Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
14-03-2015

O ΠΑΟΚ στον τελικό μετά από 32 χρόνια!

Rate this item
(2 votes)
O ΠΑΟΚ στον τελικό μετά από 32 χρόνια!
Download attachments:

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Φοίνικα Σύρου με 3-1 σετ στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ-4 του Κυπέλλου Ελλάδας που γίνεται στη Σύρο και μετά από 32 χρόνια προκρίθηκε σε τελικό της διοργάνωσης. Η προηγούμενη ήταν το 1983 όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με 3-1 από τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο. Τον αντίπαλο του στον τελικό που θα γίνει αύριο Κυριακή στις 19.00 (ΝΕΡΙΤ) θα τον μάθει μετά τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ του Ολυμπιακού με του Α.Ο.Κηφισιάς.

Ο μεγάλος άτυχος του Α΄ημιτελικού ήταν ο Νικολά Μιγιαήλοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος τραυματίστηκε στο πόδι στο 15-15 του 2ου σετ κι ενώ είχε προηγηθεί σερί 3-0 για την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ με πρώτο σκόρερ τον Γκόμεζ και με πίεση στο σερβίς πήρε τα δύο πρώτα σετ. Ο Φοίνικας παρότι δεν είχε τον Μιγιαήλοβιτς έκανε παλικαρίσια προσπάθεια στο 3ο σετ ενώ η αντίσταση του κράτησε μέχρι το 4ο σετ όταν και προηγήθηκε 9-8. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ με πληρότητα αλλά και ανωτερότητα σε επίθεση, σερβίς και μπλοκ πήρε δίκαια τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά από το 1ο σετ και με τα σερβίς του Χιμένες και του Γκόμεζ κατάφρε να ξεφύγει 15-10, ενώ η διαφορά άνοιξε και στο +7 όταν οι συριανοί έκαναν διαδοχικά λάθη στην υποδοχή και το σκορ έκλεισε στο 25-19 για το 1ο σετ.

Η βελτίωση του Φοίνικα ανέβασε το επίπεδο του αγώνα και έγινε μεγάλη μάχη στο 2ο σετ. Ο δικέφαλος ξεκίνησε καλά με προβάδισμα 3-0 και 8-5 αλλά και 10-6. Ο πολύ καλός Χρήστος Παπαδόπουλος κέρδισε πολλές μάχές στο φιλέ και κράτησε τον Φοίνικα κοντά στο σκορ και μαζί με τον Ντόκιτς κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 15-12 αλλά ο Φοίνικας με τον Ντόκιτς και τον Μιγιαήλοβιτς αλλά και ένα λάθος του Χιμένες ισοφάρισε 15-15 κι εκεί έγινε η φάση του αγώνα με τον Σέρβο ακραίο του Φοίνικα να πατάει πόδι συμπαικτη του και να παθαίνει τη ζημιά. Αποχώρησε υποβασταζόμενος, ο Λάππας πήρε τη θέση του και ο ΠΑΟΚ με τα σερβίς του Σαφράνοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει με 19-15. Παρόλα αυτά, ο Φοίνικας μαζεψε τη διαφορά με τις επιθέσεις του Ντόκιτς αλλά στο 24-23 ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος έχασε το σερβίς και έγινε το 25-23.

Κι ενώ όλοι περίμεναν πως ο ΠΑΟΚ θα είχε εύκολη επικράση, ο Φοίνικας έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και το ματς πήρε φωτιά από το 3ο σετ. Με φοβερό μπλοκ από Χρήστο Παπαδόπουλο, Σμαραγδή αλλά και των άλλων παικτών του Φοίνικα οι συριανοί πήραν διαφορά 4-5 πόντων από την αρχή που τη συντήρησαν σε όλο το σετ, ενώ προς το τέλος αύξησαν τη διαφορά με τον Ντόκιτς για το 25-16.  

Ο Γιάννης Καλμαζίδης προσπαθούσε να βρει ένα νέο σχήμα για να βρει λύσεις αλλά δεν τα κατάφερνε. Ο Φοίνικας με πρώτο χρόνο του Χρήστου Παπαδόπουλου πέρασε για τελευταία φορά μπροστά. Με τον Γκόμεζ και τον Σαφράνοβιτς να τελειώνουν καθοριστικές επιθέσεις, τον Ρανγκέλ να κάνει σερί στο σερβίς και τον Ντόκιτς να κάνει τρια διαδοχικά λάθη το σκορ εκτινάχθηκε στο 15-9 και από εκεί και πέρα ο ημιτελικός ήταν τυπική διαδικασία.

Τα σετ: 3-1 (25-19, 25-23, 16-25, 25-18)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 12 (10/14 επ., 2 άσοι, 27% υπ. – 09% άριστες), Παντακίδης 6 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 24 (17/47 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 9 (5/9 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 8 (7/26 επ., 1 άσο, 56% υπ.- 19% άριστες) / Γκαράς (λ. - 52% υπ. – 26% άριστες) / Ντίνας 1 (1/1 επ.), Σαμπάνης, Εφραιμίδης 1 (1/2 επ.), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Σαμραγδής 4 (2/8 επ., 2 μπλοκ), Μιγιάιλοβιτς 4 (3/15 επ., 1 άσο, 43% υπ. – 29% άριστες), Ντάμποβιτς 2 (2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χ. 11 (5/7 επ., 6 μπλοκ), Ντόκιτς 22 (20/40 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Λάππας 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ. - 25% υπ. – 25% άριστες) / Παπαδόπουλος Π. 7 (5/12 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 56% υπ. – 24% άριστες)

*Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το τραύμα του Μιγιαήλοβιτς είναι ρήξη χιαστού αλλά θα χρειαστεί να κάνει αναλυτικές εξετάσεις.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Το παιχνίδι κρίθηκε αρκετα εύκολα παρόλο που βλέπω τα νούμερα και δεν είμαι ικανοποιημένος από τους αριθμούς αλλά αυτό που μετράει είναι η πρόκριση και η νίκη. Σημασία έχει η νίκη και αν πιάσουμε καλύτερη απόδοση θα έχουμε καλύτερα νούμερα», σχολίασε ο τεχνικός του Δικεφάλου ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Μιγιαϊλοβιτς σημείωσε: «Είναι θλιβερό όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε οποινδήποτε αθλητή. Τα παιδιά έχουν μεγάλες επιβαρύνσεις καθώς παίζουν πολλά παιχνίδια. Σίγουρα επηρέασε την ομάδα του σου και ας ελπίσουμε σε γρήγορη επιστροφή».

Ο Σέρβος προπονητής του Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς είπε: «Πριν από το παιχνίδι πιστέψαμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν βρεθήκαμε σε καλή βραδιά. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά. Είχε καλύτερο σερβίς από εμάς. Μας στρέσαρε ο τραυματισμός του Μιχαϊλοβιτς γιατί είναι ένας βασικός παίκτης», είπε ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Ο ΠΑΟΚ ήταν φαβορί του αγώνα πριν από ματς και το απέδειξε μέσα στον αγώνα. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλά ο τραυματισμός μας επηρέασε γιατί ο Νικολά ήταν από τα κλειδιά της ομάδας μας. Παλέψαμε στη συνέχεια, κυνηγήσαμε τον ΠΑΟΚ στους πόντους αλλά δεν τα καταφέραμε. Γενικά δεν βρεθήκαμε σε καλή βραδιά. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο σερβίς, την υποδοχή και γενικά σαν ομάδα. Εμείς δεν βρεθήκαε σε καλή βραδιά».

*Από ντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν Γκαράς, Ρανγκέλ από τον ΠΑΟΚ και Κυπριανός και Ντάμποβιτς από τον Φοίνικα.

Βρίσκεστε εδώ: Κύπελλο Π.Α.Ο.Κ. O ΠΑΟΚ στον τελικό μετά από 32 χρόνια!
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject