Print this page
19-09-2019

Ντίμα Φιλίποφ: «Δεν πιστεύω στα θαύματα, αξίζαμε την πρόκριση»

Rate this item
(0 votes)
Mία ημέρα μετά την απίθανη πρόκριση της Εθνικής βόλεϊ ανδρών στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από τριπλή ισοβαθμία με Πορτογαλία και Ρουμανία και με μόλις ένα πόντο διαφορά από τους Ίβηρες ο πασαδόρος του Εθνικού συγκροτήματος και του ΠΑΟΚ Ντίμα Φιλίποφ μιλάει στο ethnos.gr για το πως έζησε την Α΄φάση της διοργάνωσης και το τι μπορεί κάνει το εθνικό συγκρότημα απέναντι στην πανίσχυρη Ρωσία που το 2017 ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης.

«Δεν ήταν τύχη, το αξίζαμε»

«Ηταν πραγματικά κάτι το απίθανο όλο αυτό που έγινε με την πρόκριση στον πόντο μετά από όλους τους αγώνες της Α΄φάσης. Όμως εγώ δεν πιστεύω πως ήταν τύχη. Γενικά δεν πιστεύω στα θαύματα και στην τύχη. Πιστεύω πως το αξίζαμε. Και αυτό το λέω διότι σε όλους τους αγώνες ακόμα και απέναντι στα φαβορί του ομίλου είχαμε την πιο συγκροτημένη παρουσία. Αυτό δεν το λέω μόνον εγώ αλλά και οι αντίπαλοι μας».

190257_rou_gre_39.jpg
 

«Η κούραση έκανε τη διαφορά»

Και ο διεθνής πασαδόρος του ΠΑΟΚ συνεχίζει: «Νικήσαμε τη Ρουμανία που ήταν η πιο δυνατή ομάδα και την επομένη ημέρα το μεσημέρι παίξαμε απέναντι στην Πορτογαλία που την προηγούμενη ημέρα είχε ρεπό. Η κούραση έκανε τη διαφορά, αλλιώς θα κερδίζαμε και την Πορτογαλία ή τουλάχιστον θα κερδίζαμε και το δεύτερο σετ του μεταξύ μας αγώνα στο οποίο ήμασταν +6 πόντους μπροστά. Αν κάναμε το 2-0 σετ θα τελειώναμε την πρόκριση και χρειάστηκε να περιμένουμε νίκη της Ρουμανίας. Τέλος πάντων, τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν και απ΄ όσο θυμάμαι είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε έτσι την πρόκριση».

193517_rou_gre_43.jpg
«Χαμός όταν μετρούσαμε πόντους»

Για το πως έζησαν τις στιγμές της νίκης της Ρουμανίας στο ξενοδοχείο ο Φιλίποφ είπε: «Ολοι το πιστεύαμε πως η Ρουμανία θα κερδίσει. Όταν η Πορτογαλία πήρε το σετ ήμασταν σίγουροι πως οι Ρουμάνοι θα κερδίσουν 3-1 σετ γιατί ήταν καλύτερη ομάδα. Εκεί που έγινε χαμός ήταν όταν μετρούσαμε τους πόντους. Ειδικά στο τελευταίο σετ μετά από κάθε πόντο φωνάζαμε σαν τρελοί λες και παίζαμε εμείς. Το θέλαμε πολύ. Το αξίζαμε. Για αυτό και όταν τελείωσε ο αγώνας βγήκαμε αυθόρμητα στους διαδρόμους του ξενοδοχείου και έγινε χαμός. Προσπαθούσαμε να το χαρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ακριβώς γιατί πιστεύαμε πως το αξίζαμε».

142735_gre_por_19.jpg
 

«Δύο προκρίσεις στους 16»

Σχετικά με τη σημασία της πρόκρισης στους «16» ο Φιλίποφ είπε: «Δεν είναι λίγο πράγμα αυτή η πρόκριση. Ο ανταγωνισμός σε όλη την Ευρώπη είναι μεγάλος. Αφιερώσαμε όλο το καλοκαίρι, δεν κάναμε καν διακοπές και κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Η δύναμη μας είναι η ομάδα. Κάθε πόντος και κάθε νίκη είναι πολύ καλή για το ελληνικό βόλεϊ.  Και εμείς και η Εθνική γυναικών περάσαμε στην Β΄φάση. Είναι μία συνολική επιτυχία. Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για το ανδρικό βόλεϊ».

145044_bul_gre_27.jpg
«Ολα είναι μέσα στο παιχνίδι»

Οσο για την αναμέτρηση με την Ρωσία ο Φιλίποφ είναι ο πλέον ειδικός να μιλήσει καθώς και ο μπαμπάς του ήταν προπονητής σε πολλές ρωσικές ομάδες και γνωρίζει πολλούς αθλητές: «Η Ρωσία είναι υπερδύναμη. Παίζει σε άλλα επίπεδα, σε άλλες ταχύτητες και άλλες δυνάμεις. Γνωρίζω πολλά από τα παιδιά στην Εθνική Ρωσίας. Για μένα είναι τιμή μας που θα παίξουμε απέναντι τους στη Λιουμπλιάνα. Θα είναι εμπειρία. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα πάρουμε τα ρίσκα μας και θα παίξουμε ελεύθερα. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι».

Πηγή: ethnos.gr