Print this page
24-01-2020

Α.Σ.Ελπίς - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός (10η αγωνιστική, 25/1, 17.30, V.L.-T.V.)

Rate this item
(0 votes)
Το μεγάλο ντέρμπι της επιβίωσης μεταξύ της Ελπίδας και του Παμβοχαϊκού ξεχωρίζει στους αγώνες του Σαββάτου για την Volley League. (10η αγωνιστική, 25/1, 17.30, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Vοlley League - T.V.)

 

H αναμέτρηση έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για την κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο και για την περίπτωση που θα οδηγηθούν στα πλέι άουτ, αλλά και για την προσπάθεια που θα επιχειρήσουν να καταλάβουν μία θέση μέσα στην πρώτη εξάδα που για την ώρα έχει όριο στους 10 βαθμούς (όσους έχουν Ηρακλής και ΟΦΗ). Υπενθυμίζεται πως οι έξι πρώτες ομάδες θα οδηγηθούν στα πλέι οφ.

 

Η Ελπίδα Αμπελόπηκων βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της περιόδου καθώς προέρχεται από την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην επαγγελματική κατηγορία, με 3-0 επί του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη. Ο Πολωνός Μακόφσκι έχει ανεβάσει το επίπεδο ανάπτυξης της ομάδας και ο Σπύρος Γκολίτσης ευελπιστεί πως εφόσον κρατηθεί η υποδοχή σε καλά επίπεδα θα μπορέσει να εφαρμόσει την τακτική του.

 

Ο προπονητής της Ελπίδας αναγνώρισε τη δυναμική του αντιπάλου, με τον οποίο η ομάδα του ενδέχεται να ξανασυναντηθεί στα πλέι άουτ, αλλά τόνισε επίσης ότι οι παίκτες του αρχίζουν πλέον να αποκτούν τη νοοτροπία του νικητή: «Ο Παμβοχαϊκός έχει ενισχυθεί με την απόκτηση δύο επιπλέον ξένων παικτών και θα είναι ακόμα πιο δυνατός στον β’ γύρο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και αυτό θα κάνουμε. Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς είναι να κερδίζεις και θέλουμε να ολοκληρώσουμε την εβδομάδα με άλλη μία νίκη. Σιγά-σιγά βελτιωνόμαστε, παίζουμε καλύτερα και ξεπερνούμε την απειρία που μας είχε κοστίσει σε προηγούμενα παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά ξεκινούσαν πολύ καλά, έφταναν στην πηγή αλλά δεν έπιναν νερό. Η έλευση του Πολωνού πασαδόρου Μακόφσκι μας έχει βοηθήσει, είναι πολύ καλός αθλητής και βοηθά τους υπόλοιπους με την εμπειρία του, καθώς έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας».

Ο Σπύρος Γκολίτσης αναφέρθηκε στην παρουσία των φίλων της Ελπίδας: «Οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει την ομάδα μας. Τα παιδιά των ακαδημιών της Ελπίδας, οι γονείς τους, όλος ο κόσμος της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό μας. Χρειαζόμαστε αυτό το ένθερμο κοινό ειδικά σε αγώνες όπως αυτός απέναντι στον Παμβοχαϊκό, αλλά και εκείνος απέναντι στον ΟΦΗ που θα ακολουθήσει λίγο αργότερα, καθώς πρόκειται για ομάδες που είναι πιθανό να βρούμε ξανά μπροστά μας και στα πλέι άουτ. Θα είναι ό,τι καλύτερο το να παίξουμε για άλλη μια φορά μπροστά σε μία γεμάτη εξέδρα και σε ένα κοινό που αγαπά πραγματικά το βόλεϊ, ώστε οι παίκτες μας να πάρουν ώθηση».

 

Ο Παμβοχαϊκός είναι έτοιμος για τον συγκεκριμένο αγώνα όπου αναμένεται να κάνουν ουσιαστικό ντεμπούτο οι δύο νέοι ξένοι που αποκτήθηκαν. Ο Βραζιλιάνος ακραίος Ρενάτο Έρμλι Μέντες ντε Σόουζα και ο Γάλλος πασαδόρος Νταβίντ Γκελ οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά το κρίσιμο ματς είναι με την Ελπίδα. 

 

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Νεόφυτος είπε: «Ολα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και είμαστε όλοι αποφασισμένοι για τη νίκη. Μετά και την ενίσχυση μας δεν στοχεύουμε μόνο στην παραμονή που είναι ο μεγάλος μας στόχος αλλά να κάνουμε την προσπάθεια μας για να πλασαριστούμε μέσα στην πρώτη 6αδα που θα ισοδυναμεί με την άνετη παραμονή μας χωρίς να εμπλακούμε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέι άουτ. Η Ελπίδα στην έδρα της θα παίξει ψυχωμένα αλλά εμείς έχουμε δείξει πως και εκτός έδρας έχουμε εμπειρία και δυνατότητα γρήγορης προσαρμογής. Δεν κρύβουμε πως θέλουμε το τρίποντο. Αποδεχτήκαμε την αλλαγή της ώρας του αγώνα μετά το αίτημα της Ελπίδας διότι η λογική μας δεν είναι να βάζουμε εμπόδια εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι σύλλογοι πρέπει να συνεργάζονται και να έχουν κατανόηση στα οργανωτικά θέματα και οι ομάδες να παίζουν στο γήπεδο». 

 

Στον Α΄ γύρο έγινε μεγάλο ντέρμπι στο Βραχάτι και ο Παμβοχαϊκός νίκησε την Ελπίδα με 3-2 (28-26, 25-23, 15-25, 21-25, 15-10).

 

Volley League Ανδρών - 10η αγωνιστική

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Αγίου Θωμά, Μαρούσι 17.00 (V.L. - T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κυργιαλάνη, Αλεβετσοβίτης, Γραμματεία: Παπασυφάκη.

Aμπελόκηποι 17.30 (V.L. - T.V.): Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Λούμσι, Σταυρίδης, Γραμματεία: Καρακούλια.

Μίκρας 19.30: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Ισκάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Μπέλος Ι., Παπαδοπούλου Χρ., Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ζηρίνειο, Κηφισιά 17.00 (V.L - T.V.): Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου Ο.Ν.Ε.Χ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ονόπας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Βαρατάσης, Κατερλή, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ρέντη 17.00 (ERT Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Τόλιος, Νικάκης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.