Print this page
14-10-2013

Γιώργος Κλαρούδας: «Ούτε εγώ γνωρίζω το ταβάνι της ΑΕΚ»

Rate this item
(0 votes)
Η ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ συνεχίζει τα «θαύματα». Μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό νίκησε και τον δευτεραθλητή, Παμβοχαϊκό. Μέρα με τη μέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα ανεβαίνει και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει. Ούτε καν ο άνθρωπος που την χτίζει, ο προπονητής της Γιώργος Κλαρούδας, γνωρίζει το ταβάνι αυτής της ομάδας, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στις δηλώσεις του.

Ο κόουτς της «Ένωσης» μίλησε για τη σημαντική νίκη επί του Παμβοχαϊκού στην πρεμιέρα και εκείνες που (ελπίζει ότι) έρχονται στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αναλυτικά είπε:

Για την τακτική του αγώνα:

«Τo ματς πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Περιμέναμε να παίξουν πολύ με τους ακραίους και τον διαγώνιο. Κατευθύναμε πολλά σέρβις στη θέση 1 για να δυσκολευτούν να κάνουν πάσα στη θέση 4. Μετά κάναμε καλά μπλοκ στους ακραίους. Η τακτική μας έπιασε και πάνω σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού πατήσαμε για να πάρουμε τη νίκη.

Το δυνατό μας όπλο το σέρβις, ναι μεν τους χάλασε την υποδοχή αλλά είχαμε πολλά χαμένα σέρβις. Σε σχέση με το ρίσκο που παίρναμε στην εκτέλεση, πετύχαμε λίγους άσους. Κατά τα άλλα, κάναμε περισσότερα μπλοκ από τον αντίπαλο, ενώ λειτουργήσαμε καλύτερα από αυτούς στην επίθεση».

Για την εμφάνιση του Παγιάν:

«Ήταν εκπληκτικός. Δεν φαίνεται στα στατιστικά αλλά τέλειωσε αποφασιστικές μπάλες και στο τέλος του παιχνιδιού ήταν αυτός πάνω στον οποίο στηριχτήκαμε για να πάρουμε τη νίκη. Ομολογώ ότι λαχτάρισα όταν τον είδα να πέφτει στο παρκέ. Έχει όμως μεγάλη ψυχή και τον διακατέχει έντονο πάθος για το παιχνίδι. Αφού στον Πανελλήνιο μια φορά συνέχισε να παίζει με σπασμένο καλάμι. Έχει πολλά προσόντα και πιστεύω ότι θα προσφέρει ακόμη πιο πολλά στο μέλλον».

Για την ισοφάριση του Παμβοχαϊκού:

«Μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και τίποτα. Από εμάς εξαρτάται. Μακάρι αυτά τα αποτελέσματα να μας βοηθήσουν ν αποκτήσουμε σταθερότητα και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο ώστε σιγά-σιγά να αρχίσουμε νε κοιτάζουμε και πιο ψηλά. Ακόμη κι εγώ, που είμαι προπονητής δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει. Βλέπω τις δυνατότητες των παικτών μου αλλά ακόμη κάτι μας εμποδίζει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι.

Γι αυτό, προς το παρόν κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να δούμε τι βαθμούς θα μαζέψουμε στα ματς που είναι τώρα μπροστά μας. Να δούμε πού θα τερματίσουμε στον πρώτο γύρο. Προσωπικά, ευελπιστώ σε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο. Αν έχουμε καλό πλασάρισμα στον πρώτο, μπορούμε να πάμε για μεγάλα πράγματα στον δεύτερο».

Για τις δυσκολίες στη συνέχεια:

«Οι νίκες αυτές αυξάνουν τις προσδοκίες των ανθρώπων γύρω από την ομάδα, δημιουργείται ένα άγχος και είναι μια κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε. Δεν ισχύει το ότι επειδή κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, θα κερδίσουμε και όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να καταθέτουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο για να παίρνουμε αποτέλεσμα.

Η ομάδα έχει πολύ καλή χημεία, πολύ καλό κλίμα και διάθεση απ όλους να κάνουν κάτι καλό φέτος. Εκεί πατάω και εγώ και ζητάω πιο πολλά πράγματα στην προπόνηση και στα παιχνίδια. Δυσκολευόμαστε όμως γιατί η ποσότητα προπόνησης δεν είναι αρκετή. Δεν έχουμε δικό μας γήπεδο. Έτσι πρέπει να προλάβουμε να κάνουμε χίλια δυο πράγματα μέσα στο δίωρο που μας παραχωρούν το γήπεδο στη Γλυφάδα».

Για την στήριξη του κόσμου:

«Αν παίζαμε στη Ν. Φιλαδέλφεια είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα ήταν γεμάτο και η ατμόσφαιρα που θα δημιουργούσε ο κόσμος θα ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Τώρα η Γλυφάδα πέφτει λίγο μακριά από την φυσική έδρα της ΑΕΚ. Ελπίζουμε πάντως να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Η ΑΕΚ έχει κόσμο παντού. Το είδαμε και στο Βραχάτι, όπου οι φίλαθλοι μας έκαναν να νιώθουμε σαν το σπίτι μας».