Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
09-08-2018

Απόφαση της προέδρου του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ

Rate this item
(0 votes)
Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ εκδίκασε την υπόθεση των επεισοδίων στο χώρο στάθμευσης του γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη μετά το τέλος του τρίτου τελικού αγώνα πλέι οφ στο πρωτάθλημα Volley League μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Η απόφαση:
Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 11, 14, 15, 17, 18, 19, 22, 28, 37 και 38 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.       Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.», όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας {φύλλο αγώνα, έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα και το υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/7/37/1/15-λα’/11.5.2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά (Τμήμα Γενικής Αστυνόμευσης – Γραφείο Επιχειρήσεων) επιβάλλει...

στο ως άνω σωματείο (α) χρηματικό πρόστιμο ποσού εκατό (100,00) ευρώ λόγω αφής καπνογόνου (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας κυρίως υπ’ όψη, ότι δεν χρειάστηκε να γίνουν συστάσεις, να διακοπεί ο αγώνας ή να εκκενωθεί το γήπεδο (βλ. φύλλο αγώνα αναφορικά με άμεση κατάσβεση). (β) χρηματικό πρόστιμο ποσού εξακοσίων (600,00) ευρώ λόγω (κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό) επεισοδίων που αφορούν την ρίψη αντικειμένων εκτός του αγωνιστικού χώρου μετά την λήξη αθλητικής εκδήλωσης (άρθρο 17§2Α περ. β’ και 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), συνεκτιμώντας την εν γένει συμπεριφορά των παραγόντων του εγκαλούμενου ΤΑΑ για την πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων φαινομένων (άρθρο 18 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ). Σημειώνεται, ότι το εγκαλούμενο σωματείο δεν έχει υποπέσει στο ίδιο ως άνω παράπτωμα κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου. Συνολικά επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, το χρηματικό πρόστιμο των πεντακοσίων ευρώ (500,00) ευρώ. 

                                              Μαρούσι, 9.8.2018

Η Πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject