Print this page
22-01-2015

Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Ορεστιάδας (14η αγωνιστική, 23/1, 19.30)

Rate this item
(0 votes)
Στη Σύρο ο Φοίνικας θα υποδεχτεί τον Α.Ο.Ορεστιάδας σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της 14ης που θα γίνουν την Παρασκευή στο γυμναστήριο «Δ.Βικέλας» της Σύρου (14η αγωνιστική, 23/1, 19.30).
Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από σημαντικές νίκες με 3-1 σετ. Ο Φοίνικας Σύρου νίκησε στη Τούμπα τη ΜΕΝΤ και η Ορεστιάδα επικράτησε του Παναθηναϊκού. Ο Φοίνικας με 24 βαθμούς σε 13 αγώνες βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα της Σύρου διεκδικεί την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα και εντός έδρας έχει ηττηθεί μόνο από Κηφισιά και ΠΑΟΚ με 3-2 σετ.
 
Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ράτκο Παβλίσεβιτς αφορά στις ιώσεις που έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες οι βασικοί παίκτες του. Τελευταία θύματα της γρίππης ο Ντάμποβιτς και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
 
Ο κεντρικός της ομάδας του Φοίνικα, Δημήτρης Χαραλαμπίδης δήλωσε: «Η Ορεστιάδα είναι ομάδα με παράδοση, προέρχεται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και έρχεται με καλή ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι ένα ακόμα ματς 4αδας. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Εάν πάρουμε τρίποντο θα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για είσοδο στην πρώτη 4αδα».
 
Η Ορεστιάδα είχε πολύ έντονη εβδομάδα καθώς μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ακολούθησαν οι διοικητικές εξελίξεις αλλά και η παραμονή του Κώστα Δεληκώστα στην τεχνική ηγεσία ύστερα από τις εξηγήσεις που δόθηκαν με τους παράγοντες του Ερασιτέχνη Α.Ο.Ο. αλλά και των υπό παραίτηση παραγόντων του ΤΑΑ.
 
Η αποστολή της ακριτικής ομάδας βρίσκεται από νωρίς το πρωί στη Σύρο αλλά χωρίς τον Δημήτρη Βλασακίδη που την παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκο έπαθε διάστρεμα στον αστράγαλο.
 
Ο προπονητής του Α.Ο.Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Η προετοιμασία μας λόγω των γεγονότων που έγιναν μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν είναι ολοκληρωμένη αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Ο Φοίνικας έχει φορμαριστεί, παίζει καλό μπλοκ - άμυνα και αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την τακτική μας στον Ντόκιτς θα έχουμε πολλές ελπίδες σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα δεν έχουμε πετύχει το στόχο της παραμονής, αλλά εάν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα θα κάνουμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα».
 
Η αναμέτρηση της Παρασκευής θα είναι η δεύτερη των δύο ομάδων για την Volleylegue. Στον Α΄γύρο η Ορεστιάδα είχε νικήσει 3-2 σετ. Οι δύο ομάδες είχαν δώσει μεγάλες μάχες τη σεζόν 2007-08 για τα μπαράζ ανόδου στην Volleyleague. Ήταν η πρώτη χρονιά που η Ορεστιάδα είχε υποβιβαστεί στην Α2. Ο Φοίνικας τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου πίσω από τον Απόλλων Καλαμαριάς που ανέβηκε απ΄ευθείας. Η Ορεστιάδα τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Επίκουρος. Στον πρώτο αγώνα στη Σύρο η Ορεστιάδα νίκησε 3-1, αλλά ο Φοίνικας νίκησε 3-1 στην Ορεστιάδα και 3-2 πάλι στη Σύρο και πήρε προβάδισμα 2-1 στις νίκες. Στον τέταρτο αγώνα στην Ορεστιάδα οι ακρίτες νίκησαν 3-0 και όλα κρίθηκαν σε πέμπτο αγώνα που νίκησε η Ορεστιάδα 3-1 σετ.
 
 
 
Η ιστορία των αναμετρήσεων Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Ορεστιάδας
2014-15
23/01/2015: Volleyleague 22η Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Ορεστιάδας
08/11/2014: Volleyleague Α.Ο.Ορεστιάδας - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 3-2 (17-25, 25-17, 25-22, 20-25, 15-12)
 
 
 
 

 
 
 
VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2014-15
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο Πανελληνίου 20.30 (Novasports-4): Παναθηναϊκός - Α.Ο.Κηφισιάς
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Χρηστίδης Αλ., Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.
Γυμναστήριο «Δ.Βικέλας» 19.30: Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Ορεστιάδας
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Βρούτσης, Παπαδημητρίου. Γραμματεία: Καλπακίδου.
Γυμναστήριο Βραχατίου «Γ.Τριαντάφυλλος» 20.00: Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Βουδούρης, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Διαιτητές: Γλωσσίδης, Λιναρδάτος. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο Μίκρας 19.00: Α.Σ.Άρης - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Θεμελής, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Μπουκουβάλα, Δρανίτσας. Γραμματεία: Κουμπλή
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο Λαμίας «Χαλκιοπούλειο» 19.00 (Novasports-4): Γ.Σ.Λαμία - ΜΕΝΤ
Διαιτητές: Ονόποας, Μουλά Ε. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Σακελλάρης, Διαμαντής. Γραμματεία: Σάλτα.
Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015
Γυμναστήριο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» 19.30: ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Ράντσιου, Λιδωρικιώτη. Γραμματεία: Σωτοπούλου.