Print this page
23-11-2018

Νέος πρόεδρος και υποστηρικτής του Τ.Α.Α. ο Πέτρος Μαντούβαλος!

Rate this item
(0 votes)
Στην Ελλάδα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο διεθνής Ιρανός πασαδόρος Φαρχάντ Σαλαφζούν και μετά από ολιγόωρη ξεκούραση θα μεταβεί στην πρώτη προπόνηση της «Ενωσης» για να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του.

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου μας στη Πλατεία Αλεξάνδρας, η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του κ. Πέτρου Μαντούβαλου ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος και υποστηρικτής του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός. Ο γνωστός φίλαθλος της ομάδας μας, θα συνδράμει τις προσπάθειες της διοίκησης του Ολυμπιακού, ενισχύοντας το τμήμα του βόλεϊ Ανδρών.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλης Κουντούρης, καλωσόρισε τον κ. Μαντούβαλο στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια αναφέροντας στην αρχική του τοποθέτηση τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και το Τ.Α.Α. καθώς ένας νέος άνθρωπος, ο Πέτρος Μαντούβαλος θα είναι κοντά μας. Πρώτα θα ξεκινήσω για το πως φτάσαμε εδώ, με μια σύντομη αναφορά για τον Ερασιτέχνη και το Τ.Α.Α. για το που βρισκόμαστε μετά από τόσα χρόνια που είμαστε εδώ ως διοίκηση. Ο Ερασιτέχνης αυτά τα χρόνια έχει αρκετά επιτεύγματα που μας κάνουν υπερήφανους και εμάς σαν διοίκηση αλλά και τους οπαδούς μας. Με δεκάδες Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδας, με εννέα τελικούς Ευρώπης, τέσσερις κατακτήσεις, συν ένα Σούπερ Καπ. Νομίζω ότι αυτό ίσως μας κάνει τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο και αυτός είναι ο στόχος μας. Μας γεμίζουν υπερηφάνεια όλα αυτά και όρεξη για μεγαλύτερες επιτυχίες. Στον αντίποδα όμως, όλων αυτών των επιτυχιών, υπάρχουν μόνο περισσότερα έξοδα. Είναι ρεαλιστικό το θέμα που θα συζητήσουμε σήμερα και για το καλό του συλλόγου μας. Όλες αυτές οι επιτυχίες σημαίνουν δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό, πάνω από 25 φορές βγαίνουν οι ομάδες μας στο εξωτερικό. Σημαίνουν πολύ περισσότερα πριμ, όταν κατακτάς όλα αυτά πρωταθλήματα, τα ευρωπαϊκά και κάνεις τέτοιες ευρωπαϊκές πορείες. Και επίσης σημαίνει και κάτι που δεν το περιμέναμε και έχει βγει όπως σε όλους τους Έλληνες, πολύ μεγαλύτερη εφορία. Ήδη να ξέρετε, ο Ολυμπιακός ίσως είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ στην εφορία κάθε χρόνο. Καταλαβαίνετε ότι το θέμα δεν είναι να χτίσουμε επιτυχίες και να χαιρόμαστε όλοι μας, αλλά να σιγουρέψουμε το σύλλογο για να μην έρθει κάποια στιγμή, στην οποία θα κινδυνέψει να γυρίσει σε παλαιότερες καταστάσεις. Πάλι θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο μας κάνει χαρούμενους και το έχουμε πετύχει με δουλειά, που είναι η αύξηση των Καρτών Μελών και Φιλάθλων. Ο κόσμος δείχνει ότι είναι κοντά, είμαστε χαρούμενοι για αυτό, τους ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσουν έτσι γιατί μας δίνουν δύναμη. Έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι είναι η βάση μας για να μπορούμε να κάνουμε το κάτι καλύτερο.

Υπάρχει μια υγιής ΠΑΕ και ΚΑΕ που κάνουν πρωταθλητισμό σε πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό είναι μια βοήθεια για εμάς και με τα ποσοστά και στην επίτευξη των στόχων των Καρτών Μελών και Φιλάθλων. Και πάλι όμως το έλλειμμα είναι πολύ μεγάλο και το συμπληρώνει κάθε χρόνο ένας άνθρωπος, ο συγκεκριμένος, ξέρετε ποιος είναι. Είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ  Ολυμπιακός, ο κ. Μαρινάκης ο οποίος κάθε χρόνο βάζει πάνω από 2 εκατομμύρια, για να χαιρόμαστε όλοι εμείς αυτό εδώ και οι οπαδοί και η διοίκηση. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται κάθε χρόνο, μακάρι ο άνθρωπος να το κάνει κάθε χρόνο. Όμως εμείς προσπαθούμε να σιγουρέψουμε τον Ερασιτέχνη για να μην φτάσουμε ξαναλέω σε σημεία που ήμασταν πριν 9 χρόνια. Όπως βλέπετε και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία περνάνε δύσκολες στιγμές.

Σε αυτή μας την προσπάθεια λοιπόν, επιδιώκουμε να φέρουμε κοντά μας εδώ και χρόνια κάποιους επιφανείς φιλάθλους του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να πετύχουμε τις βάσεις που σας είπα προηγουμένως και να μην κινδυνέψει το σωματείο, που έχει  μεγαλώσει «επικίνδυνα». Γιατί όλες αυτές οι επιτυχίες μόνο έξοδα είναι, δυστυχώς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν έσοδα, δεν έχουν εισιτήρια, δεν έχουν λεφτά από την Ευρώπη, δεν έχουν χορηγίες. Και δεν έχουν καμία κρατική βοήθεια.

Αυτά τα χρόνια ήρθε ο κ. Λεριώτης στο γυναικείο μπάσκετ, ήρθε ο κ. Ξυνής με το δικό του τιμ στο ανδρικό χάντμπολ. Ταυτόχρονα με την ύπαρξή τους μας έφεραν και επιτυχίες. Ήδη έχουν κατακτήσει 8 τίτλους, 4 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδας.

Από σήμερα θα είναι και στο βόλεϊ Ανδρών σαν πρόεδρος και υποστηρικτής της ομάδας ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, επιφανής φίλαθλος, Πειραιώτης. Εγώ προσωπικά τον ξέρω χρόνια και δεν είχα καμία αμφιβολία το τι είναι για τον Ολυμπιακό. Είναι μαχητής για τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια και έχουμε τη σιγουριά ότι το ίδιο θα κάνει όσο θελήσει να είναι κοντά μας.

Θα είναι πρόεδρος, θα είναι και υποστηρικτής. Πρόεδρος θα είναι επισήμως σε μια από τις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν, του ευχόμαστε να είναι δυνατός, σιδεροκέφαλος και είμαι σίγουρος ότι η βοήθειά και η αρωγή του, η οικονομική και στα υπόλοιπα θα είναι αυτή που επιθυμούμε όλοι».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας. Κατά δεύτερον να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Κουντούρη για τα ευγενικά και καλά του λόγια. Τον πρόεδρο με την διαδρομή αυτή που έχει στον Ολυμπιακό, την προσφορά, το νοικοκύρεμα, την αγάπη αλλά και την αναγνώριση που έχει. Τα οποία δικαιωματικά τα έχεις. Και στην αδιαμφισβήτητη ιστορική διαδρομή του Ολυμπιακού, που επάξια έχει κατακτήσει, κυρίαρχα τα αθλητικά δρώμενα και δεδομένα της πατρίδας μας αλλά και πανευρωπαϊκά, ένα σημαντικότατο και τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι φίλαθλοι, οι αθλητές μας και οι διοικήσεις του Ολυμπιακού.

Κρίκος σε αυτή την αλυσίδα, την αλυσίδα της αγάπης, της προσφοράς, του ήθους, του πάθους, της δύναμης αλλά και της τρέλας που έχει η ιδέα του Θρύλου μας, είναι βέβαια και το τμήμα του βόλεϊ στο οποίο πλέον έχω την υψίστη τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Γνωρίζετε ότι είμαι Πειραιώτης, από γεννησιμιού μου, βιώνω την πόλη μου και την αγαπώ, όπως τη διαδρομή του Ολυμπιακού μέσα στον οποίο γεννήθηκα.

Αυτό που κορυφαία δίνει δύναμη στον Ολυμπιακό, πραγματικά, είναι οι τροφοδότες οικονομικής ζωής του. Δεν γίνεται σε μια τέτοια διαδρομή με τέτοιο ανταγωνισμό να μην υπάρχει η δύναμη, η οποία σε βοηθά και σε ενισχύει. Εδώ λοιπόν, θέλω να εξάρω αλλά και να ευχαριστήσω την ηγετική μορφή του Βαγγέλη Μαρινάκη, του ηγέτη και ευεργέτη κατά την δική μου άποψη, του Ολυμπιακού, αλλά και της αγαπημένης πόλης μας του Πειραιά.

Να τονίσω επίσης την άριστη σχέση που έχουμε και με την ΚΑΕ, και τον κ. Παναγιώτη και τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, που μάλιστα είχαν την ευγένεια να δώσουν την άδεια τους να παραχωρηθεί το ΣΕΦ για να γίνει ο τελικός με τη Ραβένα.

Σε γενικές γραμμές αυτό που ξέρετε είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι αγάπη. Είναι τρέλα είναι πάθος, είναι δύναμη, είναι πίστη, είναι ένταση. Και όλα αυτά μέσα στη δική μου ψυχή, αλλά και των παιδιών μου και της Σοφίας και του Σταύρου, είναι δεδομένα και αυτό λοιπόν δίνει τιμή και δύναμη και σε εμένα.

Στόχοι μας γρήγορα, γρήγορα. Πρώτα από όλα δεν χρειάζεται να σας πω ότι είναι ένας οργανωμένος σύλλογος που θέλει πειθαρχία. Αυτή η πειθαρχία, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχιστεί. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλουμε παντού να είναι κυρίαρχος. Κυρίαρχο τον έχει κάνει ο Μιχάλης Κουντούρης, είναι η ΠΑΕ, κυρίαρχη είναι η ΚΑΕ. Άρα λοιπόν και εδώ στο βόλεϊ, όπως είμαστε κυρίαρχοι και αήττητοι, έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε και θα είμαστε. Δηλαδή, πνεύμα νικητή, αυτό άλλωστε σημαίνει Θρύλος, αυτό άλλωστε σημαίνει Ολυμπιακός. Πνεύμα νικητή και αθλητική κυριαρχία. Κυριαρχία ήθους, δύναμης και αγωνιστικότητος σε κάθε γήπεδο, μέσα και έξω. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Στις 29, την Πέμπτη έχουμε με τους Λευκορώσους, αγώνα εδώ, θα είμαστε για μια ακόμα νίκη, στην διαδρομή την ιστορική.

Γνωρίζετε ότι ο κύριος κορμός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ, είναι παίκτες της ομάδας μας. Και από κει και πέρα αυτό που θέλω εγώ είναι να συνεχιστεί η πορεία που είχε και έχει ο Ολυμπιακός, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο βόλεϊ που κυριαρχούμε. Σε ότι με αφορά, το βόλεϊ, μέσα από αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι μόνο νίκες και μόνο επιτυχίες θα έχουμε και σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε ο κ. Κουντούρης προηγουμένως, ο φίλος ο Μιχάλης. Καλώ και άλλους, όχι μόνο επιφανείς Πειραιώτες, καλώ και άλλους επιφανείς φίλους του Θρύλου, καλώ και άλλους φίλους του Ολυμπιακού, σε αυτή την προσπάθεια, που νομίζω ότι είναι ελκυστική και από πλευράς δυνατοτήτων και από πλευράς προσωπικοτήτων αλλά και από πλευράς νικών, δύναμης και προοπτικής. Αυτός κυρίες και κύριοι είναι ο Ολυμπιακός. Αυτόν τον Ολυμπιακό εγώ γνωρίζω, αυτόν τον Ολυμπιακό αγαπώ και με αυτό τον Ολυμπιακό θα πορευτούμε στις επόμενες νίκες μας».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Πως θα συνδράμετε στην κάλυψη του προϋπολογισμού και δεύτερον επειδή έχετε επιρροή στον Ολυμπιακό, τι μπορείτε να κάνετε ώστε να φτιαχτεί και γήπεδο για τον Ολυμπιακό;

Π. Μ.: «Πρώτον, σε ότι αφορά τα οικονομικά, θα μας επιτρέψετε να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και πως το λέμε. Η ομάδα θα βαδίζει χωρίς την παραμικρή οικονομική ατέλεια, προς το μέλλον και πολύ ισχυρά μάλιστα. Αυτό έχω να σας πω ως προς τα οικονομικά. Το δεύτερο κομμάτι, δεν είναι μόνο το γήπεδο, είναι και πολλές άλλες υποδομές. Κοιτάξτε, ο Ολυμπιακός, τον παρακολουθείτε άλλωστε και αυστηρά τον παρακολουθείτε και με άριστη κριτική διάθεση, η οποία μας είναι απαραίτητη, τη χρειαζόμαστε. Αν παρατηρήσετε τον Ολυμπιακό, σε όλες του τις δομές, τις κάθετες και τις παράλληλες , έχει βάθος, έχει ακαδημίες, έχει νίκες, έχει γήπεδα, φτιάχνει γήπεδα και όλες μας τις υποδομές θα τις κοιτάξουμε. Οι εξαγγελίες δεν είναι καλές στο ξεκίνημα και οι υπερβολές. Βεβαίως και ότι χρειάζεται θα το φτιάξουμε, όταν έρθει η ώρα και όπως μπορούμε. Αυτή τη στιγμή τι κάνουμε; Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε ένα ελκυστικό, όχι προϊόν, σε μια ελκυστική ιδέα. Μην συνδέσετε τον Ολυμπιακό με προϊόν. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ιδέα, είναι ο Θρύλος για εμάς, άρα λοιπόν αυτή την ιδέα ακολουθώντας την και υποδομές θα φτιάξουμε και θα υπάρξουν και ακόμα καλύτερες, αλλά στις ήδη υπάρχουσες δομές θα προστεθούν και άλλες. Όχι εξαγγελίες όμως, δεν μου αρέσουν, δεν μου αρέσει η υπερβολή από τη φύση μου».

Μ.Κ.: «Θέλω να συμπληρώσω στο θέμα των γηπέδων, το ξέρετε εσείς που είστε χρόνια εδώ, ότι προσπαθούμε, οπωσδήποτε να κάνουμε κάποια γήπεδα στον Ολυμπιακό και μια κλειστή σάλα και ένα κλειστό κολυμβητήριο. Δεν είναι ο Πέτρος αυτή τη στιγμή ο κατάλληλος να απαντήσει για αυτό το θέμα. Εμείς είμαστε εδώ τόσα χρόνια, σίγουρα όλοι το θέλουμε. Τα προβλήματα υπάρχουν με τα γήπεδα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, παίζουν σε γήπεδα που είναι καταδυτήρια, το μπάσκετ δεν μπορεί να βρει γήπεδο να παίξει στην Ευρωλίγκα, το βόλεϊ Ανδρών δήλωσε στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μπόρεσε να παίξει γιατί χρειαζόταν γήπεδο 3.000 θέσεων. Τα προβλήματα λοιπόν, τα γηπεδικά υπάρχουν και προσπαθούμε, με πάρα πολλούς τρόπους να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο θέμα που έχουμε μπροστά μας, για να γίνει πιο ελκυστικό, όχι το προϊόν όπως είπε ο Πέτρος, αλλά η ιδέα να γίνει πιο ελκυστική, να έρθουν και άλλοι φίλαθλοι δικοί μας κοντά μας. Πραγματικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αυτή τη στιγμή είναι τα γήπεδα».

Π.Μ. : «Και να προσθέσω σε αυτό ότι η διαδρομή μιας ομάδας σε μια πόλη, τόσο σπουδαίας και τόσο μεγάλης, που γνωρίζεται την εμβέλεια του Ολυμπιακού, έχει να κάνει και με την αυτοδιοίκηση. Η άριστη συνεργασία μέχρι τώρα του Ολυμπιακού με την υπάρχουσα δημοτική αρχή του κ. Μώραλη και η διάρκεια της, κάνει σε εμάς να πιστεύουμε, εγγύτερα στη λύση των προβλημάτων. Είναι δική μου θέση και δική μου πίστη».

Μ.Κ.: «Εμένα δική μου πίστη είναι ότι κάνουν ότι μπορούν για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στα ρηχά, οι κυβερνώντες όλοι. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει ένα γήπεδο. Δεν του έχουν χαρίσει του Ολυμπιακού γήπεδο. Άλλοι έχουν χαρισμένα γήπεδα και δεν παίζουν καν στην Ευρώπη. Δεν συμμετέχουν καν και εμείς που έχουμε πάει οκτώ χρόνια στην Ευρώπη, μας βλέπουν στο εξωτερικό, λένε Ολυμπιακός, Ελλάδα, περηφάνια, μετάλλια, Εθνικός Ύμνος και γήπεδο δεν έχουμε  για προπόνηση, όχι για να παίξουμε, να πάρουμε διοργάνωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και φταίνε όλοι για αυτό. Και η δημοτική αρχή θα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει πλέον, ώστε να ικανοποιηθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού δικαίως, όχι να του χαριστεί κάτι. Δικαίως πρέπει να δικαιωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού και οι αθλητές του. Που έχουμε 75 αθλητές στην Εθνική ομάδα».  

Μπορεί να αποτελέσει και η δική σας παρουσία πλέον στο Τ.Α.Α. ένα μήνυμα προς άλλους επιφανείς Ολυμπιακούς, για να συστρατευτούν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες της διοίκησης Κουντούρη να διατηρηθούν όλα τα τμήματα σε αυτό το υψηλό επίπεδο;

Π.Μ.: «Σε αυτό που με ρωτάτε θα σας απαντήσω μόνο θετικά και θα σας πω πως είναι πολύ ελκυστικό το όνομα Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα, αυτό που θέλω να παρακαλέσω, να δείξω ως μήνυμα, είναι ότι πράγματι χρειάζονται κι άλλοι άνθρωποι. Αυτή την στιγμή εγώ είμαι Πρόεδρος του ΤΑΑ στο βόλεϊ. Από εκεί και πέρα, δεν μας χρειάζονται και άλλοι άνθρωποι; Δεν υπάρχουν άλλα τμήματα; Άρα, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός αυτομάτως είτε στην κρίση είτε σε οτιδήποτε υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί, πρέπει να μαζευόνται από πίσω, κατά την δική μου άποψη, στρατιές ανθρώπων που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αυτούς τους ανθρώπους με την μικρότερη και την μεγαλύτερη οικονομική εμβέλεια, τους καλώ σε αυτή την προσπάθεια. Μια ιδέα για να είναι φωτεινή και λαμπρή πέρα των αθλητών, των φιλάθλων και των διοικήσεων, πράγματι στις μέρες μας χρειάζεται και ενίσχυση. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες. Υπάρχει κόσμος που θέλει και να βγει μπροστά και να ενισχύσει. Με την ευκαιρία, λοιπόν, αυτή και μέσω της δικής σας παρουσίας, καλώ αυτόν τον κόσμο να συστρατευθεί σε αυτή την προσπάθεια που είναι μόνο για καλό, μόνο για το αθλητικό πνεύμα, για νίκες, για την εκπροσώπηση της πατρίδας μας προς τα έξω, σε ευρωπαϊκές μας νίκες και ένα παράδειγμα για νέους ανθρώπους. Άρα, λοιπόν, ναι χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους».

Πέρα από τη δηλωμένη εδώ και χρόνια, αγάπη και υποστήριξή σας προς τον σύλλογο, ποιοι ήταν η λόγοι που σας έστρεψαν στην εμπλοκή σας στο Τ.Α.Α.;

Π.Μ.: «Όταν, π.χ. στο βόλεϊ, έχεις αθλητή τον Κώστα Χριστοφιδέλη ο οποίος είναι υπόδειγμα αθλητή και συμπεριφοράς και παίζει πάνω από 20 χρόνια και βλέπεις τέτοια δύναμη, τέτοιο πάθος του αρχηγού της ομάδας. Και σας πάω σε όποιο άλλο τμήμα θέλετε. Αυτό είναι μία πρόκληση-πρόσκληση για έναν άνθρωπο που είναι Πειραιώτης. Εγώ όπως γνωρίζετε, έχω λειτουργήσει ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος και Βουλευτής Πειραιά και ως φανατικός και τρελός Ολυμπιακός. Άρα, ήταν ευκαιρία συζητώντας με τα παιδιά μου να εμπλακώ σε αυτή την διαδικασία. Υπάρχει πόλος ελκυστικός όπως ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Κουντούρης, αθλητές-πρότυπα, που με ώθησαν να έρθω. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα. Ήρθα για να υπάρξουν πολύ περισσότεροι αθλητές, πολύ περισσότερος κόσμος και να προσθέσω κάτι σε αυτή την αλυσίδα. Είναι αλυσίδα αγάπης, δύναμης, πάθους, τρέλας, αθλητικής συμπεριφοράς και σοβαρότητας μιας ομάδας που θέλει να είναι κυρίαρχη. Η συμπεριφόρα μου, η διαδρομή μου και η προσωπικότητα μου δείχνει αυτό το πράγμα και είναι αδιαμφισβήτητη η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό από όταν ήμουν παιδί. Τα παιδιά μου ήταν με κράνη όταν γκρεμιζόταν το παλιό Καραισκάκη και χαιρόμασταν που θα χτιστεί ένα νέο γήπεδο. Άρα, με νέες υποδομές, με πολύ περισσότερο κόσμο και με αθλητές που είναι ελκυστικοί και παράδειγμα να προχωρήσουμε, αυτά είναι που με έκαναν να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Θα ασχοληθώ ισχυρά, με αγάπη, αθλητικό και ανταγωνιστικό πνεύμα αλλά πάνω από όλα κυρίαρχος και νικητής. Πνεύμα νικητού, όπως πάντα έχει ο Ολυμπιακός».

Ο Ολυμπιακός πέρσι επανήλθε στο θρόνο του, κατακτώντας το πρωτάθλημα και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Challenge Cup, τι περιλαμβάνει το πλάνο για τα επόμενα χρόνια;

Μ.Κ.: «Το πλάνο είναι να υπάρχει μία σιγουριά, να συνεχίζονται οι επιτυχίες και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με αυτό τον τρόπο, το πλάνο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, να είναι ρεαλιστικό και σε στέρεες βάσεις. Αυτές οι κινήσεις δίνουν τις στέρεες βάσεις για κάθε τμήμα για να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταθλητές και να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Θα θέλαμε και ένα γήπεδο για να δέσουν όλα αυτά, νομίζω, όμως, ότι βαδίζουμε καλά. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό: πρωτάθλημα, κύπελλο και όσο ψηλότερα μπορούμε στην Ευρώπη.

Π.Μ.: «Επειδή ρωτάνε αν στο ανταγωνιστικό πνεύμα, υπάρχει και το πάθος. Δεν γίνεται ανταγωνιστικό πνεύμα χωρίς πάθος. Θέλουμε και δυνατούς για να δείξουμε ότι είμαστε δυνατότεροι. Γιατί είμαστε δυνατότεροι. Ο ρυθμός μας είναι ‘’Μεγάλη μου Αγάπη, Ολυμπιακάρα μου’’. Από εκεί και πέρα, πάντα τονίζουμε στις άλλες ομάδες ότι εδώ είναι Πειραιάς και αυτή η ομάδα και αυτή η πόλη πάντα κερδίζει μέσα από τίμιο, αθλητικό πνεύμα, πνεύμα νικητή και κυρίαρχου σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά την σχέση μας με τους άλλους, τους αγαπάμε όσο μας αγαπάνε. Αλλά ξαναθυμίζω ότι εδώ είναι Πειραιάς. Αυτή είναι η θέση μου, η πορεία μου και η σκέψη μου, αυτός είμαι εγώ».

Αφού καλωσορίσω τον κ. Μαντούβαλο, ο οποίος δεν είναι αυτόφωτος στο βόλεϊ, η οικογένεια Μαντούβαλου είναι στο βόλεϊ από παλιά, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο του Ολυμπιακού με αφορμή την παρουσία σας στο Τ.Α.Α.;

Π.Μ. «Είμαστε πράγματι σαν οικογένεια από παλιά στον Ολυμπιακό, από τον αείμνηστο Χάρη και τον γιο Νίκο που είναι μάνατζερ της ομάδας. Θέλω να ζητήσω και να προσκαλέσω στην προσπάθεια αυτή να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η πορεία του Ολυμπιακού σε αυτό το κομμάτι στο μέλλον, η οικονομική ισχυρή πορεία σε ο,τι χρειάζεται. Είμαστε εδώ παρόντες αλλά χρειαζόμαστε και άλλους ανθρώπους, Η ισχύς εν τη ενώσει. Αυτό φέρνει νίκες και ανοδική πορεία. Αυτή είναι η θέση μου και η παράκλησή μου».

Αλλάζει κάτι στον τρόπο διοίκησης του συλλόγου με την παρουσία του κ. Μαντούβαλου;

Μ.Κ.: «Η διοίκηση μόνο θα ενισχυθεί με την παρουσία του κ. Μαντούβαλου. Ο τρόπος λειτουργίας είναι ίδιος, απλά πιο ενισχυμένος. Όταν μπαίνει ένας άνθρωπος και ειδικά από αυτήν την θέση, μόνο βοήθεια μπορεί να δώσει και να μας ενισχύσει σε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Δεν σημαίνει ότι εμείς φεύγουμε και τα παρατήσαμε. Συνεχίζουμε με περισσότερη βοήθεια. Αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή. Δημιουργούμε κάτι για να έρθουν κάποιοι άλλοι να βοηθήσουν. Δημιουργούμε, μεγαλώνουμε και χρειάζονται και άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν. Πλέον νομίζω ότι έχουν δει όλοι πως κάνουμε κάτι σωστό που μας γεμίζει περηφάνεια. Από την αρχή ο Πέτρος μου είπε ότι είναι περήφανος και ότι έφτασε η ώρα να μπει στον Ολυμπιακό βλέποντας την δουλειά που γίνεται. Δεν έχω καμία επιφύλαξη για τον Πέτρο γιατί τον ξέρω αρκετά χρόνια».

Π.Μ.: «Όταν είναι ισχυρή η αλυσίδα σημαίνει ότι ο ένας ενισχύει τον άλλον και όλοι μαζί ενισχύουμε, χτίζουμε και προχωράμε προς τα πάνω το οικοδόμημα που λέγεται Ολυμπιακός. Γίνεται δουλειά ποιοτική, προοπτικής και νίκης, υποδομές για τους μικρότερους. Άρα ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Είμαστε μια αλυσίδα δυνατή και οχι λιμοκοντόρων. Αλυσίδα ανθρώπων δυνατών, ισχυρών, φίλων, που ο ένας πορεύεται με τον άλλον με τα προσόντα, τις δυνατότητες και την πορεία τους. Φίλαθλος, αθλητής, διοίκηση και ο καθένας έχει διαφορετική φυσιογνωμία με κυρίαρχο συνδετικό δεσμό την αγάπη μας για τον Ολυμπιακό που είναι πολύ μεγάλη, πολύ δυνατή και πολύ αληθινή».
 

Πηγή: Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.