Print this page
13-04-2013

Δαλακούρας: «Έχουν μπει οι βάσεις για τίτλο»

Rate this item
(1 Vote)

Η σεζόν τελείωσε για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με την κατάκτηση της 4ης θέσης κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1982-83. Η ομάδα του Έβρου τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει όλο και περισσότερο προς την κορυφή. Η συνταγή είναι μείγμα παλιών και έμπειρων παικτών αλλά και μιας φουρνιάς νέων και ταλαντούχων που «ανδρώνονται» μέσα από την πίεση του πρωταθλητισμού. Ένας από τους αθλητές που άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του στο πρωτάθλημα είναι ο 20χρονος Ανέστης Δαλακούρας ο οποίος με ηρεμία πλέον κάνει τον απολογισμό της σεζόν...

«Στη αρχή είχαμε βάλει στόχο την σωτηρία και την παραμονή στην Volleyleague. Όταν μπήκαμε δυνατά στο πρωτάθλημα και ξεκινήσαμε με νίκες επί δυνατών ομάδων είδαμε πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε τους στόχους μας. Αυτό κάναμε όταν με το τέλος του Α΄ γύρου ήμασταν μέσα στην πρώτη 5αδα. Έτσι βάλαμε στόχο την 4αδα που έμοιαζε ένας μεγάλος στόχος αλλά είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε».

Στο φινάλε περιμένατε κάτι καλύτερο;

«Ήταν αρνητικό στο ότι στα ημιτελικά πέσαμε πάνω στον Ολυμπιακό. Είναι η καλύτερη ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα και μας έκανε τρεις πολύ καλές εμφανίσεις στους ημιτελικούς. Δίκαια προκρίθηκε στον τελικό ο Ολυμπιακός. Ήθελα να κάνουμε κάτι περισσότερο στον τρίτο αγώνα μπροστά στον κόσμο μας αλλά ο Ολυμπιακός δε μας άφησε περιθώρια».

Θα μείνεις στον Εθνικό ή έχεις στόχο να φύγεις ακόμα και στο εξωτερικό;

«Στο μέλλον θα ήθελα να αγωνιστώ σε κάποιο κορυφαίο πρωτάθλημα του εξωτερικού. Δεν το κρύβω αλλά για την ώρα θέλω να μείνω στον Εθνικό ώστε να εκμεταλευτώ την δυναμική που έχει αυτή την εποχή η ομάδα και να πάρω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Ο Εθνικός δεν είναι όπως παλιά. Δεν κατεβαίνει πλέον μόνο για την επιβίωση αλλά έχουν μπει υψηλότεροι στόχοι και αυτό με ικανοποιεί».

Τι έχει αλλάξει στον Εθνικό και υπάρχει αυτή η ανάκαμψη;

«Πολλά πράγματα μαζί έχουν συντελέσει για να μπει η ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού. Πρώτα απ΄ όλα η διοίκηση έχει στελεχωθεί με πολλούς ικανούς παράγοντες που έχουν όνειρα. Η Αλεξανδρούπολη και γενικά ο Έβρος έχει βγάλει πολλούς και σημαντικούς προπονητές που όλοι παίζουν πλέον έναν ρόλο σε όλο το οικοδόμημα των τμημάτων. Η ακαδημία του συλλόγου έχει βγάλει μια αξιόλογη φουρνιά παικτών που τα τελευταία χρόνια κατακτά και το πρωτάθλημα Εφήβων. Μέρα με τη μέρα οι τοπικοί φορείς έρχονται όλο και πιο κοντά στον σύλλογο και φυσικά πάνω απ΄ όλα ενεργοποιήθηκε ακόμα περισσότερο ο κόσμος. Όλα αυτά βοηθούν για να αποκτήσει η ομάδα μια μεγάλη δυναμική. Είναι οι βάσεις για την κατάκτηση ενός τίτλου στο άμεσο μέλλον».

Ο κόσμος στην Αλεξανδρούπολη τι σας λέει για την εφετινή σας πορεία;

«Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος. Είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι και πολύ υπερήφανοι για την ομάδα του Εθνικού. Βλέπουν την δουλειά που κάνουμε και γνωρίζουν τη βελτίωση που έχουμε. Η αλήθεια είναι πως με την πορεία μας στην κανονική περίοδο δημιουργήσαμε προσδοκίες για πρόκριση στον τελικό. Ξέρουμε πως στο τέλος στεναχωρήθηκαν αλλά εάν δούμε την πορεία μας ήταν και παραμένει ανοδική. Ανεβαίνουμε σιγά, σιγά τα σκαλοπάτια και θέλουμε να δημιουργούμε καλές βάσεις για το μέλλον».

Είναι καλό που υπάρχουν υψηλοί στόχοι ή δημιουργείται πίεση στους παίκτες;

«Εγώ το βλέπω θετικά. Μόνο αν πιεστείς ως ομάδα και ως διοίκηση για υψηλούς στόχους θα μπορέσεις να εμπνεύσεις και να πετύχεις πράγματα. Επίσης μέσα από τα δυνατά ματς και την πίεση οι παίκτες που είναι γεννημένοι για πρωταθλητισμό έχουν μόνο κέρδος».

Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ένα κίνητρο για να ενισχυθεί η ομάδα και να κρατήσει τις δυνάμεις της;

«Φυσικά. Θα ακουστεί το όνομα του συλλόγου στο εξωτερικό και θα είναι πλεονέκτημα για όλη την ομάδα. Δημιουργεί ένα κίνητρο για όλους και σίγουρα θα αποτελέσει μια καλή αιτία ενίσχυσης της ομάδας».

Από εδώ και πέρα τι σχέδια έχεις;

«Λίγες ημέρες ξεκούραση και σε περίπου 10 ημέρες θα είμαστε στη διάθεση του κυρίου Δρίκου στην Εθνική Εφήβων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου που θα γίνουν στη Ρωσία. Αν είμαστε όλοι υγιείς μπορούμε να κάνουμε πολλά, ακόμα και να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης».