Print this page
08-12-2017

Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιώς (7η αγωνιστική, 9/12, 17.00, ΕΡΤ2)

Rate this item
(1 Vote)
Το πρώτο τηλεοπτικό ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής θα γίνει στο Μετς μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Εθνικού Πειραιώς στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά από 28 χρόνια. (9/12, 17.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεωργουλέας)

 

Ο Παναθηναϊκός έχει 7 βαθμούς στη βαθμολογία, έναντι 6 του Εθνικού Πειραιώς και εκ των πραγμάτων ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και οι δύο μονομάχοι προέρχονται από ήττες με 3-0 σετ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Βραχάτι με μέτρια μάλιστα εμφάνιση, ενώ ο Εθνικός ηττήθηκε στην έδρα του από τον Φοίνικα. Το κλειδί της νίκης είναι κρυμένο στην υποδοχή όπου και οι δύο ομάδες παρουσιάζουν έντονες μεταπτώσεις.\

To εντυπωσιακό είναι πως στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται ο Σωτήρης Πανταλέων ο οποίος θα βρεθεί αντίπαλος του προπονητή του Εθνικού Πειραιώς Σάκη Ψάρρα με τον οποίο ήταν μαζί στην ηγεσία του ΠΑΣΑΠ (συνδικαλιστικό όργανο των βολεϊμπολιστών). Ο Ψάρρας παραιτήθηκε τον καλοκαίρι του 2016 ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. «Με τον Σάκη έχουμε περάσει μια ζωή μέσα στα γήπεδα. Είμαστε φίλοι και έχουμε παίξει και συμπαίκτες και αντίπαλοι όταν ήταν στον Ολυμπιακό και τη Νίκαια. Οπως φαίνεται έχει μεγάλες ικανότητες και ως προπονητής και έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να καθιερώσεις μία ομάδα στην Volley League. Εμείς δεν κάναμε καλή εμφάνιση με τον Παμβοχαϊκό και αυτό έχει την εξήγηση του στην απειρία που υπάρχει. Με τον Ηρακλή και την Παναχαϊκή παίξαμε καλά στην έδρα μας και ελπίζω πως το ίδιο θα πράξουμε και στον αγώνα με τον Εθνικό. Γενικά και οι δύο ομάδες έχουν πολλούς νέους αθλητές στο ρόστερ του και πολλά κρίνονται στην ημέρα που θα βρίσκονται».

Ο Εθνικός Πειραιώς μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες και αναζητά άμεσα βαθμούς. Στην ομάδα του Πειραιά θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός είναι του χεριού τους αρκεί να κρατηθεί η υποδοχή και να υπάρξει πίεση στο σερβίς. «Τα κρίσιμα ματς τώρα ξεκινούν για μας. Πολλές φορές μετράει η φανέλα αλλά εμείς πρέπει να έχουμε το νου μας στην τακτική και στο ρυθμό μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και εάν κρατήσουμε την υποδοχή μας θα μπορούσε να βρούμε ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει νέους παίκτες αλλά και ορισμένους έμπειρους όπως ο Πανταλέων και Μπέλος με τους οποίους είμαστε καλοί φίλοι. Είναι πολύ καλό που ο αγώνας θα είναι τηλεοπτικός».

Είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εθνικό μετά από 28 χρόνια.

 

Volley league «Πάμε Στοίχημα»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (7η αγωνιστική)

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Γυμναστήριο Μετς 17.00 (ΕΡΤ-2): Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιώς

Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεωργουλέας, Παρατηρητής: Ρουσάκης, Επόπτες: Κυριαλάνη, Σκριμπώνης. Γραμματεία: Κατσούλα.

Γυμναστήριο Μίκρας 18.00: Ηρακλής Πετ. - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Θεμελής, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Γιώγιου, Δρανίτσας, Γραμματεία: Κουμπλή.

Γυμναστήριο Μιχ.Παρασκευόπουλος 17.30: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Σαρμίδης, Τονονίδης, Γραμματεία: Καδόγλου.

Γυμναστήριο Κανήθου Χαλκίδας 18.30: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Διαιτητές: Μουλά Λ., Βουδούρης, Παρατηρητής: Βασειλιάδης Στ., Επόπτες: Δαλέκου, Κατερλή. Γραμματεία: Καλιγέρη.

Kυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Γυμναστήριο Σύρου 16.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Kαλπακίδου, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.


Γυμναστήριο Αιγινίου 17.00 (ΕΡΤ-2): ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - Παναχαϊκή Πετ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δεληκωστίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Βέννος, Χριστοφορίδης, Γραμματεία: Ψάρρα.