Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
05-02-2022

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ ανέτρεψε το 1ο σετ και πήρε νίκη 3-0 επί του Ο.Φ.Η.

Rate this item
(0 votes)
O Φοίνικας πανηγυρίζει την 8η νίκη του στο πρωτάθλημα της Volley League και μάλιστα εκτός έδρας επί του ΟΦΗ με 3-0 σετ. Η ομάδα της Σύρου ανέβηκε στους 21 βαθμούς και έχει και έναν αγώνα λιγότερο (με τον Παναθηναϊκό).

 

Με υπεροχή στην επίθεση, πίεση στο σερβίς και σαφώς καλύτερη υποδοχή από τους γηπεδούχους ο Φοίνικας πήρε τη νίκη από τον μαχητικό ΟΦΗ.

 

Καθοριστικό ήταν το 1ο σετ στο οποίο ο Ο.Φ.Η. προηγήθηκε 6-1 και 19-14 αλλά ο Φοίνικας κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

 

Με το μπλοκ του Βαϊόπουλου και το σερβίς του Βιέζορεκ ο Ο.Φ.Η. μπήκε δυνατά στον αγώνα με προβάδισμα 6-1. Ο Φοίνικας με τον Μιχάλοβιτς στην επίθεση, καλή άμυνα και αποτελεσματικές κόντρα επιθέσεις μείωσε και ισοφάρισε 13-13. Ο Ο.Φ.Η. με σερί 5-0 χάρις το σερβίς του Βάργκας προηγήθηκε 19-14 και 22-18. Εκεί άρχισε η αντεπίθεση του Φοίνικα με αιχμή τον Τζούριτς. Με επίθεση και δύο μπλοκ του Τζούριτς, επίθεση του Μιχάλοβιτς και δύο λάθος επιθέσεις από Βάργκας, Βιέζορεκ ο Φοίνικας έκανε συνολικό σερί 6-0 και προσπέρασε 24-22. Ο Βιέζορεκ μείωσε 24-23 και ο Μιχάλοβιτς τελείωσε το σετ 25-23 ολοκληρώνοντας την ανατροπή.


Ο Ο.Φ.Η. προηγήθηκε και στην αρχή του 2ο σετ με 6-2 και 7-4 αλλά ο Φοίνικας με υπεροχή στο σερβίς του Τζούριτς χάλασε την υποδοχή του ΟΦΗ και οι συριανοί με νέο σερί 6-0 προσπέρασαν 10-7. Από εκεί και πέρα ο Φοίνικας είχε συνέχεια τον έλεγχο. Απελευθερώθηκε ακόμα περισσότερο στο σερβίς και με Στερν, Μιχάλοβιτς, Φράγκο να κάνουν τη διαφορά ξέφυγαν 21-14 και έκλεισαν το σετ 25-18 για το 2-0 σετ.


Στο 3ο σετ ο Φοίνικας πήρε από την αρχή προβάδισμα 8-4 χάρις την κυριαρχία του Τζούριτς και διατήρησε το +4 μέχρι τυο 16-12. Ο Ντεουίς με τρεις επιθέσεις ισοφάρισε 17-17 αλλά ο Φοίνικας με επίθεση του Μιχάλοβιτς, μπλοκ του Τζούριτς, άσσο του Μιχάλοβιτς και επίθεση του Ιερεζουέλο έκανε σερί 4-0 για το 21-17. Εκεί κρίθηκε και ο αγώνας ο οποίος έκλεισε με πρώτο χρόνο του Κόστα.

 

Διαιτητές: Αγγελίδης, Καραπουλάκης, Παρατηρητής: Βλαχάκης, Επόπτες: Κόκκας, Κανδηλιεράκης, Γραμματεία: Κουνδουράκη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-3, 16-14, 21-17, 23-25
2ο σετ: 7-8, 12-16, 14-21, 18-25
3ο σετ: 4-8, 12-16, 16-21, 21-25

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν από 4 άσσοι, 8 μπλοκ, 28 επιθέσεις, 22 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 6 άσσοι, 9 μπλοκ, 44 επιθέσεις, 16 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 0-3 (23-25, 18-25, 21-25) σε 78΄.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Ντεουίς 9π. (8/24επ., 1 μπλοκ), Αρπάγιου, Βιέτζορεκ 10 (7/19επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 30%υπ., 15%αρ.), Βαϊόπουλος 7 (2/7επ., 5 μπλοκ), Τσέλιος 2 (2/4επ.), Βάργκας 11 (9/24επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 47%υπ., 37%αρ.) / Δαρίδης (λ.-60%υπ., 55%αρ.), Στεφανίδης, Γιαννόπουλος, Κάλας.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Μιχάλοβιτς 15 (12/24επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Ιερεζουέλο 5 (4/7επ., 1 άσσος), Κόστα 7 (4/9επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 13 (8/9επ., 5 μπλοκ), Φράγκος 8 (8/18επ., 82%υπ., 73%αρ.), Στερν 11 (8/17επ., 3 άσσοι, 56%υπ., 44%αρ.) / Καρασαβίδης (λ. - 50%υπ., 35%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Παπαγγελόπουλος, Παπαδόπουλος Π.

 

Eνός λεπτού σιγή για τον Άλκη

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Είναι ένας κύριος ο προπονητής του Φοίνικα. Σήμερα γνωριστήκαμε. Του εύχομαι καλή επιτυχία και στην ομάδα της Σύρου, όπως και συγχαρητήρια για τη νίκη της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλκη, του φιλάθλου του Αρη. Πρέπει να σταματήσουν τα έκτροπα. Το πρώτο σετ ήταν κομβικό. Ημασταν πάνω, έγινε ένα μπλοκ άουτ, ο δεύτερος διαιτητής το έδειξε, αλλά ο πρώτος συμβουλεύτηκε τον επόπτη. Δεν μένουμε σε αυτό το λάθος. Οταν παίζεται ένα ροτεισον για όλο τον αγώνα λάθος, το νούμερο 5 στην περιστροφή 5, ο παίτης στο νούμερο 4 είναι πιο μπροστά απο τον 4, νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να σφυριχτεί. Η Σύρος ήταν πολύ καλή στο σέρβις. Στο 22-19 στο πρώτο σετ, ο διαγώνιος και στο δεύτερο σετ ο Στερν. Νομίζω εκεί κρίθηκε το ματς. Στο καλό σερβις της Σύρου και στην καή υποδοχή τη δική μας. Δεν ήταν ότι δεν παίξαμε καλά την ψηλή μπάλα, είναι οι άσοι που μας πήραν και τα λάθη που κάναμε. Η Σύρος είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά είχαμε δικαίωμα στο πρώτο σετ. Συνεχίζουμε την πορεία μας, παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο παιχνίδι με το Μίλωνα. Είμαστε πλέον στα πλέι-άουτ. Προετοιμαζόμαστε για τα τελευταία παιχνίδια. Σε τρανζίσιον ανταγωνιζόμαστε την ομάδα του Φοίνικα, η οποία στο φιλέ, είναι δυο κλάσεις πάνω και υπερέχει κατα κράτος. Φανήκαμε όμως και εμείς ανταγωνιστικοί μπροστά με τον Βαϊόπουλο".

 

O κεντρικός του Ο.Φ.Η. Βαγγέλης Βαϊόπουλος είπε: "Συγχαρητήρια στη Σύρο για τη νίκη. Είχα πεί ότι χρωστούσαμε στον εαυτό μας μια μεγάλη νίκη, γατί ότι με τη Σύρο. Αυτό το δείξαμε στο πρώτο και το τρίτο σετ. Δεν θέλω να σταθώ στα διαιτητικά λάθη. Δεν με αφορούν. Το παιχνίδι κρίθηκε στην δική μας απειρία σε κάποιες φάσεις. Η Σύρος έχει πιο έμπειρους παίκτες. Θα πάμε στα πλει άουτ να παίξουμε το βόλει που ξέρουμε. Πιτεύω ότι δεν θα υπάρξει θέμα παραμονής της ομάδας. Είμαστε πλήρεις πλέον. Θα κοιτάξουμε τα πλέι-άουτ και το Κύπελλο".

 

O προπονητής Φοίνικα Σύρου Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: "Δεν παίξαμε καλά, κάναμε πολλά λάθη στην υποδοχή, στο σέρβις. Θα μιλήσωμε τους παίκτες, γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι με Παναθηναικό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Θα είναι πολύ δύσκολο για μας. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών τελευταία. Δεν προπονηθήκαμε όπως θέλαμε. Ισως φταίει και αυτό. Πρέπεθι να παίξουμε καλύτερα απο εδώ και πέρα. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός στο πρώτο σετ. Δεν αξιζαμε να το πάρουμε. Ο ΟΦΗ έπαιξε καλύτερα απο μας. Ημασταν τυχεροί. Πήραμε το Σούπερ Καπ. Τώρα θα παίξουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε πίσω στην βαθμολογία, αλλά θα προσπαθήσουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ".

 

Ο ακραίος του Φοίνικα Ανδρέας Φράγκος είπε: "Σίγουρα δεν μπήκαμε με τη σωστή ενέργεια σε αυτο το παιχνίδι. Στα δυο πρώτα σετ δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ο ΟΦΗ μας πήρε μια διαφορά στα δυο πρώτα σετ, αλλά μετά βρήκαμε ρυθμό. Το σημαντιό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μας έχουν στοιχήσει κάποια παιχνίδια. Είμαστε πίσω απο τους πρώτους. Πρέπει να επανάλθουμε. Θα είναι δύσκολο. Ο ΟΦΗ μας έβαλε αντίδραση στα δυο πρώτα σετ. Σε αυτά τα παιχνίδια μεγαλύτερη πίεση έχει η ομάδα που είναι ψηλά. Πήραμε όμως τους τρείς βαθμούς και συνεχίζουμε".

 

Media

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject