Print this page
05-05-2016

Φέργκιουσον: «Πέσαμε μαχόμενοι, σχεδιάζω να μείνω στον Φοίνικα»

Rate this item
(0 votes)
Ο Φρέντερικ Μπάιρον Φέργκιουσον είναι ο μοναδικός βολεϊμπολίστας από τις Μπαχάμες που κάνει διεθνή καριέρα και όπως αποκαλύπτει σχεδιάζει να συνεχίσει μέσα από τη σκληρή δουλειά που κάνει αλλά και την βελτίωση του σε όλα τα επίπεδα. Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα tribune242.com ο 28χρονος κεντρικός μίλησε για την υπέρβαση της ομάδας του, τους τελικούς με τον ΠΑΟΚ αλλά και την πρόθεση του να μείνει στον Φοίνικα ωστόσο τονίζει πως δεν θα υπογράψει πριν από τον Αύγουστο. Η συνέντευξη:

Από τότε που έγινε παίκτης του βόλεϊ, ο Μπάιρον Φέργκιουσον ήξερε ότι μια μέρα θα παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Κι όταν αυτό προέκυψε, ο κεντρικός του Φοίνικα  εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. 

«Άρχισα την διεθνή μου καριέρα, αφού κερδίσαμε το πρωτάθλημα της Καραϊβικής το 2012. Πίστεψα πως ήταν η ώρα να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Είχα προτάσεις να παίξω επαγγελματικά από το 2011 όταν κέρδισα το βραβείο του καλύτερου μπλοκέρ στο Pan American Cup που έγινε στον Καναδά», είπε ο κεντρικός από τις Μπαχάμες και συνέχισε:

«Αποφάσισα να αρπάξω την ευκαιρία γιατί πάντα σχεδίαζα να παίξω επαγγελματικά, αλλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να συνεργαστώ με τους κατάλληλους ατζέντηδες», συμπλήρωσε. 

Από τότε ο Φέργκιουσον είναι ο μοναδικός επαγγελματίας παίχτης στο εξωτερικό...

«Είμαι ευχαριστημένος από την βήματα που έχω κάνει στην καριέρα μου, γιατί κάθε χρόνο εξελίσσομαι. Σε κάθε ομάδα τα πηγαίνω καλύτερα», είπε για να αναφερθεί στον Φοίνικα Σύρου.

«Αυτή η ομάδα που βρίσκομαι τώρα έχει φτάσει στους τελικούς μόνο άλλη μια φορά στην ιστορία της. Εκεί έδειξα το ταλέντο μου και την εξέλιξή μου ως παίχτης. Νικηθήκαμε αλλά είμαι ικανοποιημένος από την σεζόν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιστορική ομάδα στην Ευρώπη και έχει ένα πλήρες ρόστερ. Εμείς παίξαμε με 8 παίχτες όλη τη σεζόν και είχαμε τραυματισμούς και κούραση. Πέσαμε μαχόμενοι και μπορώ να ζήσω με αυτό». 

Ωστόσο ο Φέργκιουσον παραδέχτηκε ότι έχει πολλή δουλειά ακόμα για να παίξει βόλεϊ διεθνούς επιπέδου. «Αυτό το καλοκαίρι θα εστιάσω λίγο περισσότερο στο σερβις μου. Κάνω σερβις με άλμα, αλλά όταν έφτασε το τέλος της σεζόν, δεν ξέρω αν ήταν λόγω κούρασης, αλλά δεν αισθανόμουν σίγουρος όταν πήγαινα στη γραμμή. Παίζοντας στο κέντρο, πρέπει να πηδάω ψηλότερα από τους άλλους και θα πρέπει να βρω ένα ρυθμό για όλη τη σεζόν», τόνισε και μετά μίλησε για το μέλλον του. 

«Σχεδιάζω να μείνω στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, αλλά συνήθως δεν υπογράφω συμβόλαιο πριν από τον Αύγουστο. Θα περιμένω να δω τι ανοιχτές πόρτες υπάρχουν, αλλιώς θα μείνω στον Φοίνικα Σύρου», είπε, ενώ έκλεισε με την ευχή να ακολουθήσουν το παράδειγμά του κι άλλοι παίχτες από τις Μπαχάμες.