Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
03-11-2014

Ο Παναθηναϊκός 3-0 την Ορεστιάδα και δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα (φωτό)

Rate this item
(1 Vote)
Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ πέτυχε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα στο ντέρμπι των «πρασίνων» κόντρα στην Ορεστιάδα. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επικράτησε με 3-0 σετ και ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στους 5 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς ο Παναθηναϊκος εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές ποινής.
Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ενώ η Ορεστιάδα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στο 1ο και 3ο σετ όπου είχε και προβάδισμα, όμως, η διαφορά παραγωγικότητας από τα άκρα και το καλύτερο σερβίς των γηπεδοών έκριναν το αποτέλεσμα.
 

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει την υποδοχή του σε επίπεδα πάνω του 50%, ενώ η Ορεστιάδα μόλις που άγγιξε το 33% και όταν πήρε προβάδισμα στο 1ο και 3ο σετ δε μπόρεσε να αξιοποιήσει. Γενικά έγινε ωραίος αγώνας, με καλή τακτική και από τις δύο ομάδες αλλά ο Παναθηναϊκός είχε αυτό που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στα τελειώματα των σετ.

 

Η Ορεστιάδα μπήκε καλά στον αγώνα και κράτησε το παιχνίδι στα μέτρα της. Είχε μικρό προβάδισμα μέχρι και το 2ο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 17-17 με τον άσσο του Καμίνσκι, αλλά και πάλι η Ορεστιάδα με τους Τόμσον, Λούνα κρατήθηκε μπροστά μέχρι το 23-22. Ο Κουκ με τον Πρωτοψάλτη έκαναν τη διαφορά, ο Παναθηναϊκος προσπέρασε με το χαμένο σερβίς του Λούνα και την επίθεση του Κουκ (23-22), αλλά ο Λούνα έφερε τον αγώνα στα ίσια (23-23). Ο Φερέιρα έχασε το σερβίς για την Ορεστιάδα και ο Κουκ με επίθεση έκανε το 25-23.

 

Με προβάδισμα της Ορεστιάδα 6-4 ξεκίνησε και το 2ο σετ αλλά ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το σερβίς του και τα ποσοστά στην επίθεση με τον Καμίνσκι και τον Κουκ να μην έχουν αντιπαλο. Από το 10-10 ο Παναθηναϊκός με δύο μίνι σερί ξέφυγε 15-11 και 17-12 διατηρώντας τη διαφορά μέχρι το τέλος.

 

Στο 3ο σετ η Ορεστιάδα προσπάθησε να επιβληθεί και να πάρει το σετ που θα την έβαζε στον αγώνα. Εκμεταλεύτηκε την αδράνεια των γηπεδούχων και με καλές προσπάθειες από τον Ριζόπουλο η Ορεστιάδα προηγήθηκε 8-4. Με τον Πρωτοψάλτη να πιάνει φοβερό ρυθμό στο σερβίς ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 6-0 και πήρε προβάδισμα 10-8. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ανδρεόπουλου είχε το προβάδισμα με 2-3 πόντους και έφτασε στη νίκη.

 
 
Διαιτητές: Μυλωνάκης - Νικολόπουλος
Διακύμανση:
 
1ο σετ: 7-8, 14-16, 20-21, 25-23
2ο σετ: 7-8, 16-12, 21-16, 25-21
3ο σετ: 6-8, 16-14, 21-17, 25-19
 
* Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 45 επιθέσεις 6 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της Ορεστιάδας προήλθαν από 1 άσσο, 42 επιθέσεις, 1 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων.
 
Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-21, 25-19)
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Καμίνσκι 17 (12/18 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Στιβαχτής 2 (2/2 επ), Κουκ 15 (13/21 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 93% υπ-60% άριστες), Πρωτοψάλτης 12 (9/14 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ-50% άριστες), Χόι 6 (6/9 επ), Πανταλέων 5 (3/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ-87% υπ - 48% άριστες), Αδαμόπουλος, Λουκάς
 
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 2 (2/2 επ), Λούνα 19 (19/32 επ), Τόμσον 5 (5/9 επ), Γκιγέρμε 10 (8/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 65% υπ - 35% άριστες), Ποτολίδης 4 (4/6 επ), Ριζόπουλος 4 (4/13 επ, 73% υπ-18% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ-70% υπ-41% άριστες), Μαν, Πεντίδης.
 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Το σημαντικό ήταν ότι πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ήταν πιεστικό για εμάς να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς και τους ζητούσαμε πάσει θησία. Το καταφέραμε και στα δύο παιχνίδια με σχετικά καλή απόδοση, άρα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Σκύβουμε το κεφάλι, συνεχίζουμε ταπεινά, δουλεύουμε, και ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρουμε». 

Για την απουσία οπαδών στον αγώνα: «Αν δεν υπάρχουν οι οπαδοί, αυτή η ένταση, το αλατοπίπερο, δεν αισθανόμαστε ωραία. Δεν μας αρέσει να μην έχουμε κόσμο, ειδικά στη Κυψέλη, όπου οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δημιουργούν μία πολύ όμορφ ατμόσφαιρα». 

Για τον αγώνα με την Κηφισιά: «Το επόμενο παιχνίδι με την Κηφισιά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όλοι γνωρίζουμε τι πάει να πει Κηφισιά.Θα κάνουμε όσο καλύτερη προετοιμασία μπορούμε και θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από αύριο θα σκεφτούμε τη συνέχεια, τώρα θέλουμε να χαρούμε τη νίκη μας». 

 

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε: «Πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι περίεργα. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από την Ορεστιάδα γιατί προέρχονταν από την Α2, έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της και δεν γνωρίζαμε το παιχνίδι της. Είναι από τα παιχνίδια που θέλαμε να νικήσουμε με καθαρό σκορ για να συνεχίσουμε πιο ελεύθερα την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Μας πίεσε η Ορεστιάδα στο 1ο και στο 3ο σετ κι εκεί φάνηκε πως θέλουμε ακόμα δουλειά για να βελτιώσουμε την ποιότητα μας και την διάρκεια μας στο παιχνίδι».
 
 
Ο προπονητής του Α.Ο.Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «O Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, μόνο στο πρώτο σετ μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ήμασταν κακοί στο σέρβις κι όταν ο Παναθηναϊκός έχει υποδοχή, είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Το δεύτερο και το τρίτο σετ για εμένα, ήταν κακά για την Ορεστιάδα. Επόμενο παιχνίδι είναι με τον Φοίνικα στην έδρα μας κι ελπίζω να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
 

Ο ακραίος της Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος είπε: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι για μας ήταν πολύ δύσκολο, όμως, θεωρώ πως εάν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι θα φεύγαμε από εδώ με θετικό αποτέλεσμα».

 

pao_aoo copy.jpgpao-ore2.jpgpao-ore1.jpgpao-ore-luna-cook.jpgorestiada.jpgPANTA-KEMANE.JPGpao-andreopoulos.jpg

 

Βρίσκεστε εδώ: MVP Βίκος Cola Ειδήσεις MVP Παναθηναϊκός Α.Ο. Ο Παναθηναϊκός 3-0 την Ορεστιάδα και δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα (φωτό)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject