Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
23-10-2022

Σε μία ώρα ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ στο Ηράκλειο

Rate this item
(0 votes)
Σε μία ώρα ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ στο Ηράκλειο
Download attachments:
Κάτι λιγότερο από μία ώρα - 57 λεπτά - χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να νικήσει τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 3-0 σετ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Volley League 2022-23. Οι πράσινοι έπαιξαν με μία σύνθεση, χωρίς αλλαγή και για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα ξεκίνησε βασικό λίμπερο ο Ξενοφών Γκρουμούσας.

 

Ο ΟΦΗ είχε την ατυχία να παίξει με δύο ελείψεις βασικών του αθλητών οι οποίοι αν και ασυμπτωματικοί βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό στα ράπιντ τεστ που προηγήθηκαν 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο πασαδόρο Ενρίκε Αντάμι και τον διαγώνιο από τη Μποτσουάνα Ιγκόμπε Σικούκου. Βασικός πασαδόρος αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Μπαρντακτζιάν. Διαγώνιος στο πρώτο και στο τρίτο σετ αγωνίστηκε κατ΄ανάγκη ο ακραίος Νίκος Γκόνας και στο δεύτερο σετ Δημήτρης Τσαλικιάν αλλά το κενό στην επίθεση κλήθηκε τελικά να σηκώσει ο Αμπράο αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. 

 

Όπως φαίνεται και από τη διακύμανση ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Κόβαρ και ο Ερνάντεζ σημείωσαν από 14 πόντους και ξεχώρισαν επιθετικά για τους περσινούς πρωταθλητές.

 

Στο 1ο σετ με μπλοκ του Ρανγκέλ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 12-7, ο ΟΦΗ μείωσε με τον Χήρα 13-14, ενώ ο Βαΐόπουλος ισοφάρισε 17-17. Με σερί 3-0 από Κοβάρ, Φράγκο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 20-17 και στη συνέχεια ο Πετρέας με το σερβίς έκανε τη ζημιά και με σερί 4-0 έκλεισε το σετ 25-19.

 

Στο 2ο σετ ο Παναθηναϊκός με μεγάλο σερί 7-0 από το σερβίς του Γιάκομπσεν ξέφυγε 16-5 και το σετ έκλεισε με πόντο του Κόβαρ 25-16.

 

Στο 3ο σετ ο ΟΦΗ πάλεψε μέχρι το 9-11 όταν και μείωσε με τον Αμπράο αλλά από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός με τον Κόβαρ και τον Ερνάντεζ διατήρησε τη διαφορά και έφτασε στη νίκη.



Διαιτητές: Αγγελίδης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κουνδρουράκη, Κόκκας, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

 

Διακύμανση:

1ο σετ: 5-8, 13-16, 18-21, 19-25

2ο σετ: 4-8, 05-16, 10-21, 16-25

3ο σετ: 5-8, 10-16, 15-21, 19-25

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 4 άσσοι, 19 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού Α.Ο. προήλθαν: 4 άσσοι, 49 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 15 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (19-25, 16-25, 19-25) σε 52΄

 

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Τζάρβις 5π. (4/15επ., 1 μπλοκ, 36%υπ., 9%αρ), Χήρας 6 (1/1επ., 4 μπλοκ, 1 άσσος), Μπαρντακτζιάν, Βαΐόπουλος 2 (0/6επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Γκόνας 6 (5/16επ., 1 άσσος), Αμπράο 9 (8/34επ., 1 άσσος, 50%υπ., 25%αρ.) / Τσαδήμας (λ. - 45%υπ., 20%αρ.), Αραμπόπουλος, Τσαλικιάν 1 (1/5επ.), Καφαντάρης.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κοβάρ 14 (13/24επ., 1 μπλοκ, 79%υπ., 50%αρ.), Πετρέας 6 (3/4επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Γιάκομπσεν 4 (3/5επ., 1 άσσος), Ρανγκέλ 9 (7/16επ., 2 μπλοκ, Φράγκος 13 (12/20επ., 1 άσσος, 60%υπ., 30%αρ.), Ερναντέζ 14 (11/22, 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Γκρουμούσας (λ. - 67%υπ., 17%αρ.).

 

Ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: "Βγάλαμε ωραία πράγματα στο πρώτο σετ, ήμασταν καλοί στο μπρέικ πόιντ, δηλαδή στον πόντο απο σέρβις και όχι στο παιχνίδι ανάπτυξης. Ισως ζητάμε πολλά απο τον Μπαρντακτζιάν, είναι ένα παιδί 19 ετών.Την Πέμπτη μας ήρθε ένα μέιλ να κάνουμε τεστ, τελικά ήταν για καλό, γιατί βγήκαν δυο απουσίες, ο διαγώνιος και ο πασαδόρος, που είναι σημαντικές για μας.Είμαι ευχαριστημένος απο κάποια σημεία στο μπλοκ άμυνα και δυσαρεστημενος στην διαχείριση των πόντων των ακραιων πάνω στο φιλέ. Τους παίζουμε πολύ καλύτερα αυτούς τους πόντους. Σήμερα βιαζόμασταν. Προσπαθούσαμε να κάνουμε χτυπήματα γωνίας, ενώ εμείς θέλαμε χτυπήματα βάθους.Στον δεύτερο χρόνο που είμαι εδώ, δεν έχω ξαναδεί τόσο ωραία ατμόσφαιρα.Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι δεν θα τον απογοητεύσουμε.Εχουμε καλή ομάδα και θα πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια.Αν είχαμε τον διαγώνιο και τον πασαδόρο σήμερα, θα ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα σετ.Η συνέχεια είναι το παιχνίδι με την Κηφισιά. Είμαστε κοντά και θα πάμε για τη νίκη.Ο στόχος της διοίκησης είναι η παραμονή φέτος, αλλά ο στόχος του προπονητή είναι να παίζουμε σωστα και στα όρια για να μπούμε στην εξάδα".

 

Ο κεντρικός του ΟΦΗ Αλέξανδρος Χήρας είπε: "Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες. Εμείς είχαμε δυο απουσίες. Παρ' όλα αυτά μπήκαμε και παλέψαμε κάθε πόντο απέναντι στον πρωταθλητή. Κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι θα τους κοιτάξουμε στα μάτια. Το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει την προσπάθεια μας, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι απο την προσπάθεια που κάναμε.Με την Κηφισιά, εύχομαι να είμαστε πλήρεις, να προπονηθούμε και να πάρουμε την πρώτη νίκη για τη φετινή σεζόν".

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Αντιμετωπίσαμε το ματς πάρα πολύ σοβαρά, ακριβώς γιατί όλες οι ομάδες της βόλεϊ λιγκ είναι καλές ομάδες. Και επίσης ήταν πρεμιέρα και δεν θέλαμε καμία έκπληξη. Αρκετός ήταν σήμερα ο κόσμος στο γήπεδο, αλλά εμείς ούτως ή άλλως είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε με κόσμο και μας αρέσει. Ο ΟΦΗ είχε τις απουσίες πασαδόρου και διαγώνιου που είναι θέσεις κλειδιά και είναι δυνατός, όπως όμως και όλες οι ομάδες έχουν δημιουργήσει ισχυρά σύνολα. Πάντα είναι δυνατό το πρωτάθλημα εδώ πάρα πολλά χρόνια τώρα. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ένα ακόμα ματς και σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη». Ο ακραίος του ΠΑΟ, Ανδρέας Φράγκος ανέφερε: «Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά τα ματς χάνεις και εμείς είχαμε κάποια τέτοια νεκρά σημεία σήμερα. Πρέπει να τα αναλύσουμε ώστε να μην επαναληφθούν καθώς αυτό μπορεί να κοστίσει σε άλλα ματς που ο αντίπαλος θα είναι πιο δυνατός. Από κει και πέρα αν δεν έχεις υψηλούς στόχους δεν εξελίσσεσαι και εμείς βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι για να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Θεωρώ ότι έχουν δυναμώσει τόσο οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά αλλά και οι ομάδες που έρχονται από κάτω έχουν ανέβει ένα σκαλοπάτι».

 

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Ανδρέας Φράγκος είπε: "Είναι σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια να μπαίνεις συγκεντρωμένος και να αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα την αντίπαλη ομάδα. Ο ΟΦΗ είχε δυο σημαντικές απουσίες του πασαδόρου και του διαγώνιου. Αν δεν είσαι όμως συγκεντρωμένος χάνεις. Θα δούμε κάποια τέτοια σημεία στον αγώνα, ώστε να μην επαναλλαμβάνονται. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρείς πόντους. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι πάντα υψηλοί. Είναι μεγάλο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα είναι πιο ανταγωνιστικό απο πέρσι. Θα έχει θέαμα και δυνατές αναμετρήσεις".

 

Media

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Ο.Φ.Η. Σε μία ώρα ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ στο Ηράκλειο
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject