Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-02-2014

O Φοίνικας 3-0 την Παναχαϊκή και πέρασε πάλι δεύτερος

Rate this item
(0 votes)
Ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου σημείωσε την 12η νίκη του στο πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ και επέστρεψε και πάλι στην 2η θέση της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κάνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν επικράτησε με 3-0 στην Πάτρα της Παναχαϊκής και έκλεισε την κακή παρένθεση από τους αγώνες που έδωσε στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ. Ο Φοίνικας πέρασε και πάλι στην 2η θέση ύστερα από ένα μήνα (την είχε απωλέσει μετά την εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά με 3-0 σετ).

Η Παναχαϊκή γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα και την 12η συνολικά στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στην 12η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς, τρεις πίσω από τον προτελευταίο Παναθηναϊκό. Οι πατρινοί πάλεψαν με αξιώσεις το 1ο σετ αλλά είχαν κακή υποδοχή και προοδευτικά υστέρησαν σε όλους τους τομείς απέναντι στον Φοίνικα Σύρου.

Με πρώτο σκόρερ τον Αυστριακό Τσας που σημείωσε 15 πόντους και με πίεση σε σερβίς και μπλοκ ο Φοίνικας πίεσε τους πατρινούς ακόμα κι όταν αυτοί προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του αγώνα. Με πολύ ενθουσιασμό και τη βοήθεια των οπαδών της η Παναχαϊκή προηγήθηκε ακόμα και με 10-4 χάρις τις επιθέσεις του Γκοτς και τα λάθη των συριανών. Ηταν η στιγμή που ο Νίκος Ρουμελιώτης χρεώθηκε με φιλέ, ακολούθησε εκνευρισμός και άλλα τρία λάθη των πατρινών και διαφορά μειώθηκε στο -2 (10-8). Το 11-8 έγινε από τον Σαρικεϊσογλου ενώ με μπλοκ Πελεκούδα και επιθέσεις του Τσας ο Φοίνικας μείωσε στον πόντο 11-10 και ισοφάρισε 12-12. Πρώτη φορά ο Φοίνικας βγήκε μπροστά με τον Λάππα για το 17-16. Ο Τσας έκανε το +2 (21-19) με επίθεση και το σετ τελείωσε 25-22 με επιθέσεις από Λάππα και Τσας.

Η κατάκτηση του 1ου σετ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Φοίνικα και εκνευρισμό στους πατρινούς. Το 4-3 με τα σερβίς του Γιάνουσεκ και το σερί 4-0 έγινε 7-4 για τον Φοίνικα, ενώ στο 11-8 για τον Φοίνικα χρεώθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης. Ο πολύ καλός Τακουρίδης αλλά και ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής Παναγιώτης Πελεκούδας πήραν διαδοχικές μονομαχίες στο φιλέ εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 19-9 και η επικράτηση με 25-16 ήταν θέμα χρόνου.

Η αντίσταση της Παναχαϊκής στο 3ο σετ κράτησε μέχρι το 6-6 αλλά τα σερβίς του Τερζή, οι κόντρα επιθέσεις του Τσας και το αποτελεσματικό μπλοκ έφεραν σερί 8-0 για το 14-6. Το μπλοκ του Μπρίνκμαν στο Λάππα σταμάτησε το σερί του Φοίνικα αλλά η διαφορά του +8 έμεινε μέχρι το τέλος του σετ (25-17) ενώ μεσολάβησε και νέα κόκκινη στην Παναχαϊκή, αυτή τη φορά προς τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στο 23-16.

Διαιτητές: Oνόπας, Κουτσούλας

 
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-5, 14-16, 19-21, 22-25
2ο σετ: 6-8, 9-16, 12-21, 16-25
3ο σετ: 6-8, 7-16, 13-21, 17-25
 
* Οι πόντοι της Παναχαϊκής προήλθαν από 4 άσσους, 36 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα προήλθαν από 5 άσσους, 41 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων
 
Τα σετ: 0-3 (22-25, 16-25, 17-25)
 
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Λυκούδης): Γκοτς 8 (8/15 επ, 50% υπ - 25% άριστες), Σαρικεΐσογλου 9 (9/16 επ, 29% υπ - 6% άριστες), Λιβαθηνός 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπρίκμαν 7 (5/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Νίκος Ρουμελιώτης 8 (7/21 επ, 1 άσσος), Παναγιώτης Ρουμελιώτης 6 (5/5 επ, 1 άσσος) / Μένιος Ρουμελιώτης (λ, 67% υπ - 67% άριστες), Ντονάς, Χριστιάς, Βασιλάκος, Πεφανης 1 (1/2 επ), Βλαχοστάθης 1 (1/2 επ) 
 
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τερζής 5 (4/5 επ, 1 άσσος), Τσας 15 (14/26 επ, 1 άσσος), Γιάνουσεκ 5 (3/7 επ, 2 άσσοι, 67% υπ - 28% άριστες), Τακουρίδης 10 (8/9 επ, 2 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (7/10 επ, 2 μπλοκ), Λάππας 10 (5/11 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ, 64% υπ - 50% άριστες) / Παπαδημητρίου (λ, 71% υπ - 57% άριστες), Σφενδυλάκης.
 
 
 
«Αφιερωμένη στον πρόεδρο»

Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου Παναγιώτης Πελεκούδας δήλωσε: «Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον πρόεδρο μας. Αυτή είναι η αρχή για να μπορέσουμε να μπούμε και πάλι δυνατά στο πρωτάθλημα. Περάσαμε πολύ δύσκολη εβδομάδα λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο αλλά και τον τελικό του Λιγκ Καπ με την ΑΕΚ. Παίξαμε πολύ καλά και θεωρώ αυτή τη νίκη ως μία αρχή. Είναι δύσκολο να χάνεις δύο στόχους σε μία εβδομάδα αλλά με τη στήριξη της διοίκησης τα καταφέραμε. Θα θεωρήσω τον εαυτό μου αποτυχημένο εάν δεν φτάσουμε στον τελικό και δεν σημειώσουμε τουλάχιστον μία νίκη. Γύρισα στην Ελλάδα για να πάρω πρωτάθλημα και με τη δύναμη της ομάδας θα τα καταφέρουμε».

 «Πιο εύκολα»

Ο ακραίος του Φοίνικα, Ηλίας Λάππας δήλωσε: «Νικήσαμε πιο εύκολα απ΄ ότι περιμέναμε. Η Παναχαϊκή έχει κάνει προσθήκες και θα παίξει καλύτερα στην συνέχεια. Θεωρώ πως αξίζει να μείνει η Παναχαϊκή στην Α1. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πίεση που ασκήσαμε εμείς. Με καλό σερβίς και μπλοκ κάναμε τη διαφορά. Αφιερώνουμε τη νίκη στον πρόεδρο που για πρώτη φορά απουσίασε από αγώνα της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια».

 «Είναι κρίμα»

Ο ακραίος της Παναχαϊκής Μιχάλης Σαρικεϊσογλου δήλωσε: «Είναι κρίμα για την ομάδα μας. Αδικούμε τους εαυτούς μας με τέτοιες εμφανίσεις. Κάναμε εύκολα λάθη στο 1ο σετ. Η υποδοχή μας ήταν κακή και έφερε νεύρα στο παιχνίδι μας. Ακόμα δεν έχουμε πιάσει αυτό που μπορούμε. Δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε πάση θυσία μια νίκη για να ανέβουμε ψυχολογικά. Κακά τα ψέματα έχει μπει η ήττα μέσα μας και πρέπει να βρούμε τη νίκη που θα γυρίσει την κατάσταση».

«Σημαντικό που περάσαμε στη 2η θέση»

 O προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Κάναμε μία καλή νίκη. Είχαμε συγκέντρωση, σοβαρότητα και νικήσαμε πιο εύκολα απ΄ ότι περιμέναμε. Είναι πολύ σημαντικό που περάσαμε χωρίς απώλειες από την δύσκολη έδρα της Παναχαϊκής. Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος. Επίσης είναι σημαντικό που περάσαμε και πάλι στη 2η θέση της βαθμολογίας. Από αύριο προετοιμαζόμαστε για ένα ακόμα δύσκολο ματς με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη για κρατήσουμε τη βαθμολογική μας θέση».

«Κάτω από το νερό»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης είπε: «Είμαστε κάτω από το νερό και πρέπει να κάνουμε μόνοι μας τη χεριά για να βγούμε στην επιφάνεια. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στο 1ο σετ, έγιναν διαιτητικά λάθη αλλά μετά κι εμείς χάσαμε την ηρεμία μας. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι ομάδες που μάχονται για τα πλέι άουτ προχώρησαν με νίκες. Εμείς δεν τα καταφέραμε αλλά ακόμα ελπίζουμε».

«Βρήκε το δρόμο της»

Ο πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου Θάνος Τερζής δήλωσε: «Είναι σημαντικό πως η ομάδα μου βρήκε και πάλι το δρόμο της μετά τα αποτελέσματα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ που μας έβγαλαν εκτός στόχων. Μένουμε δυνατοί για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Περιμέναμε την Παναχαϊκή πιο δυνατή. Είχαμε καλή τακτική και δεν χαλαρώσαμε σε κανένα σημείο».

 
 
Βρίσκεστε εδώ: MVP Βίκος Cola Ειδήσεις MVP Α.Ο.Φοίνικας Σύρου O Φοίνικας 3-0 την Παναχαϊκή και πέρασε πάλι δεύτερος
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject