Print this page
28-01-2022

Ο Ζίγκα Στερν MVP Βίκος Cola της 10ης αγωνιστικής

Rate this item
(1 Vote)
Ο ακραίος του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ Ζίγκα Στερν αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola στην 10η αγωνιστική της Α΄φάσης του πρωταθλήματος Volley League 2021-22.

 

Ο Ζίγκα Στερν ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. με 3-2 σετ και 20-18 στο τάι μπρέικ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής που έγινε στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη στις 21 Ιανουαρίου 2022.

 

Ο Ζίγκα Στερν σημείωσε 16 πόντους με 15 τελειωμένες επιθέσεις στις 24 πάσες που πήρε, δηλαδή, ποσοστό αποτελεσματικότητας 62%. Σημειωτέων πως τελείωσε καθοριστικές κόντρα επιθέσεις με δύσκολες προϋποθέσεις και βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα. Στην υποδοχή σε 25 προσπάθειες είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 44% με 27% άριστες και 6 λάθη. Επίσης πήρε και έναν άσσο σε 11 σερβίς του επιχείρησε.

 

Είναι η 2η φορά στην καριέρα του που ο Ζίγκα Στερν αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola. Η πρώτη ήταν την 6η αγωνιστική της σεζόν 2020-21, ενώ έχει αναδειχτεί και MVP του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2021. 

 

Ο Ζίγκα Στερν είναι ο τρίτος παίκτης του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ που τη σεζόν 2021-22 λαμβάνει διάκριση Βίκος Cola μετά τον Κουβανό Ιερεζουέλο στη 1η αγωνιστική και τον Δημήτρη Τζούριτς την 9η αγωνιστική.

 

Είναι η 32η διάκριση MVP Βίκος Cola για αθλητή του A.O.Φοίνικα ΟΝΕΧ από την καθιέρωση του θεσμού το 1998.

 

Ο Ζίγκα Στερν δήλωσε για τη διάκριση του: «Δεν επικεντρώνω τόσο στη δική μου απόδοση, όσο στην ομαδική. Είμαι ευτυχής που πήραμε αυτή τη νίκη, αυτό το μεγάλο παιχνίδι, που μας δίνει ελπίδα και σίγουρα αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Θέλω να συνεχίσουμε έτσι, να παίρνουμε τέτοια παιχνίδια που θα μας δίνουν αυτοπεποίθηση ώστε να πάμε ακόμα καλύτερα αυτή τη χρονιά. Σιγά σιγά αποκτούμε ξανά το αίσθημα της νίκης, το αίσθημα των νικητών, ειδικά μετά το Super Cup στη Ρόδο και το γεγονός ότι παρότι οι παίκτες επηρεάστηκαν από τον Covid-19, η ομάδα δεν επηρεάστηκε. Στεναχωριέμαι που δεν θα παίξουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είμαι όμως σίγουρος ότι αυτό το διάστημα θα λειτουργήσει θετικά για εμάς, ώστε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο».

 

Βιογραφικό

Ο Ziga Stern γεννήθηκε στις 2/1/1994 έχει ύψος 1,93 και αγωνίζεται στη θέση του ακραίου.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τo 2013 στη Σλοβάκικη Calcit έως το 2016 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στους παρακάτω συλλόγους:

2016-2017 Ach Ljubljana slovenia

2017-2018 Tours France

2017-2018 Poitiers France

2018-2019 Latina Italy

2019-2020: Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ - 4η

2020-2021: Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ - 2η

2021-2022: Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ

Με την Ach Ljubjana κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Σλοβενίας το 2017.

Με την Εθνική Σλοβενίας κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρόσφατο Ευρωπαικό πρωτάθλημα το 2019.
 

 

 

Η DREAM TEAM ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ A ΦΑΣΗΣ VOLLEY LEAGUE 2021-22

MVP ΒΙKOΣ COLA: Ζίγκα Στερν [Σλοβενία] (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)
Πασαδόρος: Μπρετ Τζέιμς Γουόλς [Πασαδόρος] (ΠΑΟΚ)
Διαγώνιος: Άγγελος Μάρκου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Ακραίοι: Ζίγκα Στερν [Σλοβενία] (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ), Πάβελ Κουκλίνσκι [Λευκορωσία] (Π.Α.Ο.Κ.)
Λίμπερο: Γρηγόρης Κοντοστάθης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
Κεντρικοί: Δημήτρης Τζούριτς (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ), Ιβάν Μιχάλι [Kροατία] (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)

 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-22
Α΄ΦΑΣΗ
1η αγωνιστική: Ιερεζουέλο Ρέιντελ Αγκίρε [Κούβα] (Πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)
2η αγωνιστική: Αντρέ Μπράουν [Καναδάς] (Κεντρικός - Π.Α.Ο.Κ.)
3η αγωνιστική: Βάργκας Πελεγκρίν Πουέρτο Ρίκο] (Ακραίος - Ο.Φ.Η.)
4η αγωνιστική: Κώστας Προύσαλης (Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας)
5η αγωνιστική: Ραφαήλ Κουμεντάκης (Π.Α.Ο.Κ.)
6η αγωνιστική: Χέρμανς Έγκλεσκαλνς [Λετονία] (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
7η αγωνιστική: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
8η αγωνιστική: Αρτούρ Ούντρις [Λευκρωσία] (Π.Α.Ο.Κ.)
9η αγωνιστική: Δημήτρης Τζούριτς (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)
10η αγωνιστική: Ζίγκα Στερν [Σλοβενία] (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)
11η αγωνιστική: 
12η αγωνιστική:
13η αγωνιστική:
14η αγωνιστική:  
Β΄ ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΘΕΣΕΙΣ 1-4
1η αγωνιστική:
2η αγωνιστική:
3η αγωνιστική: 
4η αγωνιστική: 
5η αγωνιστική:  
6η αγωνιστική:  
ΘΕΣΕΙΣ 5-8
Α΄ΦΑΣΗ: 
Β΄ΦΑΣΗ: 

 


Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και της κορυφαίας 7αδας

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola είναι μία καθαρά προωθητική ενέργεια προβολής του πρωταθλήματος που καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 1998. Είναι μία δημοσιογραγική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το ιταλικό πρωτάθλημα το 1990. Δεν αποτελεί προπονητικό κριτήριο απόδοσης αθλητών/τριων ούτε και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε συμβόλαια σωματείων - αθλητών.

Λάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης καθώς και οι πρωτοβουλίες του στο fair play. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ, τους προπονητές και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων τη σεζόν 2018-19 θα αναδεικνύει τον MVP και την καλύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής. 

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο ή μεθεπόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει, την τηλεοπτική μετάδοση κλπ. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής του αγώνα έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.