Print this page
26-09-2020

Δημήτρης Πιτούλιας: «Αν σας τα έλεγα πέρυσι αυτά θα με περνούσατε για… τρελό»

Rate this item
(0 votes)
Υπάρχουν κάποιες έννοιες στη ζωή, όπως η αγάπη, τα όνειρα γα τα οποία δεν υπάρχουν, μέτρα, σταθμά ή άλλα μέτρα σύγκρισης.

 

Κι όμως η αγάπη του προέδρου του Φιλίππου Βέροιας Volleyball, Δημήτρη Πιτούλια, για το βόλεϊ, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη για το δημιούργημα της ομάδας της Βέροιας, μπορεί εύκολα να «μεταφραστεί» σε πολλά μετρήσιμα νούμερα.

Όπως οι εκατοντάδες ώρες που ο 32χρονος παράγοντας έχει αφιερώσει από την οικογένειά και τη δουλειά του για το βόλεϊ, τα αρκετά ευρώ που έχει δαπανήσει πέρυσι και φέτος στο στήσιμο της ομάδας, αλλά κυρίως τα χιλιόμετρα που «έγραψε το κοντέρ» σε Σόφια, Βάρνα, Κρακοβία, Κατοβίτσε, Βαρσοβία, Πλοτς, Ζεστόκοβα, Τορίνο, Περούτζια, Μονπελιέ, Βερολίνο Μπολόνια, για να είναι παρών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις του φιλέ. Στις τρεις τελευταίες πόλεις μάλιστα είχε μαζί του και τη «διάσημη» σημαία-λάβαρο του βολεϊκού Φιλίππου Βέροιας, που κυμάτισε στις εξέδρες των γηπέδων και φωτογραφήθηκε στα χέρια αθλητών παγκόσμιας κλάσης.


Ωστόσο το τελευταίο ταξίδι 6 ημερών σε Σύρο και Αθήνα, με τα περίπου 1.100 χλμ και τα 140 ναυτικά μίλια, που έκανε ως επικεφαλής της αποστολής των «ερυθρόλευκων της Βέροιας» για τα πρόσφατα ιστορικά φιλικά του Φίλιππου Βέροιας σε Ερμούπολη, Νέα Σμύρνη, Μαρούσι και Κηφισιά, με Φοίνικα, Μίλωνα, Παναθηναϊκό και ΑΟΠ Κηφισιάς, είχαν ιδιαίτερη σημασία αλλά και μεγάλη συναισθηματική αξία για τον Δημήτρη Πιτούλια. Είδε το όραμα και τα σχέδια της διοίκησης του τμήματος βόλεϊ του συλλόγου να βρίσκονται σε σωστό δρόμο και την ομάδα που έχτισε μόλις πριν ένα χρόνο να έχει θεαματική εξέλιξη, ενόψει της ιστορικής της συμμετοχής στην κορυφαία ελληνική επαγγελματική λίγκα του αθλήματος.


-Τι συμπεράσματα βγάλατε από τα φιλικά προετοιμασίας σε Σύρο και Αθήνα;

Σε αυτές τις 6 ημέρες βγάλαμε πολλά και πολύτιμα συμπεράσματα. Σίγουρα η ομάδα δοκιμάστηκε κόντρα σε πολύ δυνατές και ιστορικές ομάδες της Volleyleague, απέναντι στις οποίες μετρήσαμε τις δυνάμεις μας. Είδαμε κάποια πολύ θετικά στοιχεία, κάποια άλλα που μπορούμε σίγουρα να τα βελτιώσουμε και συνεχίζουμε τη δουλειά προσηλωμένοι στο στόχο μας.


-Πόση διαφορά έχει η φετινή ομάδα από πέρυσι;

Η διαφορά είναι τεράστια! Σε οποίον και να έλεγες ότι μέσα σε 3 μήνες θα παρουσίαζε αυτό το πρόσωπο στα φιλικά σε Σύρο και Αθήνα, θα σε πέρναγε για τρελό. Ο Φίλιππος όμως είναι εδώ, έδειξε πως ήρθε για να μείνει και έχουμε βλέψεις για να κάνουμε κάτι πολύ καλό, αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν του πρωταθλήματος.




-Παρακολουθήσατε όλα τα παιχνίδια φορώντας μάσκα στην κερκίδα και ξεχωρίζαμε δύσκολα τις αντιδράσεις σας. Πως βιώσατε στην εξέδρα τα ματς σε Σύρο και Αθήνα;

Παρόλα τα μέτρα προστασίας που τηρούσα, έζησα πολύ έντονα όλα τα ματς … Χαιρόμουν όταν πήγαινε καλή ομάδα, απογοητευόμουν όταν χάναμε δικούς μας πόντους και γενικά δεν το κρύβω, πως είμαι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να χάνει ακόμη και στο… τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών! Άλλωστε έχω μάθει στην ζωή μου ό,τι κάνω, να το κάνω καλά!


-Κατά την άποψή σας τα χρειάζεται ακόμη η ομάδα για να σταθεί με αξιώσεις στην φετινή Volleyleague;

Η ομάδα θέλει σίγουρα χρόνο, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο μας, ότι με την κατάλληλη δουλειά και προπονήσεις και καθοδήγηση, η ομάδα θα είναι σύντομα σε αυτό το σημείο που όλοι μας φιλοδοξούμε να βλέπουμε το Φίλιππο Βέροιας.


-Είναι εύκολο σε τόσο χαλεπούς καιρούς και χωρίς ουσιαστικά έσοδα για το σύλλογο, λόγω της απαγόρευσης φιλάθλων στο γήπεδο, να βάζει κανείς το χέρι το τσέπη για την κάλυψη των αναγκών της ομάδας;

Δεν είμαι μόνος μου που χρηματοδοτώ την ομάδα, είμαστε ένα επιτελείο που επενδύουμε στο όραμά μας για το Φίλιππο Βέροιας, αλλά σίγουρα για να μιλάμε για πιο μεγάλα πράγματα, θέλουμε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών επιχειρηματιών και φορέων. Γιατί πραγματικά, αυτό που γίνεται σήμερα στο Φίλιππο Βέροιας είναι κάτι πρωτόγνωρο και για την κοινωνία της Βέροιας, αλλά και για ολόκληρη την Ημαθία! Πρώτη φορά στην ιστορία μας είμαστε στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ και δεν μας αρκεί μία τυπική πορεία, να' μαστε ένα πολύχρωμο πυροτέχνημα, που θα σκάσει στον αέρα, αλλά θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και να έχουμε διάρκεια. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, αλλά τώρα με την πανδημία του κορονοϊού δεν μπορούμε να τον έχουμε, κάτι που αποτελεί έναν ακόμη ανασταλτικό παράγοντα για τα έσοδα του συλλόγου. Για αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων, αφού από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς…


-Με εξαίρεση την Κηφισιά, που αντιμετωπίσατε πέρυσι στο Κύπελλο, οι συναντήσεις του Φίλιππου Βέροιας με τις άλλες ομάδες είχαν ιστορικό χαρακτήρα! Θυμάστε κάποιο σχόλιο από παράγοντα, αθλητή, φιλάθλου αντίπαλης ομάδας που σας έκανε εντύπωση;.

Πραγματικά τα σχόλια που άκουσα σε αυτά τα 5 φιλικά ήταν πολύ κολακευτικά, αλλά ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα λόγια ενός διεθνή αθλητή του Παναθηναϊκού, μετά το τέλος του αγώνα στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο Μαρούσι. Ήμουν μαζί με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Δημήτρη Μπιτέρνα, ήρθε, μας έσφιξε το χέρι και μας είπε: « Συγχαρητήρια για αυτό που έχετε καταφέρει… Πραγματικά έχετε δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα και αυτό που κάνετε για το ελληνικό βόλεϊ, είναι πάρα πολύ σημαντικό». Όταν ακούς έναν σπουδαίου αθλητή του πρωταθλητή Ελλάδας, να μιλά με τα καλύτερα λόγια και να αναγνωρίζει το έργο σου, φαίνεται πως είσαι σε σωστό δρόμο και παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις την προσπάθεια να φτάσεις τον Φίλιππο Βέροιας, όσο πιο ψηλά γίνεται….


Από το Γραφείο Τύπου του ΤΑΑ Φιλίππου Βέροιας