Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
29-04-2021

Νώντας Γεροθόδωρος: Ο απόλυτος άρχοντας του τελικού Τσάμπιονς Λιγκ στη Βερόνα [vid]

Rate this item
(0 votes)
Ο κορυφαίος εν ενεργεία Έλληνας διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος ετοιμάζεται να σφυρίξει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών που θα γίνει στη Βερόνα. Στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας θα αναμετρηθούν η πολωνική Κέντζερτζιν Κολζ και της ιταλικής Τρεντίνο και ο Γεροθόδωρος θα περάσει στην ιστορία ως ο απόλυτος άρχοντας στον αγώνα της χρονιάς.

 

Ο Γεροθόδωρος θα σφυρίξει τον τρίτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην καριέρα του.
 

Ο 55χρονος ρέφερι που σφύριξε και τον τελικό του Σούπερ Καπ Νίκος Σαμαράς μίλησε για τη μεγάλη βραδιά της καριέρας του και συγκινεί με την τοποθέτηση του πως θα προτιμούσε να μη σφύριζε τον τελικό αλλά να ήταν στη θέση του μία ελληνική ομάδα.


«Είχα λίγες μέρες να ξεκουραστώ πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί φέτος ήταν πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Το μυαλό επικεντρώνεται τώρα στον τελικό του Μεγάλου Σαββάτου.

Το 2017 σφύριξα τον τελικό των γυναικών, το 2018 των ανδρών και φέτος είναι ο τρίτος. Για να είμαι ειλικρινής το περίμενα. Είχα κάνει αρκετά καλή σεζόν στο εξωτερικό, οι κριτικές ήταν πολύ καλές και κάπου μέσα μου το περίμενα ως επιβράβευση γιατί τυγχάνω μεγάλου σεβασμού της ευρωπαϊκής επιτροπής διαιτησίας».


Η συγκινητική ευχή του Γεροθόδωρου


«Αν υπήρχε ελληνική ομάδα, όπως την καλή ελληνική εποχή που έπαιζαν στα φάιναλ-4, είναι δεδομένο ότι δεν θα συμμετείχε Έλληνας διαιτητής. Η ευχή που κάνω, γιατί δεν είναι κακό ως διαιτητές να χάσουμε μερικές διοργανώσεις, γιατί τότε μία ελληνική ομάδα θα έπαιζε. Μακάρι λοιπόν στο μέλλον να δυναμώσουν οι ελληνικές ομάδες, το έχουμε ανάγκη και να τις δούμε ξανά στα φάιναλ-4, ακόμα και αν μειωθούν οι παρουσίες των Ελλήνων διαιτητών. Με αφορμή ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει συμμετοχή ελληνικής ομάδα, είναι θετικό που οι διαιτητές εκπροσωπούν την χώρα μας».


Για τους ορισμούς του στο Νέισον Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Ανεπίσημα έχω οριστεί και για το Volley Nations League, όπως επίσης και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει βγει η λίστα, απλά επειδή δεν έχει οριστεί ακόμα η επιτροπή δεν έχει ανακοινωθεί. Το βλέπω βήμα βήμα».


Για το πλεονέκτημα που έχει να σφυρίζει μέχρι τα 60 του χρόνια: «Η ανανέωση δεν έχει γίνει μέχρι τα 60 μου, αλλά γίνεται κάθε χρόνο. Οι συζητήσεις που υπάρχουν αναφέρουν για την επόμενη σεζόν. Είναι κάτι που και εγώ ο ίδιος μπορώ να σκεφτώ. Δεν με απασχολεί το μακροπρόθεσμο αλλά να νιώθω εγώ καλά, οι δυνάμεις να είναι τέτοιες που θα έχω θετική παρουσία, γιατί δεν θέλω να χαλάσω την εικόνα προς το πρόσωπό μου. Νιώθω καλά και πάντα με την έγκριση της F.I.V.B., θα συνεχίσω την καριέρα μου».


«Αφιερωμένο στην οικογένεια μου»


«Αφιερώνω την διάκριση που μου έκαναν στη Βέροια στην οικογένειά μου που ήταν μαζί μου. Από τις λίγες φορές που με έχουν ακολουθήσει, γιατί είναι πολύ δύσκολο για έναν διαιτητή να μοιράζει το μυαλό του στην οικογένεια, την ώρα των αγώνων. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να τα κάνω όλα όσο πιο σωστά γίνεται, αποφεύγω να φέρνω την οικογένειά μου μαζί. Από την άλλη όμως είναι και η μεγάλη μου λατρεία και η πρώτη μου προτεραιότητα».

 

gerothodoros.jpg20210418_223602.jpg20210418_223535.jpg3126435(1).jpg3150328.jpg3149930.jpg

Media

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject