Print this page
01-02-2021

Ο Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργύρη Μαυροβουνιώτη

Rate this item
(0 votes)
Το ΔΣ του ΤΑΑ ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας με χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 29χρονο διεθνή άσο, Αργύρη Μαυροβουνιώτη. Ο ύψους 1.93μ διεθνής ακραίος έχει γεννηθεί στις 22.09.1991 στο Αιγίνιο Πιερίας και τα τρία τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Ηρακλή, όπου είχε χριστεί και αρχηγός του «Γηραιού».

Πρόκειται για ένα γνώριμο πρόσωπο στην ομάδα μας, αφού μέχρι πέρυσι ήταν συμπαίκτης των άσων της ομάδας μας, Προύσαλη, Γ. Τζιουμάκα, Μπουράκη, Στουντζίνσκι, Βαρβεσιώτη, ενώ παλιότερα αγωνίστηκε και στο πλευρό των Στ. Τζιουμάκα, Γάτση.


Το νέο απόκτημα της ομάδας μας ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 7 ετών στην ομάδα μίνι της Νίκης Αιγινίου και μετά από τρία χρόνια , μετακόμισε οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε το άθλημα στο παιδικό τμήμα του Αίαντα Ευόσμου. Έπειτα από 7 χρόνια τη σεζόν 2008-09 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Ηρακλή, όπου αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Ένα χρόνο μετά μεταπήδησε στον Επίκουρο Πολίχνης, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ. Ακολούθησαν οι Απόλλων Καλαμαριάς, Άρης, Ηρακλής, ΠΑΟΚ και η επιστροφή του πίσω στο Αιγίνιο για χάρη της τοπικής Νίκης. Το 2018 ξεκίνησε τη σεζόν στη Ροδίων Άθλησις, αλλά στην αρχή του επόμενου χρόνου αποχώρησε και επέστρεψε για τρίτη φορά στον Ηρακλή, όπου ήταν φιναλίστ Κυπέλλου.


Από το 2008 χρίστηκε διεθνής με την Εθνική εφήβων, ενώ το 2012 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών.


Ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης, που στη φωτό εικονίζεται με τον team manager της ομάδας, Δημήτρη Αναστασίου, εκτός από επιτυχημένος βολεϊμπολίστας είναι και πτυχιούχος της Ιατρικής, με ειδικότητά του στην ορθοπεδική χειρουργική, ενώ σήμερα εργάζεται ως ειδικευόμενος στην 3η Πανεπιστημιακή ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».


Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την σημερινή πρώτη του προπόνηση στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο νέος άσος του Φίλιππου Βέροιας, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας και τον τεχνικό Σωκράτη Τζιουμάκα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου στην ομάδα της Βέροιας και παρά την απουσία αυτών των τριών τελευταίων μηνών από την αγωνιστική δράση, παρακολουθώ την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει και βλέπω ότι έχει δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Πιστεύω ότι ως ομάδα θα συνεχίσουμε έτσι και θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό, που θα αποτελέσει μία ευχάριστη έκπληξη για τους φιλάθλους της Βέροιας. Γνωρίζομαι με τα περισσότερα παιδιά, που έχουμε παίξει μαζί ως συμπαίκτες και πιστεύω ότι η προσαρμογή μου θα είναι εύκολη. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάω ξανά να τους αγώνες, αφού αυτό το τρίμηνο μου έχει λείψει ιδιαίτερα το βόλεϊ, το οποίο είναι στο DNA μου και χωρίς αυτό δεν νιώθω το ίδιο ισορροπημένος. Θεωρώ ότι ο Φίλιππος Βέροιας είναι μια καινούρια πρόκληση στην καριέρα μου και εύχομαι στη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, τους συναθλητές μου, αλλά και σε όλη την οικογένεια του ελληνικού βόλεϊ υγεία και ευελπιστώ ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει όσο το δυνατόν καλύτερα».


Καλωσορίζουμε τον Αργύρη στην Βέροια και στην οικογένεια του Φιλίππου, του ευχόμαστε να είναι υγιής και να καταφέρει να εκπληρώσει, μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας μας, τις προσωπικές του φιλοδοξίες. ".

Ομάδες:

2020-2021 Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας

2020-2021 Ηρακλής

2019-20 Ηρακλής

2018-19 Ηρακλής

2016-18 Νίκη Αιγινίου

2015-16 Ηρακλής Πετοσφαίριση

2014-15 Άρης

2013-14 Νίκη Αιγινίου

2012-13 ΠΑΟΚ

2012 Άρης

2010-11 Απόλλων Καλαμαριάς

2009-10 Επίκουρος Πολίχνης

2008-09 Ηρακλής

2003-08 Αίας Ευόσμου

1998-99 ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου