Print this page
16-02-2016

Κουρνέτας: «Ραντεβού στη Σύρο»!

Rate this item
(0 votes)
Ο Βασίλης Κουρνέτας για δύο σεζόν (2011-13) αγωνίστηκε στον Φοίνικα Σύρου σηκώνοντας με την ομάδα της Σύρου το κύπελλο του 1ου Λιγκ Καπ που έγινε στο νησί 27-28 Νοεμβρίου 2011. Το 2015 στο ίδιο γήπεδο, στο «Δημήτρης Βικέλας» πανηγύρισε με τον ΠΑΟΚ την κατάκτηση του κυπέλλου που ήταν και η πρώτη κούπα του δικεφάλου στο ανδρικό βόλεϊ.

 

Αυτές τις ώρες ο Κουρνέτας προετοιμάζεται αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη νέα επιστροφή του στο νησί για το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» όπου θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, τον Φοίνικα Σύρου με μοναδικο στόχο να τριτώσει τις κούπες  Ο έμπειρος πασαδόρος του ΠΑΟΚ ήταν από τους κορυφαίους στο 3-2 επί της Κηφισιάς την Δευτέρα για το πρωτάθλημα. Αν και είχε να διαχειριστεί 29% τέλεια υποδοχή, η επίθεση του ΠΑΟΚ άγγιξε το 62% και δικαίως δέχτηκε τα συγχαρητήρια συμπαικτών και αντιπάλων.

«Όλη η ομάδα χάνει και όλη η ομάδα κερδίζει», είπε ο Κουρνέτας μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς και πρόσθεσε: «Δεν κάναμε το σωστό ξεκίνημα στον αγώνα και αυτό μας έφερε πίσω. Όσο περνούσε η ώρα κάναμε τη διαφορά και αυτό που έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη».

 

 

Ο ΠΑΟΚ πάει στη Σύρο για έναν ακόμα τίτλο;

«Οπως και πέρυσι έτσι και εφέτος το Λιγκ Καπ δεν γίνεται στην ιδανική περίοδο. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να παίξουμε καλά και να κορυφώσουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα πάμε για να πάρουμε τον τίτλο».

Τι θυμάσαι από το 1ο Λιγκ Καπ;

«Το πρώτο Λιγκ Καπ έγινε χωρίς τους διεθνείς παίκτες. Θυμάμαι τη χαρά που έκαναν όλοι στη Σύρο με τον πρώτο τίτλο. Το Λιγκ Καπ ξεκίνησε ως μία διοργάνωση για να δοθεί ευκαιρία στα νέα παιδιά και για μένα αυτή θα πρέπει να είναι η φιλοσοφία της διοργάνωσης. Όμως, ο ανταγωνισμός πάλι μας πιέζει. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε και να κάνουμε το καλύτερο».

 

 

Επομένως δίνετε ραντεβού με την κούπα;

«Πρώτα θα πρέπει να πάρουμε ανάσες και να ξεκουραστούμε μετά τον σημερινό αγώνα με την Κηφισιά και αμέσως να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Ο Φοίνικας έχει πολύ καλή ομάδα και στην έδρα του παίζει ακόμα καλύτερα και πιέζει στο σερβίς. Έχουμε τις λύσεις για όλα και ελπίζω όλα να πάνε όπως θα τα σχεδιάσουμε. Ραντεβού στη Σύρο...».