Print this page
11-11-2015

Δοκιμασία του Εθνικού στη Σλοβενία με την Πανβίτα Πομγκράντ Μούρσκα Σόμποτα

Rate this item
(0 votes)
Το μακρύ ταξίδι για το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό ραντεβού ξεκίνησε για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Έβρου θα δώσει την Πέμπτη (12/11, 19.00) στην Σλοβενία τον πρώτο αγώνα για την προκριματική φάση του Τσάλεντζ Καπ ανδρών με αντίπαλο την Πανβίτα Πομγκράντ Μουρσκα Σόμποτα.
Οι εβρίτες τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν πραγματοποίησαν εξαιρετικές πορείες φτάνοντας μέχρι τους «16» πρόπερσι και τα προημιτελικά πέρσι του CEV Cup με τον αποκλεισμό από την μετέπειτα φιναλιστ Μπενφίκα.
 
Ο Εθνικός βρίσκεται καθ΄ οδόν για την Κωνσταντινούπολη , όπου το μεσημέρι θα «πετάξει» με προορισμό την Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Από εκεί, θα μεταβεί οδικώς και θα φτάσει στην πόλη Μούρσκα Σουμπότα μετά από δύο περίπου ώρες. Για το απόγευμα στις 8μμ είναι προγραμματισμένη προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα η τεχνική σύσκεψη.
 
Για την Πέμπτη, ημέρα του αγώνα το καθορισμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση, εφόσον ο προπονητής του Εθνικού το επιθυμεί, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 7μμ ώρα Σλοβενίας.
 
Η επιστροφή του Εθνικού έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη , αφού θα έχει προηγηθεί πτήση από Λιουμπλιάνα προς Κωνσταντινούπολη και από εκεί οδικώς στην πρωτεύουσα του Έβρου.
 
«Να γυρίσουμε με χαμόγελα»
 
Ο Εθνικός έχει ταξιδέψει με όλα του τα όπλα, ο κ. Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ζητά από τους παίκτες του να παίξουν ελεύθερα, χωρίς άγχος και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι σε μια ακόμη ευρωπαϊκή μάχη.
 
«Είμαστε χαρούμενοι που και φέτος αγωνιζόμαστε στο Τσαλεντζ Καπ. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε η Αλεξανδρούπολη να γίνει ακόμα πιο γνωστή στον ευρωπαϊκό χάρτη του βόλεϊ. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Μας άρεσε σαν προορισμός η Σλοβενία. . Εύχομαι να γυρίσουμε με με χαμόγελα. Με την σωστή καθοδήγηση των προπονητών μας όλα θα πάνε καλά. Έχουμε πολλές δυνατότητες σαν ομάδα και πιστεύω πολύ στους συμπαίκτες μου» είπε λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής ο πασαδόρος διεθνής Σταύρος Κασαμπαλής
 
Στην 6η θέση
 
Η Πανβίτα Πομγκράντ Μούρσκα Σόμποτα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση του Σλοβένικου πρωταθλήματος με 3 νίκες και 4 ήττες. Πέρυσι Η παρουσία της φιναλίστ του Κυπέλλου Σλοβενίας και 4ης στο πρωτάθλημα, ξανά στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες απουσίας
 
Η σλοβένικη ομάδα έχει ως έδρα την πόλη Μούρσκα Σομπότα, στα βορειανατολικά της χώρας, με πληθυσμό 12.000 κατοίκους. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν η βορειότερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Φοράει πράσινα και θα υποδεχτεί τον Εθνικό στο "Dvorana OS" το γήπεδο της πόλης.
 
Διαιτητές είναι ο Ρουμάνος Πόπ Τούντορ και ο Αλβανός Ίγκλι Φέστι.

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός