Print this page
24-11-2013

«Αιφνιδιάσαμε τον Ολυμπιακό - Δίκαια η Παναχαϊκή»

Rate this item
(1 Vote)
Την πρώτη του νίκη επί του Ολυμπιακού ως προπονητής αντίπαλης ομάδας μετά από 11 ολόκληρα χρόνια σημείωσε ο Γιώργος Λυκούδης. Η πρώτη ήταν το 2002 όταν ο Λυκούδης ήταν προπονητής στον Άρη και είχε νικήσει τον Ολυμπιακό του Ρίτσι 3-2 σετ και τον είχε αποκλείσει από το φάιναλ-4 του Κυπέλλου.

«Το παρελθόν είναι για να το θυμόμαστε και το παρόν για να το ζούμε...» είπε ο Λυκούδης και πρόσθεσε:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Συγχαρητήρια και στον κόσμο για την υποδειγματική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Όπως είχα πει και πριν τον αγώνα κάθε ματς είναι η σωτηρία μας. Παίξαμε τόσο καλά που αιφνιδιάσαμε τον Ολυμπιακό. Εμείς είχαμε πολλά νεύρα στο 2ο και 3ο σετ σετ. Τους παίκτες της Παναχαϊκής δεν τους γνώριζα. Οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες θα παίζουν βασικοί. Έρχεται ένα ακόμα δύσκολα ματς με τον Άρη. Κάθε ματς είναι τελικός για τη σωτηρία».

 

«Δίκαια η Παναχαϊκή»

 
Την ανωτερότητα της Παναχαϊκής παραδέχτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης: «Νίκησε καθαρά και δίκαια η Παναχαϊκή. Δε μπορώ να πω πως υποτιμήσαμε τον αντίπαλο μας. Δεν μας βγήκε το παιχνίδι και δεν είχαμε την ψυχή που έπρεπε για να κερδίσουμε έναν ψυχωμένο αντίπαλο που έδειξε πως ήθελε περισσότερο τον αγώνα. Μας προβληματίζει η τρίτη εκτός έδρας ήττα και χαλάει πάλι την καλή μας εικόνα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και θα δουλέψουμε για να φανούμε αποτελεσματικοί και δυνατοί στη συνέχεια».

«Ιστορική νίκη»

«Ιστορική» χαρακτήρισε ο αρχηγός της Παναχαϊκής Νίκος Ρουμελιώτης τη νίκη για την Παναχαϊκή αλλά και για τον ίδιο προσωπικά και εξήγησε τους λόγους: «Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη που έχει σημειώσει η Παναχαϊκή. Προσωπικά έχω νικήσει τον Ολυμπιακό και με τον Άρη και με την ΕΑΠ αλλά αυτή η νίκη δεν συγκρίνεται διότι η Παναχαϊκή είναι μια νεοφώτιστη ομάδα και ο Ολυμπιακός τρεμπλούχος. Με στεναχωρεί γιατί έχουμε νικήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και χάσαμε από τη Νίκη Αιγινίου 3-0. Ακόμα έχουμε μεγάλη ανηφόρα για την παραμονή».

«Κάναμε κάτι μεγάλο»

Ο Κώστας Βασιλάκος που το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Μίλωνα και ήταν η αποκάλυψη του σημερινού αγώνα στη θέση του Στάθη Ντονά δήλωσε: «Δουλεύω στις προπονήσεις και περιμένω την εντολή του προπονητή. Κάναμε κάτι μεγάλο σήμερα. Νικήσαμε την καλύτερη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος και δείξαμε πως αξίζουμε να είμαστε στην Α1. Ευχαριστώ τον κύριο Αγγελόπουλο που με έφερε στην ομάδα αλλά και τον κύριο Λυκούδη που με εμπιστεύηκε. Σημασία δεν έχει η προσωπική μου εμφάνιση αλλά η απόδοση της ομάδας»

«Πολλές οι 3 ήττες»

Ο έμπειρος κεντρικός του Ολυμπιακού Νίκος Σμαραγδής είπε: «Πρέπει να βρούμε άμεσα τι φταίει. Τρεις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς είναι πολλές. Δεν είναι δικαιολογία οι ευρωπαϊκοί αγώνες. Πρέπει να δουλέψουμε και να καταλάβουμε πως όλες οι ομάδες όταν μας βρίσκουν απέναντι τους τα δίνουν όλα. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς».