Print this page
12-01-2014

Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή (12η αγωνιστική, 13/1, 17.00, Nοvasports-3)

Rate this item
(0 votes)

Με το ντέρμπι για την επιβίωση στην Volleyleague ΟΠΑΠ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Παναχαϊκής που θα γίνει την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 17.00 (Novasports-3) στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη θα ολοκληρωθεί η 12η αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» αναζητούν πάση θυσία την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από 11 συνεχόμενες ήττες. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή στην κατηγορία και για να έχει ελπίδες να μπει με αξιώσεις έστω και στα πλέι άουτ θα πρέπει να κατακτήσει τη νίκη στον αυριανό αγώνα. Το ενδεχόμενο ήττας θα είναι καταδικαστικό και θα φέρει στην επιφάνεια της μη συμμετοχής του Παναθηναϊκού ακόμα και στα πλέι άουτ.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζεται πως υπάρχει και η απαγόρευση μεταγραφών λόγω της δικαστικής διαμάχης με τον Στάθη Ντονά από την περίοδο που ο αθλητής της Παναχαϊκής αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό.

«Θέληση και πίεση»

 
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε:  «Πιστεύω πως όλα τα παιδιά είναι αφοσιωμένα στη δουλειά που κάνουμε. Υπήρξε μια μεγάλη διακοπή τα Χριστούγεννα και ελπίζω αυτή η μίνι προετοιμασία να μας βοηθησε. Ξέρουμε τη κρισιμότητα του παιχνιδιού ελπίζω να καταφέρουμε τη θέληση και την πίεση που έχει το παιχνίδι. Το παιχνίδι θα κριθεί σε πολλούς τομείς. Η Παναχαϊκή έχει αλλάξει αρκετά κομμάτια από τον πρώτο γύρο. Έχει φέρει δύο καινούριους ακραίους και έχει αλλάξει τον πασαδόρο και παίζει διαφορετικά από ότι ξεκίνησε. Ο κόσμος ξέρουμε ότι θα έρθει και θα μας στηρίξει, όπως κάνει σε κάθε ματς. Τους θέλουμε δίπλα μας για να τα καταφέρουμε».

Ντεμπούτο Γκοτς

Η Παναχαϊκή ολοκλήρωσε την Κυριακή το μεσημέρι την προετοιμασία της με προπόνηση στο γυμναστήριο του Απόλλωνα Πατρών.

Μικροπρόβλημα είχε τις τελευταίες ημέρες με τη μέση του ο Καναδός Στιβ Γκοτς αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την συμμετοχή του στον αγώνα. Mάλιστα ο Καναδός θα κάνει ντεμπούτο στους αγώνες της Παναχαϊκής. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή στην αποστολή του Στάθη Ντονά.

Επίσης από τα πρόσωπα του αγώνα είναι ο πασαδόρος της Παναχαϊκής Γιάννης Λιβαθηνός που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Η Παναχαϊκή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε νικήσει με 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα και έχει αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να σημειώσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

«Ξεχωριστό ματς»

O προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης είπε: «Σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό ματς για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλα περιθώρια και θα τα δώσει όλα. Κι εμείς θέλουμε τη νίκη. Δεν είναι τελικός παραμονής διότι έχουμε μπροστά μας έναν γύρο. Οι δύο ομάδες είναι κοντά αγωνιστικά. Πρέπει να κρατήσουμε την τακτική που έχουμε σχεδιάσει. Την περίοδο των εορτών κάναμε σκληρή προετοιμασία. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου».

Σχετικά με τον Στάθη Ντονά ο Λυκούδης είπε: «Είναι ένα λεπτό θέμα και θα το χειριστούμε ανάλλογα. Δεν πάμε για να προκαλέσουμε αλλά για να παίξουμε βόλεϊ. Πιο σημαντικό είναι το πρόβλημα του τραυματισμού του Μένιου Ρουμελιώτη και λίμπερο θα έχουμε τον Βασιλάκο».

Δεύτερη φορά

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή στην Κυψέλη θα είναι μόλις η δεύτερη στην ιστορία των δύο ομάδων και η πρώτη στην έδρα του τριφυλλιού. Στον πρώτο αγώνα στην Πάτρα η Παναχαϊκή νίκησε 3-1 σετ.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Γυμναστήριο Πανελληνίου 17.00 (Novasports-3): Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Οικονόμου Μ, Ράντσιου. Γραμματεία: Λιάκου

 Η βαθμολογία: ΕΔΩ

Η ιστορία των αναμετρήσεων Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή
2013-14
13/01/2014: Volleyleague 12η Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή
12/10/2013: Volleyleague Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 3-1 (25-18, 25-27, 25-23, 25-23) περιγραφή