Print this page
21-03-2015

Η ΜΕΝΤ 3-1 την ΑΕΚ που ελπίζει σε ένα θαύμα

Rate this item
(2 votes)

Σε αναμέτρηση που έσπασαν καρδιές και στο φινάλε υπήρξε φορτισμένο κλίμα η ΜΕΝΤ νίκησε την ΑΕΚ με 3-1 σετ στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας.

Η ομάδα της Τούμπας σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και την πρώτη από τις 28 Δεκεμβρίου 2014 που την φέρνει στους 16 βαθμούς, +2 από τη Λαμία και +7 από την ΑΕΚ η οποία κινδυνεύει να μην αγωνιστεί ούτε στα πλέι άουτ (πρέπει η διαφορά της με την 11η ομάδα να είναι μικρότερη από 7 βαθμούς). Η ΑΕΚ έδωσε τα ρέστα της στο 4ο σετ για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην πολύ καλή ΜΕΝΤ που είχε 18 μπλοκ και μεγάλο πρωταγωνιστές τους Παπαϊακώβου, Μπίσετ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με την ίδια δυναμική, με την ΑΕΚ ωστόσο να κάνει αβίαστα λάθη κυρίως από το σέρβις, ωστόσο βρέθηκε μπροστά και στα δύο τεχνικά τάιμ άουτ. Η ΜΕΝΤ ξεκίνησε χωρίς τους ξένους στη σύνθεση της, αλλά δεν έδειξε να πτοείται ιδιαίτερα. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 23-21, όμως ο Δανιάς που πέρασε στη θέση του Ίλιτς αστόχησε από το σέρβις και έδωσε την ευκαιρία στον Μπισέτ που είχε περάσει προηγουμένως ως αλλαγή να πάρει πολύτιμους πόντους. Χατζηηλιάδης από τη μία και Χριστοφίδης και Ανδρεάδης από την άλλη προσπάθησαν να τελειώσουν το σετ. Ο Παπαϊακώβου αστόχησε κι εκείνος από το σέρβις με τη σειρά του, αλλά ένα λάθος της ΑΕΚ κι ένα μπλοκ του Ναζίρη στον Ωρολογά, έδωσαν το σετ στην «Ένωση».

Στο δεύτερο σετ μειώθηκαν τα λάθη και αυξήθηκε το θέαμα. Η ΜΕΝΤ προηγήθηκε, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ βρήκαν ξανά το σθένος να απαντήσουν. Ωστόσο μετά το 19-19 η ΜΕΝΤ βρήκε λύσεις με τους Παντίρη και Μπισέτ και έγινε πιο εύκολα το 0-2.

Στο τρίτο σετ κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε χαμένο για την ΑΕΚ, τα λάθη της ΜΕΝΤ αυξήθηκαν αρκετά, το μπλοκ της ΑΕΚ πήρε καθοριστικούς πόντους και η Ένωση έκανε το 1-2 με τους φίλους της να την χειροκροτούν.

Στο τέταρτο σετ, η ΑΕΚ προηγήθηκε με τρεις πόντους, όμως στα τελευταία λεπτά, με δύο άσσους τους Κλέρσεντ το σετ πήγε στα ίσα (20-20). Ένα μπλοκ του Μπισέτ, ένα λάθος σέρβις του Χριστοφίδη στο πιο κρίσιμο σημείο και το κερδισμένο μπλοκ άουτ του Σακόγλου ήταν αρκετά για να τελειώσει το παιχνίδι.

Στο τέλος του αγώνα ελάχιστοι φίλοι της ΑΕΚ αντέδρασαν και πέταξαν μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο, με τον Χατζηηλιάδη της ΜΕΝΤ να προσπαθεί να συνομιλήσει μαζί τους. Παρόλα αυτά το μικρό επεισόδιο κράτησε για λίγο.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος – Κουτσούλας

Διακύμανση
1ο σετ: 8-6, 16-14, 21-19, 28-30
2ο σετ: 8-7, 15-16, 19-21, 21-25
3ο σετ: 6-8, 15-16, 21-20, 25-22
4ο σετ: 8-7, 16-14, 21-20, 23-25

* Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 3 άσσους, 52 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της ΜΕΝΤ προήλθαν από 3 άσσους, 50 επιθέσεις, 18 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 1-3 (28-30, 21-25, 25-22, 23-25)

ΑΕΚ (Παπαδόπουλος): Ωρολογάς 9 (9/24 επ, 63% υπ -29% άριστες), ), Ίλιτς 11 (9/30 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χριστοφίδης 10 (9/16 επ, 1 μπλοκ), Αλεξίου 17 (12/27 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ, 58% υπ – 33% άριστες), Δημητρούδης 1 (1/2 επ), Ανδρεάδης 16 (12/20 επ,1 άσσος, 3 μπλοκ) / Γκουζντα (λ, 65% υπ- 17% άριστες), Οικονόμου, Δανιάς, Χατζόπουλος

ΜΕΝΤ (Φίνος): Σακόγλου 22 (17/45 επ, 5 μπλοκ), Ναζίρης 2 (μπλοκ), Χατζηηλιάδης 8 (8/25 επ, 54% υπ – 41% άριστες), Παπαϊακώβου 7 (7/13 επ), Χρυσάφης 4 (4/21 επ, 75% υπ – 63% άριστες), Αντιφάκος 2 (μπλοκ) / Κνάπεκ (λ, 69% υπ – 23% άριστες), Κλέρσεντ 4 (2/5 επ, 2 άσσοι 40% υπ – 40% άριστες), Παντίρης 4 (2/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπισέτ 18 (10/17 επ, 8 μπλοκ).

Ο προπονητής της  ΑΕΚ, Αντώνης Παπαδόπουλος δήλωσε για τον αγώνα:  «Είναι κρίμα που χάσαμε έτσι τα δυο πρώτα σετ. Ενώ ξεκινούσαμε καλά φοβόμασταν να τελειώσουμε τα σετ. Δείξαμε αδυναμία σε εύκολες φάσεις. Και πάλι η ομάδα φάνηκε να μπορεί να γυρίσει το ματς. Δυστυχώς προδοθήκαμε πάλι στο κλείσιμο του σετ. Τώρα μας απομένουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να μπούμε στα πλέι-οφ. Θα τις παλέψουμε. Το βέβαιο είναι ότι στα δυο τελευταία ματς θα παίξουμε για την αξιοπρέπεια μας και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος».

Ο κεντρικός της ΑΕΚ, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε: «Δυστυχώς δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη ΜΕΝΤ, παρόλο που δεν έχουμε ξένους, αλλά έχουμε έμπειρους Έλληνες. Δεν ήμασταν έτοιμοι να κατακτήσουμε τα σετ αν και ήμασταν μπροστά. Κάναμε εύκολα λάθη. Προσπαθούμε για τη συνέχεια παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Φίνος δήλωσε: «Αυτή η νίκη δεν μας δίνει μόνο τρεις βαθμούς αλλά ψυχολογία και οξυγόνο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Πρέπει να ξεχάσουμε κιόλας αυτό το ματς και να συγκεντρωθούμε στο εκτός έδρας ματς με την Ορεστιάδα. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι. Στα δυο πρώτα σετ οι παίκτες μου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και ό,τι έκαναν στο γήπεδο έβγαινε. Μετά το 13-8 στο τρίτο σετ νόμιζαν ότι τέλειωσε το ματς. Συνήθως εκεί γίνονται οι ανατροπές. Ευτυχώς στο 4ο σετ ξαναβρήκαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, ηρέμησαν και έφτασαν στη νίκη».

Ο κεντρικός της ΜΕΝΤ Γιάννης Παπαϊακώβου είπε: «Η ΑΕΚ ήταν κοντά σε όλο τον αγώνα. Της δώσαμε το δικαίωμα στο 3ο σετ όταν κάναμε ένα κενό από θέμα απόδοσης. Ανακάμψαμε στο 4ο και ευτυχώς πήραμε το πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια. Στη συνέχεια έχουμε Ορεστιάδα και Κηφισιά. Με την Κηφισιά ελπίζουμε να συνεχίσει με την εικόνα που έχει εκτός έδρας κι εμείς να συνεχίσουμε με τις καλές εμφανίσεις. Πιστεύω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η Κηφισιά μπορεί να μας δώσει κάποιο βαθμό ή κάποιους βαθμούς. Είναι καλό που έχεις οπαδούς να ανεβάζουν το κλίμα του αγώνα και δικαιολογείται μία έξαρση στο τέλος, που στην ουσία δεν είχαμε τίποτα. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ βοήθησαν στον ρυθμό του αγώνα».

Ο διαγώνιος της ΜΕΝΤ, Χάρης Σακόγλου είπε: «Ξεκινήσαμε αρκετά δυνατά. Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές κόντρες, ο κόσμος φώναζε. Ο καλύτερος και αυτός με τη μεγαλύτερη θέληση νίκησε. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος, προσπαθήσαμε. Έχω κάποια παράπονα κυρίως από τον εαυτό μου, όλη η ομάδα προσπάθησε. Αυτό που κρατάμε από μία μέτρια εμφάνιση είναι το αποτέλεσμα. Οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν συνεπέστατοι, έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν. Φώναξαν για την ομάδα τους και δεν είχαμε τίποτα πέρα από λίγα πράγματα στο τέλος. Πάμε με για νίκη στο επόμενο παιχνίδι με ψυχολογία και θα προσπαθήσουμε να σώσουμε όσα μπορούμε».

 

aek-ment5.jpgpapadopoulos.jpgaek-ment2.jpgaek-ment6.jpgfinos.jpgaek-ment3.jpgaek-ment4.jpgaek-ment1.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.