Print this page
17-03-2018

Γιώργος Οικονομίδης: «Η Νίκη Αιγινίου αξίζει να είναι στην Volley League»

Rate this item
(0 votes)
O Γιώργος Οικονομίδης είναι ο νέος προπονητής του ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου στη θέση του Θανάση Στράντζαλη και θα κάνει ντεμπούτο στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την προετελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Ο 45χρονος τεχνικός που από την αρχή της σεζόν ήταν προπονητής στον Αρχέλαο Κατερίνης δήλωσε:

«Ηταν μία πρόκληση για μένα να αναλάβω τη Νίκη Αιγινίου σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Δεν ήταν κάτι που περίμενα αλλά αποδέχτηκα με χαρά. Ξέρω τα παιδιά της Νίκης. Μάλιστα με τον Θανάση Ντίνα ήμασταν συμπαίκτες στον Μακεδονικό. Εχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και πολλές υπερβάσεις στο εφετινό πρωτάθλημα. Αλλες χρονιές με 10 νίκες ήσουν μέσα στην εξάδα. Τώρα δεν φτάνουν για την 8αδα. Πρώτος μεγάλος στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Εάν δεν τα καταφέρουμε να πέσουμε στα πλέι άουτ με βαθμολογικό πλεονέκτημα ώστε να μείνουμε στην κατηγορία που σε κάθε περίπτωση είναι ο στόχος της σεζόν. Έκανα την πρώτη μου προπόνηση την Παρασκευή. Είδα μεγάλη διάθεση από τα παιδιά. Βρήκα οργανωμένη και πειθαρχημένη ομάδα. Τα παιδιά έχουν όρεξη και θέληση για να πετύχουν το στόχο της παραμονής. Η Νίκη αξίζει να είναι στην κατηγορία».

Σχετικά με τον αυριανό αγώνα είπε: Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με διαφορετικούς στόχους από μας αλλά εάν μας δώσει το δικαίωμα θα διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα. Οτι μπορέσουμε να πάρουμε είναι καλοδεχούμενο. Δεν προλαβαίνουμε για πολλές αλλαγές. Ισως να γίνουν μικρές διαφοροποιήσεις για τον αγώνα με τον Ηρακλή στη Χαλκίδα που θα είναι σαν τελικός και θα πρέπει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο».

Ο Γιώργος Οικονομίδης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1973 και ξεκίνησε το βόλεϊ στια ακαδημίες του Α.Σ.Άρης στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον Άρη αγωνίστηκε ακόμα στον Αρχέλαο Κατερίνης, στον Δημόκριτο, στον Αετό Θεσσαλονίκης., στο Μέγα Αλέξανδρο και στο Μακεδονικό στην Α2.

Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του Αετού και στη συνέχεια στο ανδρικό τμήμα του συλλόγου το 1995. Για πολλά χρόνια ήταν στον Ατρόμητο Τριαδίου, στο γυναικείο τμήμα του Μέγα Αλέξανδρου και στις γυναίκες του Άρη.

Τη διετία 2009-11 ανέλαβε την ανδρική ομάδα του Άρη. Για μία διετία έμεινε εκτός δράσης και το 2013 ανέλαβε για μία σεζόν τον Μέγα Αλέξανδρο. Το 2014 πήγε στον Μακεδονικό όπου έμεινε για τρεις σεζόν. Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε τον Αρχέλαο Κατερίνης και από 17 Μαρτίου 2018, δέκα ημέρες πριν τα γενέθλια του ανέλαβε τον ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου και επιστρέφει στην Volley League Πάμε Στοίχημα μετά από επτά χρόνια.