Print this page
26-04-2013

Δημητρακόπουλος: «Όνειρο μας παραμένει ο τίτλος»

Rate this item
(0 votes)

Τον απολογισμό της φετινής σεζόν έκανε ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Παμβοχαϊκού. Ο διεθνής λίμπερο χαρακτήρισε ιστορική την επιτυχία της κατάκτησης της 2ηςθέσης, αναφέρθηκε στην διετία που έχει βιώσει στο Βραχάτι, στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, στο μέλλον του συλλόγου, στον καταπληκτικό του κόσμο.

Ο Δημητρακόπουλος δεν έκρυψε την πικρία που άφησε η απώλεια του τίτλου, ωστόσο, τόνισε πως η επιτυχία της 2ης θέσης αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Χαρακτήρισε τον Παμβοχαϊκό σύλλογο – πρότυπο και υποστήριξε πως με τους κατάλληλους χειρισμούς και τη στήριξη όλης της Κορινθίας, μπορεί να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

- Για το ξεκίνημα, θα θέλαμε έναν μίνι απολογισμό της φετινής σεζόν.

«Το περασμένο καλοκαίρι άλλαξαν αρκετά πρόσωπα και φάνηκε τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκκίνηση της σεζόν πως θα υπήρχε ένα μεταβατικό στάδιο, ώστε να μονταριστεί η ομάδα. Στα πρώτα ματς υπήρχαν προβλήματα και ήρθαν αρνητικά αποτελέσματα ωστόσο, όλα τα παιδιά είχαμε πίστη σ’ αυτό που κάναμε και μαζί με το προπονητικό τιμ και τη στήριξη της διοίκησης, αντιδράσαμε. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, βρήκαμε ρυθμό και τρέξαμε ένα σερί νικών, που μας έβαλε στις πρώτες βαθμολογικές θέσεις. Θεωρώ πως ο Παμβοχαϊκός έκανε καλές εμφανίσεις και έπαιξε ποιοτικό βόλεϊ. Στο τέλος της κανονικής περιόδου με τη νίκη επί του Φοίνικα Σύρου, εξασφαλίσαμε τη 2η θέση και το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.

Διατηρήσαμε το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε μια δύσκολο και ψυχοφθόρο διαδικασία εναντίον μιας ομάδας, που διεκδίκησε επί ίσης όροις τη συμμετοχή της στον τελικό, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο, είχε φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσής της. Ο βασικός μας στόχος που ήταν η συμμετοχή στον τελικό επιτευχθεί, για να μπούμε πια στη διαδικασία των τελικών, απέναντι στον Ολυμπιακό. Μια ομάδα με μεγάλη προϊστορία, που είχε ήδη κατακτήσει τους 2 πρώτους τίτλους της σεζόν, ενώ είχε και το πλεονέκτημα έδρας. Μετά τη σημαντική νίκη στο πρώτο ματς, πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο. Σε έναν τελικό παίζεις πάντα για να κερδίσεις. Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή, χάρη κυρίως στην εμπειρία και την ποιότητα που έχει ως ομάδα και μας άφησε στη δεύτερη θέση».

- Τι σημαίνει για τον Παμβοχαϊκό η κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ότι η επιτυχία του Παμβοχαϊκού είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα πριν δύο χρόνια έπαιζε στην Α2. Πέρυσι στην πρώτη της σεζόν στη Volleyleague, τερμάτισε στην 3η θέση και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ φέτος κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Αναμφίβολα, είναι ιστορική και μεγάλης σημασίας η 2η θέση για την ομάδα, αλλά και για το άθλημα γενικότερα. Είχαμε συνηθίσει τις ίδιες ομάδες (Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός) να διεκδικούν τους τίτλους. Μην ξεχνάμε πως ο Παμβοχαϊκός έγινε μόλις η τρίτη επαρχιακή ομάδα στην ιστορία της Α1 που συμμετείχε σε τελικό. Για τη μικρή κοινωνία του Βραχατίου και για την Κορινθία οι στιγμές είναι ιστορικές».

- Μπορούσε ο Παμβοχαϊκός να στεφθεί πρωταθλητής;

«Σίγουρα το όνειρο όλων μας ήταν ο τίτλος. Παρά την επιτυχία της 2ης θέσης, είναι σημαντικό να νιώθουμε μια πικρία μετά την ήττα στον τελικό. Προσωπικά το πίστευα, όπως θεωρώ ότι το πίστευαν και οι συμπαίκτες μου, ειδικά η πρώτη μας νίκη στο Ρέντη, μας έδωσε το ερέθισμα να το πιστέψουμε περισσότερο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

- Τι θεωρείς πως πήγε στραβά στη σειρά των τελικών, μετά τη πρώτη νίκη στο Ρέντη;

«Σε συνάρτηση και με τον αντίπαλο, πιστεύω πως πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το ψυχολογικό κομμάτι. Η τριβή με τον πρωταθλητισμό κάνει τους τελικούς να διαφέρουν από τα ματς της κανονικής περιόδου. Για μας, υπήρξε και ο τραυματισμός του Γιοβάνοβιτς, ενώ ακολούθησε κι αυτός του Μπάκα, δύο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση, γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα σε οποιαδήποτε ομάδα. Σε τέτοιους αγώνες πρέπει όλοι να είναι υγιείς. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε για το καλύτερο, τα δώσαμε όλα, όμως, ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του και όπλο την εμπειρία πολλών αθλητών του. Το τρίτο ματς ήταν καθοριστικό και δυστυχώς δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

- Βρίσκεσαι δύο χρόνια στον Παμβοχαϊκό, ενώ έχεις αγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Πώς βίωσες αυτή τη εμπειρία, πού οφείλεται η επιτυχία;

«Με δεδομένη την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, ο σύλλογος έχει μια εύρυθμη λειτουργία σε επαγγελματικά πρότυπα. Υπάρχουν άνθρωποι με πρωτοστάτη τον πρόεδρο κ. Ρωμάνο, που προσπαθούν για το καλύτερο και ο Παμβοχαϊκός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους μεγάλους συλλόγους. Στη διετία που είμαι στην ομάδα, έχω την αίσθηση πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από την τοπική κοινωνία του Βραχατίου και από όλη την Κορινθία. Ομάδες, υγιείς, σαν τον Παμβοχαϊκό δεν συναντάμε εύκολο όχι μόνο στο βόλεϊ, αλλά γενικότερα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Είναι το καμάρι όλη της Κορινθίας και θέλει τη βοήθεια όλου του κόσμου, καθώς και των ισχυρά οικονομικών παραγόντων, που μπορούν να προσφέρουν. Μετά από αυτή τη σπουδαία διετία, ο Παμβοχαϊκός πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι φωτοβολίδα. Πρέπει να παραμείνει στο προσκήνιο και να δημιουργήσει παράδοση, κάτι που απαιτεί τη στήριξη όλων και όχι 2-3 παραγόντων.

Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, το ταξίδι των 2 αυτών ετών ήταν πολύ όμορφο για μένα από την πρώτη στιγμή. Μέσα από τον Παμβοχαϊκό, όλη η Ελλάδα έμαθε το Βραχάτι, το οποίο έγινε γνωστό και στην Ευρώπη, λόγω της ευρωπαϊκής συμμετοχής μας στο Τσάλεντζ Καπ. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έδειξε φέτος χαρακτήρα. Σε όλες τις διοργανώσεις κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Μια ομάδα χτίζεται σωστά όταν χρόνο με το χρόνο βάζει έναν μεγαλύτερο στόχο και προσπαθεί να τον πετύχει, κάτι που κατάφερε ο Παμβοχαϊκός».

- Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις σ’ αυτό το όμορφο, όπως χαρακτήρισες, ταξίδι;

«Αναμφίβολα, υπάρχουν αρκετές ξεχωριστές στιγμές, τόσο μέσα από την καθημερινότητα με τις προπονήσεις όσο και μέσα από τους αγώνες. Επειδή πάντα, οι στόχοι μιας σεζόν κρίνονται στο τέλος της, από την περσινή χρονιά, ξεχωρίζω τους ημιτελικούς με τον Ηρακλή, στους οποίους η ομάδα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Φτάσαμε κοντά στην πρόκριση στον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι μικροί τελικοί με τον Ολυμπιακό ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τον Παμβοχαϊκό και οι νίκες, που μας έδωσαν την 3η θέση, ήταν σπουδαίες. Επιπλέον, σε ένα καταμέστο γήπεδο κερδίσαμε στην κανονική περίοδο τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή. Γεγονότα απ’ τα οποία, η Κορινθία είχε μείνει μακριά σε αθλητικό επίπεδο για πολλά χρόνια. Φέτος, η ευρωπαϊκή συμμετοχή και το πρώτο ταξίδι στην Σλοβακία ήταν μια ακόμη ιστορική και σημαντική στιγμή για τον σύλλογο. Τα ματς των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ ήταν ξεχωριστά, που όπως προανέφερα, πετύχαμε το βασικό μας στόχο και βέβαια, η σειρά των τελικών. Ειδικά, στα δύο ματς στο Βραχάτι το κλίμα που δημιούργησε ο κόσμος ήταν φανταστικό, ενθουσιώδες».

- Πώς βλέπεις το αύριο του Παμβοχαϊκού, σε ποιο δρόμο πιστεύεις πως πρέπει να βαδίσει για να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο;

«Αναμφίβολα, η φετινή επιτυχία αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Θα πρέπει ο Παμβοχαϊκός να την εκμεταλλευθεί για να δημιουργήσει ακόμη καλύτερες συνθήκες. Θα πρέπει όλοι οι παράγοντες να τρέξουν για το καλύτερο, να καταφέρουν να φέρουν έσοδα για την ομάδα. Εκτιμώ πως θα πρέπει να γίνει προσεκτική διαχείριση στο οικονομικό, για να μην υπάρξουν προβλήματα. Είναι πολλά τα παραδείγματα επαρχιακών ομάδων, που έκαναν κάποιες καλές σεζόν και μετά οδηγήθηκαν στη διάλυση. Απαιτείται σωστός χειρισμός και η στήριξη όλης της περιοχής. Πιστεύω πως οι παράγοντες του Παμβοχαϊκού έχουν και την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να διαχειριστούν την κατάσταση, να αποφύγουν τις παγίδες και να διατηρήσουν την ομάδα υγιή, ανταγωνιστική και σε υψηλό επίπεδο».

- Ο κόσμος στήριξε και φέτος την ομάδα. Πιστεύεις πως είχε καταλυτικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία;  

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στο ξεκίνημα ήταν κάπως μουδιασμένος και έκανε τα παράπονα του, όμως, με τα θετικά αποτελέσματα, τον φέραμε πίσω στο γήπεδο. Ο κόσμος του Παμβοχαϊκού ήταν αρωγός στη φετινή προσπάθεια και βασικός συντελεστής των επιτυχιών. Για να πετύχει μια ομάδα τους στόχους της, πρέπει να στηρίζεται στο τετράπτυχο διοίκησης, προπονητή, αθλητών και του κόσμου της. Θεωρώ πως αυτό το τετράπτυχο, όχι μόνο το είχε ο Παμβοχαϊκός, αλλά λειτούργησε σε υψηλά στάνταρ, για να φτάσουμε στο φινάλε μια άκρως πετυχημένης χρονιάς».

- Εν όψει της νέας σεζόν, ποιες είναι οι σκέψεις σου;

«Τώρα είναι η ώρα για ξεκούραση, πρέπει να αποτοξινωθεί το μυαλό και το σώμα και να απολαύσουμε το Πάσχα. Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχηθώ υγεία κα ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Μετά το Πάσχα, θα συζητήσω με τη διοίκηση αναφορικά με τη νέα σεζόν. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα και έχω περάσει δύο πολύ όμορφα χρόνια στο Βραχάτι και τον Παμβοχαϊκό».

Πηγή: ΤΑΑ Παμβοχαϊκός