Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
15-03-2014

Έγραψε ιστορία η Κηφισιά, 3-0 την ΑΕΚ και πήγε τελικό (φωτό)

Rate this item
(0 votes)
Ιστορία έγραψε στην Καλαμάτα ο Α.Ο.Κηφισιάς καθώς νίκησε την ΑΕΚ με 3-0 στον Β΄ημιτελικό του φάιναλ-4 του 28ου Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό όπου την Κυριακή στις 19.30 θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του ΠΑΟΚ 3-0 σετ. Διαιτητές του τελικού θα είναι ο Χρήστος Μπατιανίδης και ο καλαματιανός Γιώργος Γεωργουλέας.
Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη έπαιξε υπέροχο βόλεϊ και πίεσε την ΑΕΚ σε σερβίς και μπλοκ έχοντας σε μεγάλη μέρα τον πασαδόρο της Δημήτρη Νικολάκη και κορυφαίο τον Θανάση Πρωτοψάλτη που είχε 13/18 τελειωμένες επιθέσεις (81% αποτελεσματικότητα). Φοβερή εμφάνιση και από τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο ο οποίος στο 1ο σετ «εκμηδένισε» τις επιθέσεις της ΑΕΚ και ειδικά τον Παγιάν.
 
Η ΑΕΚ αγωνίστηκε τελικά χωρίς τον Πέτρο Πέτρογλου που ήταν τραυματίας ενώ η παρθενική παρουσία του Χόρχε Ελγκέτα στον πάγκο της «Ενωσης» (ως στατιστικολόγος) δεν συνδυάστηκε με νίκη.
 
Ο Α.Ο.Κηφισιάς την εφετινή σεζόν έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές τον Ολυμπιακό έχοντας σημειώσει ισάριθμες νίκες, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του Λιγκ Καπ 2012-13 στο Βραχάτι με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3-0 σετ.
 
Το τελικό σκορ δείχνει την εικόνα του αγώνα με την Κηφισιά να είναι σταθερά καλύτερη από την ΑΕΚ η οποία χωρίς υποδοχή και με τον Παγιάν να πέφτει πάνω στο μπλοκ δε μπορούσε να λειτουργήσει. Η μεγαλύτερη προσπάθεια της «Ενωσης» έγινε στο 3ο σετ όταν επέστρεψε στον αγώνα ο Μαντέκας και ο Αχιλλεόπουλος πήρε τη θέση του τραυματία λίμπερο Γκούζντα.
 
Από την αρχή η Κηφισιά είχε προβάδισμα με +3 μέχρι το 13-10, ενώ στο 11-9 ο Σουλτανόπουλος έκανε τέσσερα μπλκ σε μία φάση και πήρε τον πόντο. Με κορυφαίους τους Πρωτοψάλτη, Γιοβάνοβιτς η Κηφισιά έκανε πάρτυ στην κόντρα επίθεση και είχε τον απόλυτο έλεγχογια το 15-11, 19-14 και 21-16 ενώ το σετ τελείωσε με επίθεση του Γιοβάνοβιτς για το 25-18.
 
Στο 2ο σετ η είσοδος του Κρέτση στην πάσα της ΑΕΚ έφερε βελτίωση στο παιχνίδι της «Ένωσης» αλλά οι «τρύπες» σε υποδοχή και επίθεση ήταν αδύνατον να καλυφθούν. Το πιο σημαντικό είναι πως η Κηφισιά έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και δεν χαλάρωσε ούτε μία στιγμή. Έτσι το 4-3 για την ΑΕΚ έγινε 9-5 με τον άσσο του Νικολάκη και συνολικό σερί 4-0. Όταν ήρθε η σειρά του Πρωτοψάλτη να πάει στο σερβίς και να ανοίξει τη διαφορά στο 13-6 μπήκε ο Κρέτσης αλλά η διαφορά ήταν μόνιμα στους 6-7 πόντους μέχρι το τέλος του σετ.
 
Η ύστατη προσπάθεια της ΑΕΚ να μπει στον αγώνα έγινε στο 3ο σετ όταν και ήρθε σερί 3-0 στο 7-6 εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +4 (10-6) ύστερα από δύο επιθεσεις του Παγιάν και άσσο του Κρέτση. Ο Κρέτσης έχασε το σερβίς, ο Ρουμελιωτάκης κάρφωσε άουτ και με τον άσσο του Παπαγγελόπουλου το σκορ ήρθε στα ίσια με 10-10. Η Κηφισιά με μπλοκ - άμυνα και τους Πρωτοψάλτη, Ντε Σόουζα να πυροβολούν από τα τρία μέτρα πήραν πάλι τον έλεγχο με προβάδισμα 17-15 και 19-18. Ηταν η στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς πήγε στο σερβίς και τρέχοντας συνολικό σερί 6-0 τελείωσε τον αγώνα μέσα σε αποθέωση από τους πιστούς φίλους της ομάδας αλλά και τον δήμαρχο Κηφισιά Νίκο Χιωτάκη.
 
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης
 
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-5, 16-12, 21-16, 25-18
2ο σετ: 8-5, 16-10, 21-14, 25-18
3ο σετ: 6-8, 16-13, 21-18, 25-18
 
*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 6 άσσους, 42 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων και της ΑΕΚ προήλθαν από 2 άσσους, 34 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων
 
Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-18, 25-18)
 
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 3 (1/1 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 5 (5 μπλοκ), Ντε Σόουζα 9 (6/11 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 77% υπ - 31% άριστες), Πρωτοψάλτης 16 (13/16 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 5 (3/5 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 21 (19/29 επ, 2 μπλοκ) /  Ταμπουρατζής (λ - 75% υπ - 75$ άριστες), Κούνας, Ρούσης.
 
ΑΕΚ (Φλαούνας): Μαντέκας 7 (6/17, 1 μπλοκ, 71% υπ- 78 άριστες), Τόρρες 4 (3/7 επ, 1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 4 (4/6 επ), Νοβοσέλατς, Παγιάν 14 (14/29 επ), Ρουμελιωτάκης 10 (7/15 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 48% υπ - 44% άριστες) / Γκούζντα (λ, 58% υπ - 50% άριστες), Αχιλλεόπουλος (λ, 42% υπ - 25% άριστες), Τοκάνης 1 (1 μπλοκ), Κρέτσης 1 (1 άσσος), Παπαδόπουλος, Χατζόπουλος.
 
«Δεν πανηγυρίζουμε»
 
Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για τα πάντα, ξέραμε ότι αν παίζαμε καλά θα κερδίζαμε 3-0. θεωρώ ότι ήμασταν σοβαροί και αποφασιστικοί. Η διαφορά ήταν ότι παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα, καλή επίθεση, καλή υποδοχή. Δεν ήταν κάποιο σημείο που λες ότι υπερτερήσαμε πολύ σε σχέση με τον αντίπαλο. Την ΑΕΚ την σεβόμαστε γιατί μην ξεχνάμε μας είχε κερδίσει 2 φορές στην αρχή. Στην ουσία χάσαμε δύο φορές και την κερδίσαμε δύο φορές.  Ήταν ένας συνδυασμός συγκέντρωσης, ενέργειας και ενθουσιασμού. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, δεν πανηγυρίζουμε τόσο, θέλει υπομονή. Αύριο είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και τελείως διαφορετικό».
 
«Τον έχουμε πεισμώσει»
 
Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό: «Μπορεί να έχουμε κερδίσει τον Ολυμπιακό τρείς φορές αλλά αυτό τον έχει πεισμώσει κιόλας. Σήμερα έπαιξε καλά η Κηφισιά αλλά έπαιξε και πολύ καλά ο Ολυμπιακός και τελείωσε 3 ώρες νωρίτερα το παιχνίδι. Είναι περίπου 15 με 20 % περισσότερη ξεκούραση που μπαίνει και αυτό στο παιχνίδι. Σε μας δεν είναι σκοπός να πάρουμε τον τελικό, αλλά του Ολυμπιακού είναι. Εμείς θα πάμε να κάνουμε πάλι το καλό μας παιχνίδι και ό,τι μπορούμε να κάνουμε. Το ότι έχουμε κερδίσει τον Ολυμπιακό είναι γεγονός, μας έχει ανεβάσει πολύ ψυχολογικά, ίσως αυτό μας έβαλε στην τετράδα. Βέβαια κάναμε και άλλες νίκες. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Την ομάδα μου την ξέρω μέχρι ένα σημείο, κάθε μέρα, κάθε βήμα είναι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους παίχτες μου και για την ίδια την Κηφισιά. Τον Ολυμπιακό τον ξέρουμε καλύτερα. Ξέρουμε και ξέρουν τι σκεφτόμαστε για τον Ολυμπιακό. Εμείς δεν ξέρουμε, μπορεί να μπορούμε, μπορεί και όχι. Όλα είναι ανοιχτά, είναι ερωτηματικό. Δεν φοβόμαστε, σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και πιστεύω και οι δύο ομάδες είναι δίκαια στον τελικό». 
 
«Συγχαρητήρια στην Κηφισιά»
 
Ο κεντρικός της ΑΕΚ Σταύρος Κατσανεβάκης είπε: «Να συγχαρώ την Κηφισιά, κέρδισε άξια, αφού προσάρμοσε το παιχνίδι της στις απαιτήσεις του κάθε πόντου, κάτι που δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο να κάνουμε εμείς. Κάναμε πολλά και μεγάλα λάθη σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού»
Ερωτηθείς για το τι ρόλο έπαιξαν οι απουσίες, είπε: «Οπωσδήποτε όταν αλλάζουν οι συνθέσεις των ομάδων, αυτό μπορεί να αποβεί και μοιραίο. Δε θεωρώ ότι αυτοί που αντικατέστησαν τους τραυματίες δεν στάθηκαν αντάξια, ωστόσο σίγουρα επηρέασε.», ενώ όταν του ζητήθηκε πρόβλεψη για τον τελικό είπε: «Θεωρώ ότι είναι κι οι δύο πολύ καλές ομάδες, η Κηφισιά παίζει πολύ καλά και γρήγορα, ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικές μονάδες, και θεωρώ ότι τελικά θα κερδίσει ο Ολυμπιακός».
 
«Πάντα σε καλή θέση ο πασαδόρος τους»
 
Ο κεντρικός της ΑΕΚ Τζούλιαν Τόρες είπε: «Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν πολύ καλά. Εμείς δεν μπορέσαμε να τους πιέσουμε περισσότερο στο σερβίς. Ο πασαδόρος τους ήταν πάντα σε καλή θέση για να βγάλει τη γρήγορη μπάλα. Έπαιξαν πολύ καλά το inside-out παιχνίδι και ό,τι έκανε τους έπιανε. Δυστυχώς εμείς δεν τα καταφέραμε. Ο τελικός θα είναι αμφίρροπος. Ο Ολυμπιακός έχει πιο έμπειρους παίκτες αλλά η Κηφισιά μεγάλη ψυχολογία, που πηγάζει από τις τρεις νίκες της μέσα στη σεζόν».
 
«Δεν ήμουν στο γήπεδο»
 
Ο κολομβιανός διαγώνιος της ΑΕΚ Χόρχε Παγιάν δήλωσε: «Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Είχαμε πρόβλημα και δεν καταφέραμε να βάλουμε μέσα τα σερβίς και να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Βγάλαμε άμυνες αλλά δεν ήμασταν σε θέση να τελειώσουμε τις φάσεις. Εγώ δεν ήμουνα σήμερα στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να βρω ρυθμό και δεν πρόσφερα τίποτα. Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε πολύ σε αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».
 
«Πάμε για την 5η θέση»
 
Ο προπονητής της ΑΕΚ Άκης Φλαούνας δήλωσε: «Με ποσοστά, 52% στην υποδοχή και 43% στην επίθεση δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, απέναντι σε μια Κηφισιά που είναι πολύ δυνατή, πολύ σταθερή και σκληρή, είναι πρωτοπόρος, έχει δείξει πολύ καλά πράγματα. Από κει και πέρα, θεωρώ μας λυγίσαν οι απουσίες, γιατί έχασα τον Πέτρογλου, τον πρώτο μου σκόρερ, και στο τρίτο σετ εκεί που είχαμε καλή απόδοση, έχασα και το βασικό μου λίμπερο. Από δω και στο εξής στοχεύουμε στα πλέι οφ να μπορέσουμε να χτυπήσουμε την 5η θέση και την Ευρώπη».
 
 
 
Βρίσκεστε εδώ: MVP Βίκος Cola Ειδήσεις MVP Α.Ο.Π.Κηφισιάς Έγραψε ιστορία η Κηφισιά, 3-0 την ΑΕΚ και πήγε τελικό (φωτό)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject