Print this page
22-02-2014

Παναχαϊκή - Α.Ο.Κηφισιάς (17η αγωνιστική, 23/2, 16.00)

Rate this item
(0 votes)
Η τελευταία της βαθμολογίας Παναχαϊκή υποδέχεται στην Πάτρα την Κυριακή (23/2, 16.00, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας) την πρωτοπόρο Κηφισιά σε μία ακόμα αμφίρροπη αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.
Η ομάδα της Πάτρας μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Νίκης στο Αιγίνιο αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή αλλά χρειάζεται κι άλλους βαθμούς. Η Κηφισιά από την προηγούμενη αγωνιστική ανέβηκε στο ρετιρέ και είναι αποφασισμένη να μην το... ξενοικιάσει.

Η Παναχαϊκή επιχειρεί αγωνιστική και βαθμολογική αντεπίθεση για να προφτάσει τη Νίκη, τον Παναθηναϊκό και τον Παμβοχαϊκό που προπορεύονται.

«Χτυπάμε κάθε παιχνίδι»

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης δήλωσε: «Η Κηφισιά είναι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, πολύ δύσκολος αντίπαλος και την σεβόμαστε. Όμως εμείς στην βαθμολογική κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να χτυπάμε κάθε παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε και με την Κηφισιά. Στόχος μας και σε αυτό το παιχνίδι είναι να πάρουμε αποτέλεσμα. Και για να τα καταφέρουμε επιβάλλεται να είμαστε ήρεμοι και να κρατήσουμε τον αυτοέλεγχο γιατί έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όποιες συνθήκες δημιουργηθούν στη διάρκεια του αγώνα».

«Αν παίξουμε όπως στο Αιγίνιο θα νικήσουμε»

Ο ακραίος της Παναχαϊκής Μιχάλης Σαρικεϊσογλου που πέρυσι ήταν στην Κηφισιά δήλωσε:

«Η Κηφισιά δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση. Η ομάδα μου πρέπει να διεκδικεί όλα τα ματς. Μέσα στο γήπεδο μας μπορούμε να . Είναι ομάδα που παίζει σταθερά καλό βόλεϊ. Κάνουν πολύ λίγα λάθη και είναι δυνατή επιθετικά. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο. Κατά διαστήματα στο ματς με το Αιγίνιο κάναμε εκπληκτική εμφάνιση. Αν παίξουμε έτσι θα νικήσουμε».

Σε 16 αγώνες η Παναχαϊκή έχει 4 νίκες εκ των οποίων οι 3 είναι εντός έδρας. Με 11 βαθμούς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και στους -2 από τη Νίκη.

Επτά εκτός έδρας νίκες

Η Κηφισιά είναι η ομάδα με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (7 νίκες σε 8 εκτός έδρας αγώνες) και προέρχεται στο πρωτάθλημα από το 3-1 επί του Άρη και στο Κύπελλο το 3-0 επί του Παναθηναϊκού που έδωσε και την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αγωνιστικά υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ο Ζόραν Γιοβάνοβιτς και ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος δεν έχουν μπει ακόμα σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη. Ενώ ειδικό πρόγραμα ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες οι Πρωτοψάλτης, Ντε Σόουζα και Μουρούτης.

«Δεν λέει τίποτα η τελευταία θέση»

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Δε μπορώ να υπολογίζω σε Γιοβάνοτς, Σουλτανόπουλο. Συνεχίζουμε την δύσκολη πορεία μας. Δε μας λέει τίποτα που η Παναχαϊκή είναι στην τελευταία θέση. Όλες οι ομάδες της κατηγορίας είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και αν κάτι δεν πάει καλά τα πάντα ανατρέπονται. Η Παναχαϊκή έχει δύσκολη έδρα. Ίσως είναι το πιο δύσκολο ματς των τελευταίων 2-3 αγώνων που έχουμε δώσει διότι δεν είμαστε πλήρεις. Χρειάζεται ηρεμία και υπομονή. Η ψυχολογία μας είναι καλή αλλά έχουμε πολλούς τραυματίες».

Σε 16 αγώνες η Κηφισιά έχει 12 νίκες. Εκτός έδρας σε 8 αγώνες η Κηφισιά έχει 7 νίκες, τις περισσότερες εκτός έδρας από οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας. Με 37 βαθμούς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

 

 

Η ιστορία των αναμετρήσεων Παναχαϊκή - Α.Ο.Κηφισιάς
2013-14
23/02/2014: Volleyleague 17η Παναχαϊκή - Α.Ο.Κηφισιάς
16/11/2013: Volleyleague Α.Ο.Κηφισιάς - Παναχαϊκή 3-1 (23-25, 25-15, 25-15, 25-23)

 

Πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-14
(17η αγωνιστική)
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
Γυμναστήριο Μίκρας 16.30 (Novasports-3): Αρης - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Δρανίτσας, Στεργιόπουλος Αλ. Γραμματεία: Λάμπρου
Γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» Βόχας 19.00: Παμβοχαϊκός - Νίκη Αιγινίου
Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Κτενάς, Κωνσταντινόπουλος. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολης 19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Θέμελης, Παπαδογούλας. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Τονονίδης, Σαρμίδης. Γραμματεία: Καδόγλου
Γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» Γλυφάδα 20.00 (Novasports-3): ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Βελώνης, Καλομοίρης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη
Κυριακή 23 Φεβρουρίου 2014
Γυμναστήριο Παναχαϊκής 16.00: Παναχαϊκή - ΑΟ Κηφισιάς
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας. Παρατρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Λιναρδάτος, Γλωσσίδης. Γραμματεία: Δανιά
Γυμναστήριο Πανελληνίου 20.00: Παναθηναϊκός - Γ.Σ. Λαμία
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Χαμπιλού, Μεταξά. Γραμματεία: Λιάκου
 
 Η βαθμολογία: ΕΔΩ