Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
01-06-2013

Tσάγια: «Βάλτε το βόλεϊ στα σχολεία...» (video)

Rate this item
(0 votes)

Ο Πολωνός προπονητής Βιέτσλαβ Τσάγια (όπως προφέρεται το όνομα του στα πολωνικά - βιογραφικό) συνεχίζει την επίσκεψη του στην Ελλάδα έχοντας επαφές με παράγοντες και προπονητές για ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του βολεϊ.Ο Τσάγια είναι προσκεκλημένος της ΕΣΑΠ και του προέδρου της Νίκης Αιγινίου Δημήτρη Αυλίδη.

Μετά το πέρασμα του από τη Θεσσαλονίκη και το Αίγιο από την Παρασκευή βρίσκεται στην Αθήνα. Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΑΠ με τον πρόεδρο Παντελή Ταρτατόρο αλλά και με προπονητές που ασχολούνται κυρίως με την ανάπτυξη του ανδρικού βόλεϊ.
 
Ο Τσάγια παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΠΕ Παναγιώτη Σιδέρη στους Έλληνες προπονητές και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με το πως η Πολωνία έχει κάνει τεράστια άλματα στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Βασική διαφορά του πολωνικού μοντέλου με τα όσα ισχύουν στην Ελλάδα είναι ότι τα μικρά παιδιά ασχολούνται με πρόγραμμα και σχεδιασμό με τον αθλητισμό και ειδικά με το βόλεϊ από την προσχολική και σχολική ηλικία και από εκεί αρχίζει η θητεία τους στο άθλημα.

Ο Πολωνός προπονητής είπε πως στην πολωνική ομοσπονδία υπάρχουν περίπου 10 άτομα που ασχολούνται με την ανάπτυξη του ανδρικού βόλεϊ και έχουν την ευθύνη της καταγραφής και παρακολούθησης όλων των παιδιών ενώ το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος βασίζεται σε έσοδα από χορηγούς και υποστηρικτές. Ο Τσάγια τόνισε ακόμα πως είναι πρόθυμος να κάνει προτάσεις προς την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ για να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ.

«Τα πάντα ξεκινούν από το σχολείο για το βόλεϊ στην Πολωνία. Η ομοσπονδία καταγράφει και αξιοποιεί το έμψυχο δυναμικό και διοργανώνει πολλούς αγώνες για να παίζουν τα παιδιά. Από εκεί ξεχωρίζουμε τα παιδιά που κάνουν τη διαφορά», είπε ο Τσάγια και επεσήμανε την ανάγκη να γίνει κάτι ανάλογο και στην χώρα μας.

Στην συνάντηση με τον Τσάγια παρέστησαν οι προπονητές: Χρήστος Ντόζης (Μίλων), Ζαν Πιέρ Σάγια (ΑΕΚ), Δημήτρης Δροσόπουλος (ΑΟ Παλλήνη), ΑΟ Φιλία Περάματος (Νίκος Σπυρέας), ΑΟΝ Βύρωνος (Μάριος Παπαδούρης), Γιώργος Κερκινές (ΑΣ Παπάγου), Μπάμπης Τσιόκας (ΓΣ Πετρούπολης), Τάσος Καλόβολος (ΔΑΣ Δραπετσώνας), Σπύρος Σαραντίτης (Ολυμπιακός), Παύλος Τζίμας (Παναθηναϊκός), Σταύρος Παπαδάτος (Παναθηναϊκός), Γιάννης Κραβαρίτης (Πανερυθραϊκός).

«Μέλημα μας είναι να δημιουργήσουμε καλύτερη βάση στην υποδομή και να αναπτύξουμε το ανδρικό βόλεϊ. Ο αριθμός των Ελλήνων αθλητών έχει μείνει στάσιμος και αυτό μας έχει προβληματίσει. Έχουμε αρχίσει πολύ καλή συνεργασία με την επιτροπή ανάπτυξης της ΕΟΠΕ όπου πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Σιδέρης. Εμείς κάνουμε κινήσεις να βοηθήσουμε την ΕΟΠΕ με σκοπό να βγαίνουν περισσότερες φουρνιές παιδιών. Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Οι Πολωνοί έχουν αναδείξει το βόλεϊ σε πρώτο άθλημα και για αυτό καλέσαμε έναν εκπρόσωπο αυτής της σχολής. Μόνο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτές τις επαφές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.

Ο ΓΓ της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Σιδέρης έκανε χαιρετισμό και τόνισε: «Η ΕΟΠΕ σε συνεργασία με την ΕΣΑΠ και όλους τους φορείς του βόλεϊ κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αναπτύξει το βόλεϊ. Αυτό είναι το στοίχημα για μας και είμαστε αισιόδοξοι πως παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες θα τα καταφέρουμε».

*Φωτογραφίες ελεύθερες για δημοσίευση: ΕΔΩ

 

 
sazatr3.jpgsideris-tarnatoros-szaza.jpgsaza.jpgsazatr.jpgtarnatoros-szaza.jpgsazatr2.jpg

Media

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject