Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
24-03-2014

Η Κηφισιά 3-0 τον ΠΑΟ και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος

Rate this item
(1 Vote)
Την 15η νίκη της στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ σημείωσε η Κηφισιά και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό αλλά έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.
Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και όπως στον Α΄γύρο στην Κυψέλη, έτσι και σήμερα στο κατάμεστο Ζηρίνειο επικράτησε με 3-0 σετ του Παναθηναϊκού. Μετά το τέλος του αγώνα ο Δήμος Κηφισιάς με τον δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη έκανε απονομή κυπέλλου και μεταλλίων στους παίκτες του ΑΟΚ ως φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου. Η Κηφισιά συνεχίζει να κρατάει την πρωτιά στα χέρια της κι έχει μπροστά της τον εκτός έδρας αγώνα με τον Εθνικό και εντός τον Γ.Σ.Λαμία.

Δεν μπήκαν 8αδα

Αντίθετα, οι «πράσινοι» δε μπόρεσαν να εκμεταλευτούν την ήττα του Άρη για να μπουν στην 8αδα, γνώρισαν την 13η ήττα τους κι έμειναν καθηλωμένοι στους 20 βαθμούς μοιράζοντας την 9η θέση της βαθμολογίας. Περιμένουν ωστόσο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη, ενώ πολλά θα κριθούν στην αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική.

Ο Κούνας και το προβάδισμα

Η Κηφισιά με βασικό ακραίο τον Νίκο Κούνα στη θέση του Ντε Σόουζα και συνολικό ποσοστό 44% στην υποδοχή και 62% αποτελεσματικότητα στην επίθεση επικράτησε δίκαια του Παναθηναϊκού ο οποίος στο φινάλε έμεινε με την πίκρα της απώλειας του 3ου σετ.

Καθοριστικό ήταν το 1ο σετ που πήρε η Κηφισιά στις λεπτομέρειες. Μετά το 11-11 οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 4-0 από το σερβίς του Νικολάκη και τα δύο λάθη του Γκάλιτς που γενικά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στην υποδοχή. Επιθετικά, όμως, ο Κροάτης βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ανακάμψει και να ισοφαρίσει 19-19. Ο Κούνας και ο Σουλτανόπουλος κράτησαν το μικρό προβάδισμα για την ομάδα του ενώ ο άσσος του Νικολάκης έκανε και πάλι τη διαφορά για το 24-22. Ακολούθησε η φάση του αγώνα με τον Κουρούπη να βγάζει φοβερή άμυνα και τον Γιοβάνοβιτς να χτυπάει την αντένα. Οι «πράσινοι» μείωσαν αλλά ο Πρωτοψάλτης πήρε τον πόντο με πλασέ και τελείωσε το σετ 25-23.

Η διακοπή και το 2-0 σετ

Η κατάκτηση του 2ου σετ έδωσε αυτοπεποίθηση στην Κηφισιά που πίεσε ακόμα περισσότερο με το σερβίς και ξέφυγε με 7-3. Ο Παναθηναϊκός με μέτρια υποδοχή και χωρίς αποτελεσματικό σερβίς απλά παρακολουθούσε το σκορ. Στο 13-8 ο Πρωτοψάλτης πήρε νέο πόντο που αμφισβητήθηκε από τους πράσινους. Ο Καλμαζίδης δέχτηκε κίτρινη κάρτα ενώ ο Γεροθόδωρος διέκοψε τον αγώνα επειδή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Πρωτοψάλτη. Στο μεταξύ ο Αρσενιάδης έριξε στον αγώνα τον Ντε Σόουζα, η Κηφισιά δεν επηρεάστηκε από την διακοπή και έφτασε στην επικράτηση με 25-17. Μάλιστα το σετ ολοκληρώθηκε με κόκκινη κάρτα στον Κουρούπη για διαμαρτυρία στον Γεροθόδωρο (νωρίτερα και ο Αμορόσο είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα).

Το λάθος και οι δύο ανατροπές

Στο 3ο σετ η Κηφισιά επιβλήθηκε με όπλο το μπλοκ. Ο Κούνας κράτησε την υποδοχή με τον Πρωτοψάλτη και η Κηφισιά είχε συνέχεια προβάδισμα με 11-8, 14-10 και 20-17. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και με Γκάλιτς και Καριπίδη μείωσαν σε 20-19. Εκεί έγινε λάθος από τους διαιτητές που έδωσαν στην Κηφισιά καθαρό άουτ του Γιοβάνοβιτς με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται δίκαια. Ο Πααθηναϊκός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21-19 έκανε σερί με δύο επιθέσεις του Καριπίδη και μία του Μπέλου και δημιούργησε προσδοκίες ανατροπής που όμως διαψεύστηκαν άμεσα με τους γηπεδούχους να κάνουν σερί 4-0 με ένα «πέναλτι» του Πρωτοψάλτη και τρία μπλοκ από Μουρούτη και Σουλτανόπουλο για το 25-22 και το 3-0 σετ.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-7, 16-13, 21-19, 25-23
2ο σετ: 8-6, 16-12, 21-16, 25-17
3o σετ: 8-6, 16-12, 21-19, 25-22
 
Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-17, 25-22)
 
*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 7 άσσους, 40 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 38 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων
 
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 8 (2/2 επ, 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 6 (4/4 επ, 2 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 13 (12/16 επ, 1 άσσος, 64% υπ - 55% άριστες), Κούνας 7 (5/8 επ, 2 μπλοκ, 43% υπ - 43% άριστες), Παπαγγελόπουλος 6 (4/7 επ, 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 14 (13/28 επ, 1 άσσος) / Ταμπουρατζής (λ, 58% υπ - 33% άριστες), Ντε Σόουζα, Μουρούτης 1 (1 μπλοκ), Ρούσσης, Κάπελλας 
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 14 (12/28 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 26% υπ - 21% άριστες), Στιβαχτής, Αμορόσο 3 (3/7 επ), Μουρ 1 (1/3 επ), Μπέλος 14 (11/18 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Καρυπίδης 13 (11/24 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ - 33% άριστες) / Κουρούπης (λ, 64% υπ - 36% άριστες), Λιόνας, Μαδούρας, Πολυχρονιάδης

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και ιδιαίτερα στον Νίκο τον Κούνα, ο οποίος ήρθε τελευταία στιγμή από τον πάγκο, για να αντικαταστήσει το Σόουζα και τα πήγε περίφημα, έπαιξε πολύ μυαλωμένα. Χαιρόμαστε. Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε το Ζηρίνειο με υπεράριθμους θεατές, χαιρόμαστε αυτό που ζούμε, αλλά χτίζουμε και για το μέλλον, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό εν όψει της επόμενης χρονιάς. Στο δύσκολο σημείο βοήθησαν οι αλλαγές και του Μουρούτη και στο σέρβις. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟ. Θεωρώ ότι οι δύο επόμενες αγωνιστικές θα είναι πολύ δύσκολο. Η ομάδα δεν στοχεύει επ ουδενί στο πρωτάθλημα. Δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα, και ένα μέρος στην επιτυχία αυτής της ομάδας οφείλεται στο ότι ήμασταν μέχρι στιγμής το αουτσάιντερ, κι αυτό θέλω να συνεχιστεί. Θέλω να βλέπουμε παιχνίδι παιχνίδι, και γνωρίζω ότι όλες οι ομάδες στα πλέι οφ θέλουν εμάς να συναντήσουμε, κι αυτό μας κάνει σίγουρα αουτσάιντερ».

Ο ακραίος της Κηφισιάς Θανάσης Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Ήταν μια νίκη που θέλαμε, καθότι προερχόμασταν από μια ήττα Κυπέλλου, καταφέραμε να κάνουμε το 3-0 με ενέργεια, ο ΠΑΟ ήταν πολύ πιεστικός, στις λεπτομέρειες κρίθηκαν τα σετ, και χαίρομαι που ήμασταν εμείς τελικά οι νικητές. Δεν κοιτάω πιο μακριά από την Αλεξανδρούπολη». Σχετικά με τα συνθήματα που του φώναζαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είπε: «Για τα συνθήματα: Αυτά υπάρχουν στον αθλητισμό σε κάθε ομάδα, σε κάθε παίχτη. Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο, έτσι είναι ο αθλητισμός».

O πασαδόρος του ΑΟΚ Δημήτρης Νικολάκης είπε: «Θεωρώ ότι η σημερινή εμφάνιση δεν ήταν αντιπροσωπευτική της ποιότητας μας και του τι έχουμε δείξει μέχρι στιγμής, καταφέραμε ωστόσο να πάρουμε τη νίκη, που μας κρατάει ψηλά στη βαθμολογία, έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς στον Εθνικό, μπορεί να κρίνεται ένα πλεονέκτημα έδρας στα πλέιι οφ. Όσο για το σημερινό ματς, θεωρώ ότι ο Παναθηναικός, λόγω ίσως πίεσης, έκανε κάποια λάθη, δεν ήμασταν εμείς ιδιαίτερα καλοί. Δεν νομίζω ότι βγάλαμε κούραση στο τρίτο σετ, παρά ότι χάσαμε το ρυθμό μας, βιαστήκαμε να τελειώσουμε το ματς και κάναμε κάποια λάθη, νομίζω δεν ήμασταν συνολικά καλοί, είχαμε και χαμηλή επίθεση, και σ’ αυτό συμμετέχει όλη η ομάδα. Ελπίζω την επόμενη βδομάδα να είμαστε καλύτεροι, γιατί μ ‘ αυτή την εμφάνιση δε μπορούμε να κοιτάμε πιο ψηλά».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης: «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε, η Κηφισιά έχει μια πολύ μεγάλη δυναμική, είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, έπαιξε τελικό Κυπέλλου την περασμένη βδομάδα, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, δεν καταφέραμε να τους κάνουμε ζημιά. Στόχος παραμένει να σωθούμε, τώρα πως θα γίνει αυτό θα το δούμε, μένουν δύο παιχνίδια και θεωρώ ότι η οκτάδα είναι ακόμα πολύ μακριά».

 

* Μεταξύ των θεατών στο κατάμεστο γυμναστήριο του Πειραιά ήταν και ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης ο οποίος παρακολούθησε τον  Παναθηναϊκό που θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας του.

 

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: MVP Βίκος Cola Ειδήσεις MVP Α.Ο.Π.Κηφισιάς Η Κηφισιά 3-0 τον ΠΑΟ και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject