Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
05-01-2015

O ΠΑΟΚ 3-2 τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του Α΄γύρου

Rate this item
(0 votes)

Μετά από συναρπαστικό αγώνα ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική και τον Α΄γύρο του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ. Ο δικέφαλος κράτησε το αήττητο στους εκτός έδρας αγώνες του Α΄γύρου και με τον βαθμό που έχασε υποχώρησε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε έμεινε μόνος του στην 6η θέση.

Οι «πράσινοι» έχασαν το τέταρτο συνεχόμενο τάι μπρέικ (το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας) ενώ όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό βρέθηκαν να χάνουν 2-0 σετ και ισοφάρισαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Στο γυμναστήριο του Πανελληνίου βρέθηκε και ο Χρίστος Μπέλος ο οποίος ενώ έχει πλέον δελτίο στον Παναθηναϊκό παρακολούθησε τον αγώνα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης οποίος για πρώτη φορά από το Μάιο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό βρέθηκε αντίπαλος του «τριφυλλιού».

Σπουδαία εμφάνιση έκαναν για τον ΠΑΟΚ ο Γκόμεζ και ο Εφραιμίδης που σημείωσαν από 25 πόντους, ενώ πολύ δουλειά έκαναν στο μπλοκ ο Παντακίδης αλλά και ο πρώην «πράσινος» Τζάρεντ Μουρ. Το παιχίδι του ΠΑΟΚ ενορχηστρώθηκε πολύ καλά από τον Βασίλη Κουρνέτα, ενώ ο δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα με 3-0 όταν προηγήθηκε στο 3ο σετ με 24-22.

Από τον Παναθηναϊκό ο Μιχάλ Καμίνσκι ήταν από τους διακριθέντες, ενώ πολύ δουλειά έκανε το μπλοκ με το οποίο οι «πράσινοι» κατάφεραν να αρχίσουν την αντεπίθεση για την ισοφάριση 2-2 σετ.

Προβάδισμα ΠΑΟΚ με 2-0 σετ

Kαλύτερος ο ΠΑΟΚ στο 1ο σετ μπήκε δυνατά και με αποτελεσματικό σερβίς είχε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ. Τα σερβίς του Παντακίδη ανέδειξαν αρχικά τη μέτρια υποδοχή του Παναθηναϊκού και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με προβάδισμα 4-1 το οποίο και συντήρησε μέχρι το 19-19 οπότε οι «πράσινοι» ισοφάρισαν 17-17. Είχε προηγηθεί προβάδισμα του ΠΑΟΚ με 17-1 ύστερα από αποτελεσματικές ενέργειες του Σαφράνοβιτς και του Γκόμεζ. Ο Καμίνσκι με επίθεση μείωσε σε 17-13 και στη συνέχεια ο Στιβαχτής με τα φλοτ σερβίς του χάλασε την υποδοχή του δικεφάλου και οι πράσινοι με συνολικό σερί 5-0 ισοφάρισαν (17-17). Ακολούθησε μάχη πόντο πόντο με τον ΠΑΟΚ να έχει πάντα το προβάδισμα με έναν πόντο. Στο 22-22 ο Εφραιμίδης με επίθεση και ο Κουρνέτας με μπλοκ έκαναν το 24-22 για τον δικέφαλο και παρά τον πόντο του Πρωτοψάλτη για το 24-23 ο ΠΑΟΚ πήρε το σετ μετά από παράβαση του Χόι (διπλή μπαλιά).

Στο 2ο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με προβάδισμα 5-1 χάρις στα σερβίς του ΠΑΟΚ. Η υποδοχή βελτιώθηκε και ο Καμίνσκι να ανέβασε τα ποσοστά στην επίθεση του. Οι «πράσινοι» κράτησαν το προβάδισμα του +4 μέχρι το 10-6. Σταδιακά ο δικέφαλος πήρε πάλι τον έλεγχο στο φιλέ και ροκάνισε τη διαφορά σε 14-12, ενώ στο 17-14 που έγινε με μπλοκ άουτ του Καμίνσκι ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 4-0 χάρις τα σερβίς του Σαφράνοβιτς. Ο Ισραηλινός του ΠΑΟΚ με έναν άσσο και μία επίθεση έκανε το 17-17 ενώ ο Γκόμεζ έβαλε τον δικέφαλο μπροστά με 18-17 και αργότερα 20-18 με τον άσσο του δραστήριου Παντακίδη. Ο ΠΑΟΚ κράτησε το +2 μέχρι το 23-21 αλλά ο Παναθηναϊκός με τρία μπλοκ του Καμίνσκι προηγήθηκε 24-23 και έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως, η μαχητική ομάδα του ΠΑΟΚ με δύο καθοριστικούς πόντους του Εφραιμίδη (επίθεση και ατομικό μπλοκ) έκανε το 25-24 και το σετ τελείωσε με άουτ επίθεση του Κουκ.

Η ισοφάριση του Παναθηναϊκού

Καθοριστικό ήταν το 3ο σετ όπου ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος για να πάρει το σετ που θα τον έβαζε στον αγώνα. Από την αρχή είχε μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα δύο πόντων (4-2, 8-6) και με το σερβίς του Πανταλέων η διαφορά άνοιξε 13-9. Ο Πρωτοψάλτης έκανε το 15-10 αλλά ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστές του Εφραιμίδη, Γκόμεζ κατάφερε να ανακάμψει και να ισοφαρίσει 19-19. Ακολούθησαν μεγάλες μάχες στο φιλέ, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά 22-21 με φιλέ του Εφραιμίδη αλλά ο ΠΑΟΚ με τον Γκόμεζ, με μπλοκ του Παντακίδη και επίθεση του Μουρ έφτασε στο 24-22. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με το λάθος του Σαφράνοβιτς και ισοφάρισε με το μπλοκ του Κουκ, ενώ με νέα επίθεση του Αμερικανού και μπλοκ του Πανταλέων επικράτησε 27-25 και μείωσε σε 2-1 σετ.

Με ενθουσιασμό και δύναμη που πήρε από τους οπαδούς του ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο σε όλο το 4ο σετ. Ξεκίνησε με προβάδισμα τεσσάρων πόντων το οποίο κράτησε σε όλο το σετ (8-4, 14-10, 18-14, 21-17) και πήρε το σετ 25-22 για το 2-2 σετ.

Υπογραφή Εφραιμίδη

Μεγάλη μάχη έγινε στο 5ο σετ όπου ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερα αποθέματα δύναμης και καλύτερη συγκέντρωση στην τακτική του σε σερβίς και μπλοκ. Με κορυφαίο τον Εφραιμίδη που πήρε επίθεση και άσσο ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 6-4, ενώ μετά από δύο λάθη των Κουκ και Καμίνσκι άνοιξε τη διαφορά στο 11-7 και πήρε δίκαια τη νίκη με 15-10.

 

Διαιτητές: Γεωργουλέας - Νικολόπουλος
 
Διακύμανση:
1ο σετ: 4-8, 12-16, 20-21, 23-25
2ο σετ: 8-3, 16-13, 19-21, 24-26
3ο σετ: 8-6, 16-12, 21-20, 27-25
4ο σετ: 8-4, 16-13, 21-17, 25-22
5ο σετ: 4-5, 7-10, 8-12, 10-15
 
Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους 64 επιθέσεις 13 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσσους, 66 επιθέσεις 13 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων.
 
Τα σετ: 2-3 (23-25, 24-26, 27-25, 25-22, 10-15)
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Καμίνσκι 26 (22/44 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Στιβαχτής 1 (1/1 επ), Κουκ 19 (13/27 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ, 67% υπ - 55% άριστες), Πρωτοψάλτης 18 (16/39 επ, 2 μπλοκ, 59% υπ - 41% άριστες), Χόι 10 (6/16 επ, 4 μπλοκ), Πανταλέων 8 (6/13 επ, 1 άσσοις, 1 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 53% υπ - 28% άριστες), Μπόυρας (λ), Παπαδόπουλος 1 (μπλοκ)
 
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Παντακίδης 12 (5/9 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (μπλοκ), Μουρ 9 (8/13 επ, 1 μπλοκ), Γκόμεζ 25 (22/45 επ, 3 μπλοκ), Εφραιμίδης 25 (23/40 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 67% υπ - 48% άριστες), Σαφράνοβιτς 10 (8/30 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 53% υπ - 33% άριστες) / Γκάρας (λ, 53% υπ - 34% άριστες), Ντίνας 1 (μπλοκ), Σαμπάνης, Αναστασιάδης.
 

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Δημήτρης Εφραιμίδης είπε: «Δεν είμαστε στην κορυφή, αλλά κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα θα ήταν αλλιώς  στην κορυφή, αλλά πάμε βήμα – βήμα. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ καλή ομάδα και ο κόσμος κάνει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Μετά την ανατροπή στο τρίτο σετ η ψυχολογία μας έπεσε, αλλά στο τάι μπρέικ παίξαμε όπως πρέπει να πήραμε τη νίκη. Κάθε αθλητής θέλει τους τρεις πόντους, αλλά και οι δύο πόντοι είναι πολύ σημαντικοί». Για την απόδοσή του:  «Το σημαντικό είναι να νικάει η ομάδα. Άλλη μέρα θα βοηθήσω πιο πολύ εγώ, άλλη μέρα ο Σαφράνοβιτς, άλλη μέρα ο Γκόμεζ ή άλλος παίκτης».

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού, Μιχάλ Καμίνσκι δήλωσε:  «Είμαι ικανοποιημένος που επέστρεψα στις καλές εμφανίσεις, αλλά όχι για την ήττα στο 5ο σετ . Ήμασταν κοντά στη νίκη αλλά κάναμε πολλά λάθη στο τάι μπρέικ».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Νικήσαμε μια πάρα πολύ δυνατή και καλή ομάδα. Είχα πει και στα παιδιά ότι δεν θα περάσουν ομάδες εύκολα από την έδρα του Παναθηναϊκού. Βέβαια, όταν είσαι 2-0 και 24-22, ίσως υπάρχει μια πίκρα για το γεγονός ότι δεν πήρες τους τρεις βαθμούς,  αλλά πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί τα δύο σετ τα πήραμε στον πόντο. Στο 5ο σετ  ήμασταν πιο αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι».

Για την απόδοση του Δημήτρη Εφραιμίδη: «Είναι πολύ ψηλά τα ποσοστά του. Ο Δημήτρης πάει πολύ καλά, αλλά η ομάδα είναι ομάδα. Και αυτός βοηθάει την ομάδα και η ομάδα τον βοηθάει να γίνεται καλύτερος. Εγώ κοιτάω όμως τα συνολικά στατιστικά και είναι ισορροπημένα. Ίσως  ήμασταν καλύτεροι στην υποδοχή, αλλά έχω συνηθίσει από την ομάδα μου να έχει καλύτερη υποδοχή από την σημερινή».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: «Από την ήττα δεν είσαι ποτέ ευχαριστημένος. Από όλα τα ματς κάτι κερδίζουμε. Σε αυτά τα παιχνίδι δεν είμαστε το φαβορί, είμαστε το αουτσάιντερ και ο βαθμός είναι ικανοποιητικός. Παρόλα αυτά έχουμε την «τρέλα» να θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα».

Για τον Μιχάλ Καμίνσκι: «Δεν έχω προβληματισμό. Ο Καμίνσκι είναι σπουδαίος παίκτης.  Η ομάδα έχει ανέλπιστα ως εδώ και ο Καμίνσκι είναι μέλος αυτής της ομάδας. Έχει βοηθήσει όσο και οι υπόλοιποι.Το θέμα με τον «Μιχάλη» είναι ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού και χάνει πολλές προπονήσεις. Είναι πολύ δύσκολα και για την ομάδα και για τον ίδιο. Σε αυτό το πνεύμα αποφασίσαμε, χωρίς κανένα κόστος, να ενισχύσουμε την ομάδα για να βοηθήσουμε τον Μιχάλη και βοηθηθεί και η ομάδα. Βλέποντας ότι έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, η ομάδα ενισχύεται.  Είναι σημαντικό ότι έχουμε κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο και δεν κοιτάμε προς τα κάτω».

Ο Ερνάντο Γκόμεζ που μετά από 7,5 χρόνια αγωνίστηκε για πρώτη φορά αντίπαλος του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Έγινε ένα ωραίο και σκληρό παιχνίδι και νομίζω πως νικήσαμε δίκαια. Ηταν η πρώτη φορά και για μένα που έπαιξα αντίπαλος του Παναθηναϊκού από τότε που έφυγα. Το κλειδί της νίκης μας ήταν η υπομονή και η εμπιστοσύνη που δείχνουμε όλοι οι παίκτες μέσα στην ομάδα. Χάρηκα πολύ με τη νίκη μας. Είχαμε ψυχή, καλό μπλοκ και κάναμε λίγα λάθη. Εχουμε μπροστά μας δύσκολο ματς με τον Φοίνικα στη Σύρο και θα προετοιμαστούμε για τη νίκη. Χάρηκα επίσης που είδα τον Παναθηναϊκό να έχει μία καλή εικόνα ως ομάδα».

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Παντακίδης είπε: «Έγινε ωραίος αγώνας και από τις δύο ομάδες. Τηρήσαμε την τακτική μας και πήραμε τα δύο πρώτα σετ. Δυστυχώς δεν εκμεταλευτήκαμε το προβάδισμα. Χάσαμε ευκαιρία να τελειώσουμε τον αγώνα με 3-0 σετ αλλά ο Παναθηναϊκός μας πίεσε. Στο 5ο σετ είχαμε μεγαλύτερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση και νικήσαμε. Και αυτή η επιτυχία δείχνει ότι η ομάδα μας έχει ποιότητα».

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική νίκη σε μία από τις δύο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος αν και θα μπορούσαμε να είχαμε επικρατήσει και με 3-0 σετ. Δεν εκμεταλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε στο φινάλε του 3ου σετ αλλά και ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σωστά. Έγινε ωραίος αγώνας και στο τέλος πήραμε τη νίκη στο τάι μπρέικ όπου κάναμε λίγα λάθη. Κάναμε καλό ξεκίνημα το 2015 και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».

O ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε: «Είναι το τέταρτο παιχνίδι που χάνουμε στο τάι μπρέικ. Αυτό είναι από τη μια ανησυχητικό αλλά από την άλλη κλείνουμε τον Α΄γύρο χωρίς να έχουμε χάσει κάποιο αγώνα αμαχητί. Λείπουν οι λεπτομέριες και είμαστε κοντά για να πάρουμε νίκες καιστα ντέρμπι. Αυτό που μας λείπει κυρίως είναι η σταθερότητα και να έχουμε λιγότερα μπλακ άουτ μέσα στο παιχνίδι μας».

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Δημήτρης Εφραμίδης, δήλωσε: «Χάσαμε έναν βαθμό, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολη έδρα. Το ότι καταφέραμε και νικήσαμε είναι πολύ σημαντικό, έστω και με 3-2. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Η απώλεια του 3ου σετ επηρρέασε την ψυχολογία μας και χάσαμε και το τέταρτο. Ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας, προσπαθήσαμε και πήραμε τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον πρώτο γύρο, χάσαμε βαθμούς μόνο από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την Λαμία. Έχουμε μία δύσκολη αποστολή στη συνέχεια στην Σύρο, συνεχίζουμε. Εκεί είμαι αντίπαλος με τον αδερφό μου, είναι λίγο παράξενη η αίσθηση, αλλά δεν είμαστε σε θέσεις που κοντραριζόμαστε άμεσα. Ο καθένας κοιτά την ομάδα του, και ας νικήσει ο καλύτερος. Εύχομαι υγεία σε όλους για τη νέα χρονιά και όλα τα άλλα έρχονται».

 

 
 
Βρίσκεστε εδώ: MVP Βίκος Cola Ειδήσεις MVP Παναθηναϊκός Α.Ο. O ΠΑΟΚ 3-2 τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του Α΄γύρου
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject