15)
* Στη  φάση των "12" περνάνε οι  7 πρώτοι των ισάριθμων ομίλων και οι 5 καλύτεροι δεύτεροι.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν οι συνολικές νίκες, τα συνολικά σετ και στο τέλος οι συνολικά πόντοι. Στο CEV συνεχίζουν οι δύο χειρότεροι δεύτεροι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.
 
 
6η αγωνιστική
18/12/2013, 21.30: Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Οστράβα (Τσεχία)
18/12/2013, 18.00: Νόλικο Μαασεϊκ (Βελγιο) - Μπελογκόριε Μπελγκοροντ (Ρωσία)