Print this page
10-09-2014

Νέα ανακοίνωση του Τ.Α.Α.Παναθηναϊκός για την δικαστική διαμάχη με τον Στάθη Ντονά

Rate this item
(0 votes)
Το Τ.Α.Α.Παναθηναϊκός εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με τον Στάθη Ντονά:
Τυφλωμένος προφανώς από την εμφανή σε όλους εμπάθεια που έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο κ.Ντονάς σήμερα φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα και να ψεύδεται ακόμα και για αυτά που ζήτησε ο κ.Αθλητικός Δικαστής. Η πραγματικότητα είναι ότι:
α) Ο κ.Αθλητικός Δικαστής δεν ζήτησε να καταβάλουμε 20.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά 15.000 ευρώ, όπως και κάναμε.
β) Ο κ.Αθλητικός Δικαστής δεν ζήτησε την προσκόμιση εγγυητικών επιταγών τραπέζης, αλλά 2 συναλλαγματικών επιταγών, όπως και κάναμε.
γ) Τα παραπάνω που ψευδώς αναφέρει ο κ.Ντονάς, όχι μόνον δεν τα ζήτησε ο κ.Αθλητικός Δικαστής, αλλά και ουδέποτε τα ζήτησε ο κ.Ντονάς ή ο δικηγόρος του κ.Παναγόπουλος. (Υποθέτουμε ότι ο δεύτερος ενημερώνει τον πρώτο για το ποια είναι η πραγματικότητα.)
δ) Ο Παναθηναϊκός δεν προσκόμισε χτες 3 συναλλαγματικές επιταγές με ημερομηνίες έως τον Αύγουστο του 2015, αλλά 2 με ημερομηνίες έως τον Απρίλιο. Για την ακρίβεια, μία ύψους 15.000 με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2014 και μία ύψους 23.600 με ημερομηνία 10 Απριλίου 2015, με τις οποίες εξοφλείται πλήρως η οφειλή προς τον κ.Ντονά πριν το Πάσχα. Όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο κ.Αθλητικός Δικαστής.
ε) Εκτός από ψευδές, είναι και εντελώς ακατανόητο αυτό που αναφέρει ο κ.Ντονάς, ότι δήθεν «παρανόμως δεν του δόθηκαν οι 15.000 που ήδη είχαν κατατεθεί». Η πραγματικότητα είναι ότι το γραμμάτιο της κατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει κρατήσει η ΕΣΑΠ ως μεσεγγυητής.
στ) Χτες η πλευρά του κ.Ντονά προέβαλε για πρώτη φορά νέες απαιτήσεις, τις οποίες ούτε καν αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή του. Αυτό το εκλαμβάνουμε προφανώς ως παραίτησή του από αυτές.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιβεβαιώσουν ο κ.Αθλητικός Δικαστής και ο κ.Πρόεδρος της ΕΣΑΠ. Άλλωστε, τα πραγματικά περιστατικά τα οποία περιγράφουμε, αναφέρονται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ ήδη από την περασμένη Πέμπτη και μπορεί οποιοσδήποτε να τα διασταυρώσει.
Από εκεί και πέρα, το ότι ο κ.Ντονάς δεν δέχεται κανένα διακανονισμό δεν χρειαζόταν να μας το πει, το γνωρίζουμε καλά εδώ και καιρό, αφού είναι ο μοναδικός Έλληνας που ενώ του χρωστάνε δεν βγαίνει ούτε καν στο τηλέφωνο εδώ και τόσους μήνες για να συζητήσει με τον οφειλέτη του πώς θα εξοφληθεί! Τώρα συγκεντρώσαμε με αίμα τα χρήματα για να εξοφληθεί έως το Πάσχα, όπως ζήτησε ο κ.Αθλητικός Δικαστής, τι άλλο να κάνουμε επιτέλους;
Το ότι ένας αθλητής που ό,τι έχει πετύχει στην καριέρα του το οφείλει στον Παναθηναϊκό, έπαιξε 11 χρόνια στο Σύλλογο, τα 10 από αυτά εισέπραξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,μα το 11ο (πολύ κακώς από την τότε διοίκηση) δεν πληρώθηκε για το σύνολο του συμβολαίου του και φτάνει σήμερα σε αυτό το σημείο, μπορεί να το κρίνει και να το αξιολογήσει ο κάθε φίλαθλος και ο κάθε λογικός άνθρωπος. Ιδίως στο ελληνικό βόλεϊ, όλοι γνωρίζουν και τι έχει προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον κ.Ντονά και το αντίστροφο και μπορούν να κρίνουν ποιος είναι ο κερδισμένος και ποιος όχι. Εμείς ακόμα και τώρα, αντιμετωπίζουμε τον πρώην αθλητή μας με αξιοπρέπεια. Ακόμα και τώρα που αποδείχτηκε και επισήμως ότι στόχος του δεν είναι να πάρει τα χρήματά του, αλλά να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός μήπως και πάρει τη θέση του στην Α1 η σημερινή του ομάδα, η Παναχαϊκή του κ.Ρουμελιώτη, παρόλο που η ΕΣΑΠ έχει ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Ντονάς δείχνει να μην έχει καταλάβει σε ποιο στάδιο της διαδικασίας βρισκόμαστε σήμερα. Έχουμε προ πολλού φύγει πλέον από το στάδιο που απλώς του ζητούσαμε να δεχτεί το διακανονισμό. Αν θέλει να τον δεχτεί έχει καλώς, αν όχι κακό του κεφαλιού του. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο όπου επιπλέον έχουμε προσφύγει στον Αθλητικό Δικαστή από τον οποίον ζητάμε την άρση της απαγόρευσης μετεγγραφών για το Σύλλογό μας, με σειρά επιχειρημάτων μεταξύ των οποίων και ότι ο κ.Ντονάς ασκεί το δικαίωμά του καταχρηστικά. Αυτό πλέον, μετά και τη σημερινή απίστευτη ανακοίνωσή του, αποδείχτηκε περίτρανα στους πάντες. Από χτες είχαμε τη βεβαιότητα ότι ο κ.Αθλητικός Δικαστής σήμερα θα μας δικαιώσει –πόσο μάλλον τώρα, που είδε να πέφτει ακόμα και ο ίδιος θύμα των ψεμάτων και των διαστρεβλώσεων του κ.Ντονά.
Όπως αναφέραμε και στη χτεσινή μας ανακοίνωση, καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πρώτα απ' όλα απέναντι στο ελληνικό βόλεϊ.