Print this page
17-12-2014

Ανδρέας Ανδρεάδης: «Οι Έλληνες την πλήρωσαν στην ΑΕΚ»

Rate this item
(0 votes)
Αυθεντικός όπως πάντα παρουσιάστηκε στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» των καναλιών Novasports o Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο αρχηγός της ΑΕΚ χωρίς ..μαλλιά στην γλώσσα μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, το Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και την Εθνική Ομάδα της οποίας δήλωσε πιστός στρατιώτης. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρεάδη έχει ως εξής:
Για την παρουσία του στην ΑΕΚ: Η ΑΕΚ πέρασε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και χρειάστηκε την βοήθειά μου. Με την εμπειρία και τις γνωριμίες μου έκανα ότι μπορούσα. Από αύριο (Τετάρτη) η ομάδα θα έχει νέο προπονητή. Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει αν και δεν γνωρίζω το όνομά του. Έτσι δεσμεύτηκαν από την διοίκηση.

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: Είναι πολύ δύσκολα όταν δεν υπάρχουν τ' απαραίτητα. Σχεδόν τέσσερις μήνες είμαστε απλήρωτοι όλοι. Βάλαμε πλάτη με τον ΠΑΟΚ όλοι οι Έλληνες για ν' αγωνιστούμε και να δώσουμε χρόνο στην διοίκηση να προχωρήσει. Είπαμε ότι πρέπει να παλέψουμε για την σωτηρία της ομάδας όσο κι αν αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Το έχω ξαναζήσει και στον Ολυμπιακό. Με την ΜΕΝΤ θα κατέβουν όσοι έπαιξαν με την Λαμία εκτός του Μπουρκόφσκι που έφυγε. Δεν θα ξανακάτσω στον πάγκο γιατί απαγορεύεται. Θα προσπαθήσω να πάρω το δίπλωμα του προπονητή, παρακολουθώ μαζί με άλλους Έλληνες παίκτες τα σεμινάρια του ΣΕΠΠΕ  κάθε Κυριακή και θα δούμε. Οι μοναδικοί που την πλήρωσαν πάντως ήταν ο Πέτρογλου και ο Κατσανεβάκης. όλοι οι άλλοι πήραν χρήματα εκτός από εμένα που δεν πήρα τίποτε. Για προσωπικό συμφέρον επειδή μένω στην Γλυφάδα δεν ήθελα να χαλάσω τις σχέσεις μου με την ΑΕΚ. Για τον μόνο πιο στενοχωρήθηκα ήταν ο Πέτρος. Μιλήσαμε μια φορά και μετά δεν ξαναμιλήσαμε αλλά θα τα πούμε μιας και είμαστε φίλοι 15 χρόνια. Ο Μάνος Μακρής και ο Αλεξίου έφτιαξαν την ομάδα, Έφυγε ο Αλεξίου και τελικά δεν έγινε τίποτε. Οι ξένοι έκαναν κολοτούμπα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ματίνα Ευγενίου φροντιστές και τους Έλληνες παίκτες που έβαλαν πλάτη.

Για τις σχέσεις του με προπονητές: Εδώ και τέσσερα χρόνια έχω αρχίσει και μιλώ προπονητικά στις ομάδες που είμαι. Αυτό δεν αρέσει πάντα, με θεωρούν το κακό παιδί. Δίνω οδηγίες και κάποια...γαλλικά κατά περίσταση. Όλα αυτά τα χρόνια είχα καλούς προπονητές. Πολλοί είπαν να φύγω αλλά δεν έφυγα από την ομάδα. Μου είπαν να φύγω, τους είπα να φύγουν αυτοί  εσύ κι αυτοί έμειναν. Απ' όλους τους προπονητές παίρνεις κάτι. Για ότι έγινε στον Εθνικό, το ένιωθα και δεν το παίρνω πίσω και θα το ξανάκανα αν το ένιωθα. Με τον Θανάση Μουστακίδη έχω τις καλύτερες σχέσεις. Μετά το επεισόδιο τα βρήκαμε σε δύο μέρες γιατί ξέρει τον χαρακτήρα μου. Μάλιστα θέλω να πω δημοσίως ότι με βοήθησε με τα στατιστικά στα ματς με Λαμία και ΜΕΝΤ.

Για τον Ολυμπιακό: Πιστεύω ότι είναι το φαβορί, έχει την καλύτερη ομάδα και τους καλύτερους παίκτες. Κατά 90% θα το πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά και ο Εθνικός έχει έδρα και ο ΠΑΟΚ αν πάρει ξένο θα είναι ανταγωνιστικός. Ο Ολυμπιακός χάνει στην διαγώνιο γιατί δεν έχει τον «Μπόμπι» αλλά θα μπει στο κλίμα και ο Κλαρκ. Έχει όμως τον Ντιάτσκοφ και τον Χριστοφιδέλη που είναι η δύναμη και ο ηγέτης του.

Για τον Κάρλος Χαβιέ Βέμπερ (προπονητής ΠΑΟ 2005-2006): Ήταν καταπληκτικός προπονητής και έλεγε πως αν κάνεις τα απλά πράγματα καλά τότε νικάς.Ππολλοί παίκτες έμαθαν πολλά από αυτόν. Το κακό είναι ότι τότε λόγω απειρίας δεν τα καταλαβαίναμε.

Για τους Έλληνες προπονητές: Υπάρχουν καλοί Έλληνες προπονητές. Εγώ πιστεύω ότι ο Προσαλίκας ήταν από τους καλύτερους. Έμαθα πολλά δίπλα του και έφερε πράγματα στο βόλεϊ. Στην Εθνική και του είπα ότι ήταν ο καλύτερος που είχα. Έβαλε την ταχύτητα στην ανάπτυξη, την επίθεση πάιπ. Του είχα πει δεν πειράζει που δεν ήμουν στις αποστολές με πειράζει που δεν ήμουν στις προπονήσεις.

Για την Εθνική Ομάδα: Εγώ είμαι πιστός στρατιώτης και αν ο προπονητής με πιστεύει θα είμαι εκεί. Έγιναν κάποιες αλχημείες πάντως όπως με τον Αρμενάκη να ψηλώσουμε το μπλοκ. Στην επίθεση παίζαμε με δύο κοντούς ακραίους. Δεν μπορείς να πρωταγωνιστής με 1.80 και 1,90. Υπήρχαν παίκτες όπως ο Κουμεντάκης και ο Δαλακούρας και ο Κοκκινάκης.  Λίμπερο ο Στεφάνου, ο Δαρίδης ο Παπαδημητρίου. Δεν ξέρω τι γίνεται μπορεί να είναι το παρασκήνιο, πρέπει να γίνει ένα πλάνο τριετίας με κλειστή ομάδα 14 παικτών και να πορευτεί. Όπως με τον Προσαλίκα και έπρεπε να ήσουν πολύ καλός για να μπεις.
Για αγώνες στα Χριστούγεννα: Δεν ήρθε κάποιο χαρτί σε μας απλά ότι ο αγώνας μας με τον Παμβοχαϊκό θα γίνει στις 29 του μήνα. Είναι βέβαια γιορτές θέλουμε να είμαστε με τις οικογένειές μας αλλά δεν είμαστε αρμόδιοι για ν' αποφασίσουμε. Ότι αποφασίσει η ΕΣΑΠ.

Για το μέλλον του: Έχω προτάσεις από Ελληνικές ομάδες, έχω προστάσεις από το Λίβανο και θα δω τι θα κάνω. Θα μιλήσω και με την διοίκηση και θα δούμε. Θέλω να φτιάξουν τα πράγματα με την ΑΕΚ να είναι ισχυρή και να πορευτούμε μαζί. 

Για το πρωτάθλημα: Καλύτερα να γίνει με οκτώ ομάδες που θα είναι δυνατές. και να γίνουν τέσσερις γύροι. Συνήθως οι πρόεδροι κοιτούν το δικό τους συμφέρον και όχι των παικτών. Παλιά είχαμε το 2ο πρωτάθλημα της Ευρώπης με καλούς ξένους που δεν τους εκμεταλλευτήκαμε και καλούς πρόεδροι επίσης, όπως ο Σταθοκωστόπουλος και ο Μαρινάκης. Ο Ηρακλής είναι μπροστά στο βόλεϊ επειδή έπαιξα εκεί. Το αγαπούν πολύ. Η Ορεστιάδα κάνει καλά βήματα.