Print this page
10-05-2014

Ο Φοίνικας και επίλεκτοι τίμησαν τα εγκαίνια του κλειστού Τήνου (φωτό)

Rate this item
(0 votes)
Το όνειρο της νεολαίας και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και όλων των κατοίκων της Τήνου γενικότερα, να αποκτήσει το νησί το δικό του κλειστό γυμναστήριο, έγινε πραγματικότητα.
Το κλειστό γυμναστήριο της Τήνου, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2004 και πέρασε από… σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί.
 
Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαΐου με κάθε επισημότητα, αλλά και με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Μ’ ένα φιλικό αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Φοίνικα Σύρου που αποτελούνταν από τους Ντιάτσκοφ, Λάππα, Τσέργα, Πελεκούδα, Αρβανίτη, Μαραγκό, Βελούδη αλλά και τον φυσιοθεραπευτή Κωνσταντίνο Μπογιατζόπουλος αλλά και από μία ομάδα επίλεκτων αθλητών που συγκέντρωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης, αποτελούμενη από τους Γιορντάνοφ, Σωτηρίου, Καρυπίδης και αθλητές του Ποσειδώνα Τήνου. Μάλιστα ο Χριστοφιδέλης ήταν ο αθλητής που έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων μαζι με τους τοπικούς άρχοντες.

Μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αρχών της Τήνου και τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την πολύ σημαντική στιγμή για το νησί. Οι κάτοικοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία… αναβίωση των ημιτελικών του φετινού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Φοίνικα και Ολυμπιακό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου και Νήσων κ. Δωρόθεο Β’, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Σήμερα, με αισθήματα χαράς και συγκίνησης τελούμε τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Τήνου, το οποίο κατασκευάστηκε σε χώρο που έδωσε το Ίδρυμα Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου. Μετά από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες, με χαρά το βλέπουμε να εγκαινιάζεται προς όφελος της νεολαίας του νησιού».

Και το όνομα αυτού «Τήνια 1895»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς δήλωσε: «Είναι μία ημέρα χαράς και συγκίνησης, καθώς αυτό το Αθλητικό Κέντρο πήρε επιτέλους σάρκα και οστά. Καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες σαν δημοτική αρχή και συναντήσαμε πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Βάλσαμο στις δυσκολίες αυτές ήταν τα μάτια των μικρών παιδιών που με αγωνία και προσμονή μας ρωτούσαν πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδό τους, γιατί είναι δικό τους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης του γηπέδου, αλλά και της αναβίωσης των Τηνίων, στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται και η σημερινή εκδήλωση. Μάλιστα, το γήπεδο ονομάστηκε “Τήνια 1895″ προς τιμή αυτού του ιστορικού θεσμού.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Κροντηρά στον πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα, τον οποίο ευχαρίστησε τόσο για την παρουσία της ομάδας στην σημερινή εκδήλωση, όσο και για την προσφορά του ίδιου στον αθλητισμό των Κυκλάδων, χαρακτηρίζοντάς τον «παράδειγμα προς μίμηση».

Στα εγκαίνια του γηπέδου έδωσαν το παρών ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με τον συνδυασμό “Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας” Γιάννης Δεκαβάλλας, ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ Γιώργος Λεονταρίτης, εκπρόσωποι των αρχών, των φορέων και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι της Τήνου.

 

foinikas-osfp.jpgfoinikas-osfp2.jpgtinos1.jpgfoinikas-osfp-tinos.jpgtinos2.jpgpalioportas-krontiras.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.